20.09, Sunday - Happy for being here

Du har inte stött på Pitt eller Jolie? De ska tydligen bo i London :)
 
Jag vet vart de bor, ungefär, kanske en kvarts busstur från mitt hus men jag har inte stött på dem än. Och jag har heller inte åkt för att titta om jag kan se dem genom fönstret, hehe - inte än i alla fall, kanske blir nästa mission! ;) 

19.45, Sunday - Dancing in the moonlight

Fredagskvällen var sjukt bra! Alla hade jätteroligt, vi dansade oss svettiga och träffade en massa folk! En kväll i min smak. Till och med jag dansade konstant i ca tre timmar mina vänner!
 

19.06, Sunday - Hope and glory

Nu lagar jag och Annina matlådor för 85 pence var för de kommande två veckorna. Vi kommer äta ris och kyckling, hamburgare och klyftpotatis och fläskkotletter och klyftpotatis. Har varit och pluggat med Anna och sen joinade Ebba och Anna oss. Sen handlade jag och Annina så sjukt fort, på en kvart för att de stänger sjukt tidigt här på söndagar, redan klockan fem?
 
Bjussar på en liten bild på hur jag såg ut i fredags. Undrar för mig själv varför jag inte lockar håret oftare? I alla fall, senare ikväll kommer fler bilder från i fredags! Ha det bra!
 

23.10, Saturday - Love eggs

Jag känner mig inte alls bra faktiskt. Har så sjukt ont i halsen, sån där stickande, knivar skaver i halsen ont som inte hjälper med halstabletter. Även täppt i näsan och har slemhosta, verkligen inte okej...
 
Imorse åt jag ägg till frukost för första gången sen jag kom hit - det var supergott och superduper efterlängtat! En äggmacka och ett ägg bara för sig, för att jag fick Anninas eftersom hon inte tycker om kokt ägg. Koka upp, åtta minuters kokning och perfekta ägg att äta. Ägg är så gott!
 

11.49, Saturday - Last Friday night

Gårdagen var sjuk bra! Vi dansade på soffor, skrattade och hade så jäkla roligt! Har bara sovit ca fyra timmar i natt men är pigg? Jag sov över hos Ebba men när jag vaknade kunde jag inte somna om så jag åkte tillbaka till "min" säng och la mig och tittade på lite One Tree Hill, men jag huttrade så mycket och hade så ont i halsen så jag tappade upp ett bad och låg där ett tag innan det blev frukost. Måste försöka sova lite mer i och med att jag ska sitta barnvakt ikväll.
 
More to come...
 
 

16.55, Friday - Sparkling water

Ska dra mig mot Richmond snart, måste fixa pengar till mobilen och fylla på pengar på mitt Oystercard. 
 
Sen drar vi mot Barnes, äter lite pizza och fixar oss hos Ebba innan vi drar vidare mot London. Har ätit lite ostkrokar idag, i och med att det är fredag - så gott! Har även hittat kolsyrat vatten utan smak som passar mig bra, smaksatt vatten här smakar verkligen äckligt! 
 

15.25, Friday - Concert

Lite ändring i planerna då det annars skulle bli väldigt stressigt med plugget - vi struntar helt enkelt i det idag!
 
Precis kommit hem från skolan och det har varit en helt okej dag, bara att min mat inte var jättegod då den legat i frysen i nästan två veckor... men annars så. Ska nu sätta mig ner och betala en liten grej - det är nämligen så att jag ska på konsert i Stockholm i slutet på maj med mina stjärnor Micaela och Matilda och Matilda bokade biljetter imorse! Så då blir det en weekend i den svenska huvudstaden och troligtvis kommer mamma och pappa dit också så vi ska bo på hotell! 

08.26, Friday - I love this day so far

Sticker iväg till skolan med min gosiga skoltröja.
 
Har fyra lektioner och slutar tjugo över två. Då ska jag hem och ta en dusch, packa väskan och sen möta upp Anna för att sätta oss ner och plugga lite. Sen drar vi vidare mot Barnes för lite middag och fix hos Ebba innan vi sticker till London. Min dag idag helt enkelt, helt okej fredag. 
 

22.31, Thursday - Hours of studying

Jag har hittat min kamera för tredje gången sen jag kom hit för precis en månad sen. Kan inte första att jag varit här en månad? Det känns som att en månad är jättelångt och att tiden går hur fort som helst samtidigt som det inte alls känns som att man varit här särskilt länge?

Den här veckan har det varit mycket inplanerat i min fina kalender. Det har varit mycket plugg, mycket barnpassning och en massa andra roligheter som skrivits ner i den. Är snart klar med psykologin, ska skriva upp lite anteckningar. Är egentligen långt ifrån klar eftersom jag inte kan det men har jag läst det flera gånger, highlightat med en massa pennor och skrivit ner anteckningar är jag väl i alla fall ganska väl förbered. 
 
Ska i alla fall göra klart läxan och sova en god natts söms. Imorgon är det fredag konstigt nog - veckorna går så himla fort här! Efter skolan blir det plugg med Anna, sen blir det middag och fix hos Ebba innan vi sticker in till London och kör gärnet. På lördag är det Ealing Broadway med Annina på eftermiddagen innan jag ska dra mig till Barnes och sitta barnvakt. På söndag ska jag ägna HELA dagen åt att plugga samhäll. 
 
 
 

20.20, Thursday - School clothes

Jag tog bara med mig ett stycka myskläder hit så igår när de sålde skolkläder nere i common room slog jag till på mjukisbyxor och mjukiströja. 
 
I dyraste laget men det är ju även ett minne från det här året jag kan ha kvar sen, och de är sjukt sköna måste jag säga! Skulle aldrig tänka på att lägga typ sju hundra på att köpa kläder det står Bessemer på, men det är ju lite speciellt när det står Swedish School in London på nått sätt. 
 

18.12, Thursday - Study visit

Nu kan jag checka av Westminister Abbey på min "While in England" lista.
 
Det var vårt besök på denna study-visit day och det har varit en bra dag! Efter studiebesöket åkte vi till Hammersmith och kollade lite i affärer men det blev inget köpt för nån av oss. Nu ligger jag i min säng och blickar ut över mitt äckliga rum. Det är verkligen äckligt nu, det ligger kläder överallt, skräp på hela golvet och sängen ser ut som skit. Min kamera är borta fortfarande också, så jag antar att jag måste städa så den kommer fram. 
 
TO-DO-list for the evening:
- Göra klart psykologin (vilket är att kunna hela kapitel 1 och 6 så det kommer aldrig gå)
- Göra frågorna på svenskan och läsa de åtta sidorna vi fick förra veckan.
- Städa mitt rum.
(- Plugga samhäll, om jag hinner!)
 

22.49, Wednesday - German friends

Ringde till kundtjänsten på Bravofly idag för att kolla om jag kunde boka om min biljett till Tyskland. Det var jättedåligt ljud och hon jag pratade med pratade väldigt dålig engelska så jag hörde knappt vad hon sa.
 
Det jag fick ut av samtalet var i alla fall att min flight till Tyskland har blivit inställd?! Jag blev superpaff och tackade för mig när jag såg att jag fått mina pengar tillbaka och gick in på flygresor.se för att leta efter en ny biljett. Den skulle kosta mig över två tusen spänn... så nu har jag bestämt med mig själv att strunta i Tyskland just den helgen, och kollar om jag kan komma en annan helg bara jag istället. Det blir ju inte samma sak men ändå, vill ju träffa mina tyska vänner!
 

22.34, Wednesday - Tomorrow is another day

Imorgon måste jag ta mig upp klockan åtta för vi har studiedag. Men varför måste du upp klockan åtta om ni har studiedag, kanske ni funderar där hemma.
 
Studiedag är faktiskt vad det låter som, i alla fall här i London. Jag ska åka med Brittish history and culture till Westminister Abbey och innan det ska vi få en massa information om droger och få besök av polisen. Man är alltså inte lediga på studiedagarna här - man åker på study-visits. Efter den turen ska jag försöka hitta en mysigt café att sätta mig på och få lite plugg gjort innan jag ska möta upp Annina och några från hennes klass och titta på utomhusbion vid Tower Bridge! Kommer nog bli en bra dag, trots allt!
 
Har förresten förvillat min kamera igen. Den ligger på rummet men jag har så mycket skit här så jag hittar den inte...
Vill ha en kaviarmacka...

21.13, Wednesday - One guy

det låter ju tråkigt om du inte kan åka till Tyskland.... En fundering!!! Är det bara tjejer i klassen?
 
Dessvärre är det bara en kille i vår klass faktiskt, vilket är lite tråkigt. På engelskan kommer det in en till kille och på samhällskunskapen kommer det in en annan kille som inte går i vår klass utan som bara ska läsa de kurserna. Men det funkar bra ändå! :)

21.36, Tuesday - Good day

Det var en kort skoldag idag, vilket var väldigt skönt! Upptäckte dock att jag kommer behöva ändra i mitt flyg eller köpa en helt ny flygbiljett eller strunta i att åka helt och hållet till Tyskland. Det andra och sistnämnda känns inget roligt alls men a girl's got to to what a girl's got to do. 
 
Funderar på att säga åt mamsen att sälja iväg en massa filmer, kläder och skor jag har hemma. Jag skulle knappast sakna nått eftersom jag knappt kan komma ihåg vad jag har i garderoben hemma längre? 
 

16.43, Tuesday - Poundland

Efter skolans sista lektion blev det lunch, och sen en väldigt effektiv pluggtimme med Anna. Sen stack jag till Twickenham och besökte Poundland, och dit kommer jag absolut återvända! Nu är jag precis hemkommen och ska ner och äta en hårdbrödbit med kaviar och ta med ett par clementiner och sticka till Barnes och passa Elin ett par timmar. Resten av kvällen kommer gå till plugg.
 
Köpte tre askar huvudvärkstabletter, åtta matlådor, en spargris, tre burkläsk, ett nagelsaxkit och fyra vykort för sex pund, alltså ungefär sextiofem spänn. 
 
Ingmarie, det är inte så lätt att första vad jag menar när jag skriver som jag skriver. Hehe. Jag passar Elin, och hon lekte med Lev, Noomis son igår - så jag var där och hämtade henne och blev då bjuden på lite käk. 
 

21.51, Monday - A confession to make

Jag måste föreviga denna måndag, den tjugofjärde september tvåtusentolv. Efter exakt fyra veckor i London började dagen som vanligt med skola och det längsta skoldagen på hela veckan - men dagen gick väldigt fort ändå! Kom hem och öppnade lite paket och mumsade på lite svenskt godis innan jag sprang till bussen. Blev tre tunnelbanor mot Notting Hill i riktning och när jag var framme kändes det så himla bra.
 
Det var mörkt, murrigt och supermysigt. Det luktade inte speciellt mycket men det var ändå en väldigt harmonisk och "mysig" lukt. Jag lekte lite med ungarna och blev visad runt i drömlägenheten. Hon var precis som jag trodde: snäll, rolig och lite cool men också väldigt mammig när det kom till hennes unge. Jag blev bjuden på tacos, har inte ätit tacos på mer än fyra veckor så jag kunde ju inte tacka nej! En helt vanlig middag hemma hos Noomi Rapace.
 
Har inga bildbevis eftersom det skulle vara sjukt töntigt att fråga om jag fick knäppa kort, men om det är nån som bryter sig in hemma hos dem så finns det bilder på mig som Lev knäppte. PEACE OUT!

16.54, Monday - I've got mail

Så fort jag ser de "finfula" pennorna tänker jag på er, Ingmarie! Du måste förresten fixa ett headset så vi kan prata på skype!

När jag kom hem idag låg ett stort paket under en plastlåda utanför dörren och det var ett paket från bästaste Ingmarie och Stig! Efter att jag handskats med silvertejpen en stund kom jag fram till innehållet: en megabag ostkrokar, två bilpåsar, en personlig kalender och brev. Tack så mycket! Godiset kommer tyvärr ta slut under den närmsta veckan, på sina höjd veckorna men kalendern kommer jag ha användning för hela året och ha att kunna titta tillbaka i som en dagbok, brevet värmer i hjärtat! TACK!

21.55, Sunday - Converse for life

Jag komprimissar lite vad gäller skor här faktiskt.
 
Jag vet hur viktigt det är för mina fötter, vader och benhinnor att jag använder riktiga skor med mina sulor som passar perfekt för mina feliga fötter. Men mina joggingskor är så klumpiga, i och med att jag har så små fötter ser det ut som att skorna är bredare än långa - ironisk men ni fattar vinken - så jag använder i alla fall mina kära Converse. Men som sagt, jag komprimissar - jag sätter mina sulor i Coversen! 
 

19.52, Sunday - Things I do here

Saker som bara händer i London och saker som jag bara gör i London.
 
- Jag går till skolan i och med att det bara är ungefär tio minuters promenad.
- Jag åker äntligen buss gratis överallt i den stora staden!
- Jag kan gå till stan, vilket skulle ta mig ungefär tre timmar hemma i Sverige.
- Jag äter kokta/varma grönsaker som jag inte ens skulle tänka på att äta hemma.
- Jag tar det lugnt med en öl med vänner på nån pub.
- Jag passar barn och tjänar pengar på det, känns lite konstigt men det är ju skönt att ha roligt medan man tjänar pengar.
- Jag staplar runt i klackskor vid Piccadilly Circus nattetid. 
- Jag använder ulltröjor utan att ens tänka på att det sticks!
- Jag åker till Café Nero för att plugga, bara så där för att jag inte får nått gjort hemma.
 
 

18.28, Sunday - It will be worth it

Regnig dag idag. Men det var perfekt för lite plugg måste jag säga! Vi satt oss på Café Nero, köpte lite varmt att dricka och sen satte vi igång. Efter en och en halv timme var vi lite hungriga, så det blev en panini - supergod! Blev kanske två och en halv timmes plugg, prat och mys på caféet!
 
Jag kan också meddela att nu när jag ser vad som försiggår i fysikboken så är jag väldigt glad att jag inte valde natur. Det var egentligen inte ens ett alternativ för mig men med tanke på att jag gick den inriktningen på högstadiet så är jag glad att jag inte fortsatte på den banan. Naturkunskap i all ära, men jag hade aldrig pallat med allt de håller på med vad gäller kemi, fysik och biologi.
 

11.54, Sunday - Breakfast

Har precis ätit frukost. Det blev ett hårdbröd med kaviar och sen blev vi serverade stekt ägg på toast, bacon och korv - engelsk brunch är vad som gäller på söndagar under detta tak. Det slog dock inte min kaviarmacka! Kan också meddela att favoritjuicen här är Tesco's apelsin och mango juice!
 
Nu ska vi ta det lugnt ett tag innan vi packar ner våra böcker och drar iväg till Richmond. Ska bli skönt att få det gjort i tid för en gång skull. 
 

01.51, Sunday - Movie night

Blev The Proposal, lite hasselnötchoklad och kolsyrat vatten nu på "kvällningen". 
 
Längtar till imorgon faktiskt, även fast inget speciellt händer då. Vi tar sovmorgon, sen blir det frukost, hårdbröd och kaviar! Hoppas det finns ägg som jag kan koka så blir frukosten komplett! Sen ska jag och Annina ta våra skolböcker och dra till Richmond, sätta oss på ett café och plugga gärnet till vi är klara med det vi behöver bli klara med. Saken är den att när vi sitter på våra rum händer ingenting vad gäller pluggandet, och det blir sista minuten-plugg som funkar men som inte är optimalt - vi försöker bättra oss! Kanske att vi tar en promenad till Twickenham för att utforska Poundland också...
 

22.46, Saturday - Bad day, but good

Vaknade vid halv ett, ungefär tolv timmars sömn efter gårdagens vilsenheter i London.
 
Då blev det att ta det lugnt, hoppas att Annina skulle få de biljetter hon försökte få tag i, äta lunch och göra sig i ordning. 371 till Richmond, 65 till East Broadway och 112 till Wembley. East Broadway var kärlek vid första ögonkastet och dit ska jag och Annina till snarast och lära känna lite mer på djupet. Wembley däremot var inte en favorit från start. Det kändes väldigt "hemma" med tanke på det stora IKEA vi skymtade när vi gick av bussen men det var inte mycket mer än så. Vi åt inte ens köttbullar, utan vi beställde fish and chips, hehe. 
 
Skulle även ha haft med mig en bokhylla med mig hem som jag hittade på internet för några dagar sen. Jag har kollat varje dag att den är "in stock" men den fanns då inte där idag, så alla lådor, korgar och ljus blev kvar på varuhuset eftersom jag inte skulle kunna använda dem innan jag har en bokhylla - så det får bli en till vända till IKEA. Fick i alla fall med mig dörrhängaren (som var för smal för min dörr! :@), Kalles Kavias och knäckebröd! Sen hittade jag även makrill i tomatsås på Tesco så nu har jag en alternativ frukost till mjölk, flingor och frukt! Vi måste också ha sett väldigt pålitliga ut, eller äldre än vad vi är då det stod att man inte fick ta självutcheckningen om man var under 21 på grund av säkerheten? Avslutade i alla fall äventyret på IKEA med en mjukglass!
 

18.47, Friday - It's raining

Nu har det regnat lite ute. Inte öst ner, tror jag i alla fall, eftersom jag inte la märke till det förrän jag såg dropparna på fönstret.
 
Håller på att göra mig i ordning, ska snart ner och äta pizza med Annina och sen blir det till att ta sig in till London på ett eller annat sätt. Det blir en första kväll ute i centrala London - ska bli sjukt roligt! Vi ska få ont i fötterna av klackarna, dansa så vi blir helt slut och sen försöka hitta oss hem med nattbussarna - tur vi är två i alla fall.
 
Imorgon är det IKEA - längtar!
 

22.29, Thursday - New things

Just nu ångrar jag mig inte i mitt beslut att skippa scandinavian eventet inne på en klubb i London, för jag har så sjukt ont i huvudet och är supertrött. Antar dock att jag kommer ha en annan uppfattning om det imorgon när det kommer pratas om vad som hände och vad roligt det var.
 
Jag och Annina bestämde oss i alla fall för att gå ut imorgon istället, så då slår vi klackarna i taket och sticker in till London. Det var därför vi var till Kingston idag, shoppade lite på New Look's rea och lite smink på superdrug och lite bra att ha på Tiger. 
 
Har även städat rummet idag, så nu är det rent och fint igen, och har även gjort flats för bokhyllan jag ska köpa på lördag när vi sticker till IKEA. Nu ska jag gå och lägga mig, sov nästan tio timmar i natt och är ändå trött och har sjuk huvudvärk - börjar bli sjuk igen?
 
Klänning, £11
Klackskor med lila plattå £9
Doftljus - vanilj och lavendel, 4st för £2
Ny dagbok längst upp i skolböckshögen för £2

20.10, Thursday - Forgive me father for i have sinned

Ja, som rubriken lyder. Var till Kingston idag och shoppade med Annina. Jag var ute efter en klänning och hittade en billig en. Och ett par till klackar - dock billiga, och en dagbok att föra mina anteckningar i Estetisk kommunikation i, och två till ljus, och tre glitter eyeliner och en lantchips chipspåse. Totalt: £31.08 alltså ungefär 330 spänn vilket är väldigt bra. Visar mina kap senare!

Det var lite av att fira att jag kommer få inackoderingstillägg från CSN, men nu ska jag ha köpstopp i en månad - förutom mat, nöje och IKEA.

10.22, Thursday - Not much time

Om sexton dagar åker jag till Tyskland, om nitton dagar kommer jag tillbaka. Om trettio dagar kommer mamma, pappa, Ingmarie, Stig och Britt-Inger, om trettiotre dagar åker de hem igen. Om trettiosex dagar åker jag hem och om fyrtiotre dagar åker jag tillbaka med mina stjärnor Clara, Alma och Ajla. Om fyrtioåtta dagar åker de hem igen och om femtio dagar kommer mina andra stjärnor Matilda, Emma och Micaela. Om femtiotre dagar åker de hem igen och om femtiosju dagar kommer Karin, och om sextio dagar åker hon till Afrika. 
 
Sen är det nittiofem dagar till jul och hundratvå till nyår, men vem håller räkningen?
 

20.35, Wednesday - Just sayin'

Hemma gjorde jag av med kanske 500-1000 spänn i månaden, och det var i princip bara "mamma & pappa utgifter" - alltså mat som jag fick tillbaka pengar för då. Jag shoppade nästan aldrig annat än när jag och mamsen beställde på internet, och då var det de som betalade (man är väl smart).
 
Vad jag inte kan förstå är varför det skulle vara så himla mycket dyrare här? Allvarligt. Jag måste dessvärre säga good bye till mitt lyxliv jag levt de första veckorna här och ta det lugnt med slantarna. Faktum är dock att jag bara shoppat, skor, tröja, toppar, underkläder och filmer, för ungefär tusen spänn, resten jag har gjort av med är på transport och mat - så jag antar att det är de utgifterna jag måste dra ner på. 
 
Ska försöka få in en till familj att barnpassa så jag får lite mer inkomst. HEJHEJ budgetliv fram till våren, nu är det du och jag igen - som det alltid varit!
  

18.46, Wednesday - Sounds like fine

Möte med lärarna jag ska ha i kursen Estetisk kommunikation.
 
I alla andra kurser har jag fått en bok, en massa papper och en massa provdatum. Till denna kurs fick jag ett papper, och that's it. Vad vi ska göra: välja två estetiska inriktningar, till exempel fotografi och skrivning och göra research om det. Vi ska samla fakta från förr och från nu och hur vi vill jobba med det och lämna in en uppsats på 2000 ord den femte oktober. Sen ska vi skriva dagbok om allt vi gör, och allt vi tänker. Ibland ska vi ha tuturials med en av lärarna och i slutet av april ska vi presentera det vi har gjort och lämna in vår dagbok. Presentationen ska innehålla både en "gammal" och "ny" synvinkel på det vi gjort. Låter rätt gött tycker jag!
 
Jag tror jag ska ha fotografering och kanske nått mer skrivande, men vill nästa välja nått jag inte "kan" och försöka hitta en ny sida av mig, hitta nått jag kanske är bra på. Skriva dagbok kommer bli roligt, jag är världens ordbajsare och har valt att sätta in en massa bilder också. 
 
Kanske ska jag göra en scrapbook som slutarbete? 
 

14.25, Wednesday - Not my kind of day

Efter engelskan var det dags för lunch, och det är fler nu som kommit på att man kan ta med sig och värma i micro i skolan, så det var lång kö! Stod och väntade på att få micra min mat i ungefär en halvtimme, när det är varm och go', och jag är supersugen på att äta upp den. Vad händer? Jag tappar matlådan på golvet så allt ramlar ur och jag blir tvungen att köpa annan mat. 
 
Inte min dag idag. 
 



22.39, Tuesday - Bring Sweden to the UK

Har suttit och kollat lite på IKEAs hemsida och kan konstatera att vissa saker är mycket billigare här i England än vad det är i Sverige. Är riktigt taggad till att åka till IKEA nu faktiskt, köpa på mig lite av Sverige.
 
Får se vad av detta jag kommer köpa, vad som är givet är bokhyllan och dörrknopparna i alla fall, och ljus. 
 



20.49, Tuesday - New shoes

Kingston med Annina - hittade mig ett par klackisar men ingen miniräknare, de är slutsålda överallt!
 
Klackskor fyndade jag på Primark, sen var vi in på TIGER också, där jag köpte två doftljus, vanilj, en LantChips chipspåse och två askar tuggummi. Allt för femton pund - måste älska budgetshopping! Var in på Ryans och de kunde beställa hem en miniräknare som skulle kosta mig 79 pund, men tror den finns billigare på WH Smith om de kan beställa hem en - hoppas!
 
Har förresten träningsvärk idag, eller kanske mer "mina benhinnor dör" värk. Tiden rann över med flygbokningarna med mina stjärnor Alma, Ajla och Clara - så jag var tvungen att springa till bussen. En promenad som i vanliga fall tar tjugo minuter sprang jag igår på sju minuter med Converse. Mina benhinnor hatar Converse, framförallt i samband med springning, nu vill de dö och jag vet inte vad jag ska göra åt det. Hjälp, Karin?
 



13.55, Tuesday - No more room

Jag får inte plats i mitt rum. Inte det att det är litet utan för att jag har så dåligt med hyllor. Funderar på att kanske lura med mig Annina eller nån till IKEA i helgen för att köpa en hylla. Första frågan: finns det ens nån hylla man inte måste fästa i väggen? Andra frågan: vart ska jag få plats med en hylla?
 
Svar ett: ingen aning. Svar två: ingen aning, men jag MÅSTE få plats för annars kommer rummet bli ännu mer kaos. Kläderna får typ inte plats i byrån och jag har ingenstans att göra av skolböckerna. Hmm, måste fundera på detta...
 
LERBERG Shelf unit IKEA Shelves in different depths; space for anything from collectables to books.
Denna skulle jag få plats med alla skolböcker, DVD:er och lite smålådor för förvaring i - men den ska fästas i väggen. Går det absolut inte att inte fästa den i väggen? Rasar den ihop då? Hjälp, pappa? 

13.06, Tuesday - Change of plans

Lite ändring på dagordningen. Är hemma och ska ta det lugnt nu ett tag, sen vid halv tre ska jag dra mig till bussen för att åka till Kingston. Ska försöka hitta mig ett par klackisar och jag måste även köpa en dyr miniräknare. Har fått information nu, mamma, att den är billigare här. Och med billigare menar jag halva priset. Halva priset ligger på 500 spänn, hemma ligger den på tusenlappen. Allvarligt - hatar såna här utgifter! 
 
Min Sex and the city samling är nu komplett i alla fall, fick hem filmerna idag. 
 

09.38, Tuesday - One Piece

Skola 10.05-12.20, äta lunch, plugga i biblioteket, åka till Kingston med Annina, åka till Barnes och passa Elin ett par timmar.
 
Dagen idag alltså. Ska försöka hitta ett eller flera par klackskor/finskor i Kingston idag, så det blir väl en sväng in på Primark skulle jag kunna tänka mig. Ska öppna fönstret ordentligt nu så det är väl urvädrat när jag kommer hem ikväll - gör det varje dag. Än så länge sover jag med fönstret öppet, för annars blir det för varmt, och Mike sa att han skulle sätta igång elementena snart så jag tror inte jag kommer frysa i vinter i alla fall - hoppas inte det i alla fall! Annars har jag ju min One piece jag kan sova i, och en mysig filt att ligga under!
 

21.42, Monday - Good things

Två roliga saker som hänt idag. 
 
Jag har äntligen fått mytt Oyster Card! Vilken befrielse! Nu åker jag gratis buss i hela London och typ halva priset på tunnelbana vilket kommer bli så himla mycket billigare än det är nu! Har nog lagt över tusenlappen på transport under dessa tre veckor jag varit här. Ja visst ja. Idag är det tre veckor sen jag kom hit!
 
Jag har blivit bundis med en ekorre! Det kryllar verkligen av ekorrar här, man ser minst en varje dag och minst tio om man åker till lilla skolan i Barnes. Jag fick en fin bild på min kompis i alla fall!
 

20.38, Monday - Booked some flights

Nu är det officiellt. November kommer bli en grym månad, precis som alla andra, fast med en massa plus i kanten!
 
Efter en massa strul har nu höstlovets hemvistelse blivit bokad med flyg och allting. Det som krånglade var när bästa Alma, Ajla och Clara skulle boka sina flygbiljetter, men det löste sig! Fredagen den andra november åker vi hit och röjer enda till onsdagen då de åker hem. Ledig torsdag sen på fredag kommer Matilda, Micaela och Emma hit och röjer till på måndagen. Sen är jag ledig tisdag, onsdag, torsdag och på fredagen kommer Karin hit och röjer till på måndagen innan hon åker till Afrika.
 
Plus att mamma, pappa, Ingmarie, Stig och Britt-Inger den tjugonde oktober och stannar fyra dagar!
 

22.56, Sunday - Saint Matthias church

I Sverige är jag van vid att alla kyrkor ser ungefär likadana ut. Vit sten. That's it. Jag är egentligen inte intresserad av kyrkor så jag har väl bara sett kanske fem av alla i hela Sverige men de har sett likadana ut i alla fall.
 
Här tycker jag att kyrkorna är så himla fina. De är så annorlunde om man jämför med i Sverige vilket gör att de liksom inte ser ut som kyrkor, utan mer som gamla slott. Vi har en kyrka kanske tio minuters promenad från där vi bor som heter St Matthias church, den går jag förbi varje gång jag går till Richmond. Det är verkligen en fin kyrka, eller slott eller vad jag nu ska kalla det. 
 

21.22, Sunday - Make some food

Idag åkte jag och Annina med Lydia och Mike till ett superstort Tesco utanför Kingston. Det var Ica Maxi stil fast mycket större, två våningar med ett café mitt i. 
 
När vi kom dit chillade vi och gick runt och kollade på kläder, filmer och hemelektronik och när det var dags att börja mathandlingen ropar de ut att de stänger om en kvart - PANIK! Haha, vi sprang runt som dårar bland alla andra vagnar och det var folk överallt. Det var Ullared-style fast i en mataffär - kaos! Vi hittade allt vi behövde i alla fall. Annina köpte lite annat nödvändigt också, hårsnoddar, ansiktsrengöring och smink och jag köpte en mascara och tandkräm. 
 
Vi gjorde sex matlådor var, på tisdagar och torsdagar äter jag i princip ingen lunch förutom nån frukt och kanske en macka eftersom jag äter frukost så sent. Det blev tre lådor pasta och köttfärssås var, två lådor pasta och kycklingsås var och en låda kycklingsallad kvar. Totalt blev det ungefär 1.5 pund per matlåda, och då är kostnaden för själva matlådorna och inräknade. Alltså ungefär femton spänn per lunch de närmsta två veckorna! Bra gjort!
 

20.19, Sunday - A few pictures

Igår var det inspark, och det hade tydligen varit jätteroligt men jag var tvungen att gå efter en timme och kunde inte vara med... det var supertråkigt. Men barnvaka var det som gällde den kvällen. Denna vecka har jag jobbat drygt elva timmar och tjänat ihop 95 pund vilket motsvarar ungefär 1010 spänn - bra vecka.
 

12.03, Sunday - I overslept

Det finns ett par skor på modekungen som jag har suktat över i ungefär ett år. Alla som känner mig vet att jag är en rea-shoppare eller jag älskar i alla fall budget-shopping och hatar att lägga mycket pengar bara på ett plagg eller ett par skor. Dessa brukar kosta 699:- men är nedsatta nu till 649:- (inte mycket till rea). Nu är inte 649 spänn så himla mycket men jag tycker ändå att det är over my budget, så nu slänger jag in ett önskningsinlägg och hoppas att någon köper dem åt mig! HA-HA.
 
modekungen.se - skor - klackskor - storlek 36 - please?
 

11.59, Saturday - One hour

Idag blir en så gott som bloggfri dag förutom att jag skrev i natt och att jag skriver nu.
 
Jag och Annina ska dra iväg till Richmond för att ta bussen till Barnes om drygt en timme, och innan det ska jag bara ta det lugnt. Kommer väl hem hit igen till kanske fem - måste åka tidigare från Barnes så jag hinner äta middag innan jag ska till Barnes igen för att passa Elin. Ska vara kvar där till ungefär midnatt och då ska jag få betalt för hela veckan. Igår lät det på Elin att vi skulle titta på film och äta popcorn vilket passar väldigt bra måste jag säga. 
 
So long my friends.
 
Finväder idag! Varmt och skönt!

00.46, Saturday - Great movie

The lucky one ägde! Jag och Annina tittade på den och alltså, åh. Det var en sån där film som man inte kan berätta vad det var som var bra, för hela helheten, hela handlingen och allting var bara så himla bra.
 
Nu, sova - god natt!
 

22.29, Friday - Weekend it is

Klockan är knappt halv elva här över Nordsjön men jag är redan dödstrött och kan inte förstå att jag gjort så mycket idag som jag gjort.
 
Miniräknaren fungerar förresten inte, så jag måste köpa en dyr sådan för att kunna räkna vidare i matteboken vilket suger!

Ska försöka hålla mig vaken lite till, titta på The lucky one på internet - har kommit förbi brandväggen eller vad det nu var - innan det blir läggdags på riktigt. Är precis uppkommen från ett skönt bad så nu känner jag mig ren och fräsch. Imorgon är det sovmorgon, inspark och barnvaktning som gäller! Hoppas allt är bra där hemma, saknar er!
 

20.18, Friday - There's no one like you

Innan hade jag nästan bestämt mig för att hoppa över Tysklandresan i och med att flygen gick upp i pris men efter ett mail från "min tysk" blev jag sjukt taggad! Får se vilka dagar det blir bara. Lutar mot lördag till tisdag just nu.
 
Det har varit en lång dag. Skola från kvart i nio till två, sen in till Richmond och göra av med lite pengar. Köpte rutat block som jag inte hittat förrän nu, en almenacka, sudd och batterier till miniräknaren! In till Barnes och hämta Elin, och snäll som jag är lät jag henne ta med en kompis hem. Tabbe. Det kändes bra i början då de satt och spelade spel på sina iPad's men sen spelade de fotboll i köket och hade nästan sönder en tavla och vägrade lyssna på lilla mig. Tänk på pengarna, tänk på pengarna! Imorgon är det inspark från klockan två till fem, sen är det hem en snabbis innan jag ska passa henne igen från halv sju till midnatt.
 



07.45, Friday - Money for nothing

Snart frukost, sen skola, sen barnvaktande. Kommer ha nada time för bloggen idag, skriver om dagen ikväll när jag kommer hem. Kommer väl hem vid kanske halv åtta eller så, då ska jag njuta av att det är helg med en långt varmt bad!
 

22.59, Thursday - I've done some shopping

Vid tjugo i sju fick jag nys om att Primark hade öppet till nio på kvällen så jag och Annina tryckte i oss maten och drog till Kingston och shoppade!
 
Idag var det ris och lax till mat - mycket fisk, det gillar jag! Det tar ungefär en halvtimme att åka med buss härifrån till Kingston så det är en bit härifrån, trodde att det var närmre. Har nu gjort av med an massa pengar, men faktiskt på en massa bra-att-ha och nödvändiga saker! 
 
Nu ska jag ägna resten av kvällen till att plugga in en massa begrepp till psykologin imorgon. Skola från kvart i nio till tjugo över två imorgon. Ska fråga om jag får gå lite tidigare i och med att jag ska passa Elin och för att jag ligger typ tre kapitell i förväg vad gäller matten. Sen ska jag passa Elin från tre till ungefär sju, och sen kanske jag ska passa henna på lördag också. Just nu är det faktiskt mer pengar som kommer in än går ut - vilket är bra!
 

Annina sitter alltså så här i vanliga fall. Jag trodde att hon gjorde till sig men näe. Haha, jag försökte men kunde inte...

Mysiga stickad tröja för tolv pund - knappt 130:-

Leopardlinne med knapp i bak och "volang" nertill för 7 pund - knappt 75:-

Svart tröja med "volang" nertill för fem pund - knappt 55:-

Två midjeskärp för tre pund var - lite drygt 30:-/styck

Svarta jeans för 11 pund - knappt 120:-

Paraply för fyra pund - knappt 45:-

Ett gäng trosor. Hello Kitty's för två och ett halvt pund var - lite drygt 25:-/styck. Spetsisar en pund - lite drygt 10:-
 
Det var allt för denna gången Primark - men vi ses snart igen!

17.37, Thursday - Some thoughts

HMV var väldigt bra Mickis! Jag beställde hem SATC the movie och SATC 2 för 9 pund, alltså under hundringen - väldigt billigt!
 
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag har inga SATC avsnitt att titta på och inga filmer att titta på. Kanske nån snäll själ där hemma kan ta hem lite filmer och sätta in på ett USB-minne och skicka till mig? Skulle vara GULD VÄRT! 
 
Får väl läsa lite bloggar och fundera över om det är värt att beställa hem Dawsons creek. Har velat köpt hela boxen länge och vill titta på alla avsnitt och den är billigare här än hemma så det är värt att fundera på i alla fall! 
 
Skoldagen har varit bra. Började med att jag gick till skolan till kvart i tolv, diskuterade lite med Anna angående debatten vi ska ha på samhällen och bara tog det lugnt. Halv två var den svenska, vår lärare var borta så vi fick en uppgift som var klar på en kvart och sen var vi fri att gå. Hål i två timmar, då hjälpte jag andra Anna med matten. Tio över fyra var det psykologi, lämnade in läxan och gick igenom en massa begrepp och satyg. Jag tycker det är intressant och roligt men det är så mycket på en gång! Blir lite smått galen! Men det ska nog gå bra till slut.
 






11.07, Thursday - Lost in Barnes

Här om dagen gick jag vilse! Det har jag glömt bort att berätta ju!
 
Jag var i Barnes och skulle åka hem, då tänkte jag gå till busshållplatsen och ta en annan väg en den jag brukar. Jag trodde att jag hade full koll på vart jag var men när jag kommer ut på stora vägen så känner jag inte igen mig alls. Inga av de "vanliga" bussarna - bussarna jag åker med - fanns där, så jag tog en annan som skulle till Richmond. En annan sak, för den delen, är att jag trodde att Richmond låg åt vänster eller i alla fall rakt på, men det låt åt höger - helt borta var jag. När busshållplatsen "Manor Road" kom upp gick jag av där i och med att jag bor längs den vägen. Självklart gick jag åt fel håll på denna väg även fast jag kom av vid den korsningen jag går förbi när det är dags att handla på Sainsbury's - allt ser annorlunda ut i mörkret. I alla fall, när jag kom på att jag gick åt fel håll var det bara att vända. Gick nog en mil i "onödan" skulle jag tro, men det var ändå skönt att få en redig promenad. 
 

23.18, Wednesday - No more SATC for me

Då var Sex and the city avklarat. Jag har tittat på alla säsonger, fått reda på hur alla relationer började och vad som fick dem att komma dit de är och jag fick reda på vad Big heter i förnamn! 
 
Nu ska jag bara köpa filmerna - vart nånsans här i London? - för att sluta cirkeln. Jag kan tyvärr inte ladda ner dem eller streama från internet eftersom min värdfamilj har världens brandvägg och virussystem eller nått. När jag är hemma över lovet ska jag ta hem en massa filmer och lägga över på en hårddisk och ta med mig. Jag gjorde inte det när jag åkte hit för att jag trodde att Sex and the city boxen skulle räcka längre än den gjort - men är man serieslukare så är man!
 

20.10, Wednesday - Favourite food

Vi åkte till Kingston, gick in på Primark och strosade i fem minuter. "Sorry, we close in fifteen minutes so you can't try those on" - allvarligt?! Varför stänga en affär klockan sex? 
 
Så vi tog en tripp till donken istället, satt där och mumsade på lite strips - men jag tycker att de är godare hemma faktiskt! Sen tog vi bussen hem igen. Vi var för sena för middag så vi fick värma maten eftersom Lydia och Mike åkt iväg. Bakad potatis med jätteräkor och ruccolasalld och tomater. En klar favorit vad gäller "värdfamilj-mat"! Efterrätt - alltid efterrätt - var nån pudding. Jag tycker inte om pudding så jag tog en clementin istället. Typ 1-587 för att vara nyttig (ettan står för nyttig).
 

16.41, Wednesday - Off peak

Skola till två, sen dess har jag gjort lite läxa. Nu ska jag göra mig i ordning för att gå och möta Annina. Det blir en sväng till Kingston idag med henne, och en till imorgon med Anna. 
 
Det har varit ganska kallt idag, väldigt rått i luften. Imorse ångade det till och med när man andades! Till helgen blir det finväder i alla fall! 
 
Det känns som att ingenting händer just nu. Det är en massa skola. Ingenting är egentligenn nytt längre. I början - de första två veckorna var allt så spännande och roligt och nytt att jag skrev flera, flera gånger om dagen. Nu börjar allt bli mer vardag, vilket är bra men lite tråkigt för bloggen. Jag vill ju ha mina tråkiga och vardags-dagar här också, för att riktigt minnas vad jag gör. 
 

22.51, Tuesday - Time for sleep

Det är så omotiverande att uppdatera en blogg när statistiken inte funkar. Även fast jag vet att det är många som läser så är det lite tråkigt när statistiken står på en nolla - förstår inte vad som är fel, kanske blev nått knas med designen. Men det borde inte kunna bli fel på det då...
 
I alla fall. Största delen till denna blogg är för mitt att ha som min dagbok sen. Kunna titta tillbaka i och minnas allting! 
 
Till helgen ska det förresten bli superväder igen. På lördag är det inspark och det är ju perfekt väder! På söndag blir en återhämtningsdag - perfekt väder! På fredag får vi se vad som händer. Jag ska troligtvis passa Elin på fredag i och med att hon är på skolresa och kommer tillbaka då vid tre tiden och föräldrarna kan inte komma hem förrän vid halv åtta - så det bli bra med lite timmar så jag får lite extra betalt. Lite tråkigt att det är på en fredag dock, men men. På torsdag ska jag till Kingston med Anna och imorgon är en chill/plugg dag. 
 

17.16, Tuesday - First post today

Snart ska jag boka lite flyg. En tur och retur biljett till Tyskland i början av oktober och en tur och retur biljett hem till Sverige över höstlovet i slutet på oktober. Jag åker öven tillbaka hit med Clara, Alma och Ajla och det ska bli sjukt roligt att ha dem här! När de åker hem är jag "ledig" en dag innan nästa gäng kommer. Mickis, Matilda och Emma kommer, och då kommer vi ha minst lika roligt! Jag längtar! November kommer bli en bra månad det här året.
 
Oktober kommer inte bli så dåligt det heller. Tyskland i början av månaden, sen kommer typ halva släkten (ironin flödar) i mitten av oktober och i slutet av månaden åker ju jag hem över lovet. 
 
Idag har det gått två veckor och en dag sen jag kom hit - och jag har aldrig varit borta från mina föräldrar så här länge. Språkresa på Malta förra året var två veckor, nu slår jag rekord. Har även pratat med Ingmarie på skype, för första gången sen jag kom hit, idag.
 
Nu ska jag ta på mig skorna och traska iväg till Richmond för att ta bussen till Barnes och hämta Elin. 
 

23.02, Monday - It's Tuesday in Sweden

Min redovisning i samhällskunskapen är klar. Det ska vara en nyhetsanalys men jag tycker att det snarare låter som en debatt eller en argumentation - men det får gå ändå.
 
Imorgon går jag i skolan från fem över tio till tjugo över tolv. Då tänkte jag faktiskt gå hem och äta lunch, ta det lugnt för att sen på't igen bah! Det är psykologiläxa till på torsdag, eller en inlämning till dess och sen "läxa" till fredag - snarare prov. Tror inte jag har mer i läxa än det vilket känns väldigt skönt! 
 
Nu ska jag gå och duscha och sen gå och lägga mig!
 





22.15, Monday - Nine weeks

Ett inlägg mitt i läxläsningen. Har lite att ta upp, eller egentligen inget intressant men som är roligt att ha nedkluddrat. 
 
Jag skrev ett inlägg som hette Halfway there, oh my GOD och där stod detta:
Det var för nio veckor sen jag fick besked om antagning på Svenska skolan i London, och idag är det nio veckor kvar till dess att jag åker. De nio veckorna som gått sen jag fick beskedet har gått ruskigt fort, och jag antar att de nio veckorna som återstår inte kommer gå långsammare.

Nä. De resterande nio veckorna gick för fort och nu är jag här och har varit här i två veckor. Det som är lite roligt är detta: från att jag kom hit den 27 augusti var det precis nio veckor till höstlovet börjar - och då är jag hemma igen, och dessa nio veckor kommer gå ruskigt fort, nu återstår ju bara sju av dem!
 
Så här kommer min tid se ut fram till jul:
Fem eller sex veckor till mamma och pappa, Ingmarie och Stig och eventuellt Britt-Inger kommer hit.
Sju veckor till höstlov.
Åtta veckor till besök av Alma, Ajla och Clara.
Nio veckor till besök av Micaela, Emma och Matilda.
Tio veckor till besök av Karin.
Femton veckor kvar till julafton. 
 
Mellan det ska jag klämma in en massa plugg, en massa pub-rundor, en massa shopping, en massa kompishäng och en massa London sightseeing. 
 
Det kommer gå sjukt fort!
 

 

16.43, Monday - Once upon a time

Skitblogg! Det är nå fel med min statistik för den visar inte hur många lärare jag har. Igår står det att jag hade 16 och idag ingen alls - och jag vet att det är folk som läser och det fler än 16 pers. Blir så trött!
 
Jag har valt vilken nyhet jag ska göra en analys på och vilka frågor, ska göra dem och sammanställa allt när jag kommer hem sen. Kommer bli väldigt enkelt men jag kom på det igår kväll så jag var körd redan då - det får gå som det går!
 
Nu ska jag snart dra mig till bussen för att ta mig till Barnes och hämta Elin. Det är ganska skönt för hon är så smart även fast hon är så liten - och det är skönt av den anledningen att man kan ha en "seriös" konversation utan att den är seriös... om nu det går.
 
Saknar dessa fina i alla fall. Men som det ser ut nu kommer de boka flyg och hälsa på mig senare under hösten! Sen åker ju jag hem om knappt sju veckor också. 
 
Fina, fina som fina Emma gjort.

07.55, Monday - Off to school

Det är nått som är kaos med min blogg. Inte utåt sett - hoppas jag - men här inne...
 
I alla fall. Skola idag, kvart i nio till klockan fyra går jag idag. Sen ska jag sitta kvar i skolan för att börja på samhällsredovisningen och sen till Barnes för att ta hem Elin. När jag kommer hem är det mat, göra klar redovisningen och en dusch som gäller innan läggdags. Har inte sovit mång timmar i natt. Var inte så trött när jag gick och la mig i och med att jag sovit närmare tre timmar igår kväll så nu är jag supertrött!
 


21.16, Sunday - Movie night

Myskväll med Annina. Vi har ätit pizza, glass och tittat på Clueless. Nu blir det My sisters keeper.
 
Har även knäppt lite bilder i husets nedre plan. På mittenplan är det inte mycket att visa så det skippar jag. På nedre plan finns en liten toa, en liten hall, en trappa upp, ett vardagsrum och ett kök.
 
Ska förresten försöka skriva lite midre per inlägg. Men eftersom det här är som en dagbok för mig också så blir det mycket att läsa ibland - eftersom jag vill ha detta som ett minne, så ibland får ni stå ut helt enkelt!
 

18.17, Sunday - Burn to death

Idag är en väldigt trött dag. Jag har precis vaknat efter två och en halv timmes sömn och känner att jag måste ner och äta nått nu så jag få i mig lite energi. 
 
Måste förresten säga en sak! Jag brukar nästan aldrig vara riktigt sugen på pizza, men den här veckan har jag verkligen varit det. Det här heller inte hjälpt att jag sett folk äta pizza, känt lukten av pizza, läst om folk som äer pizza och dessutom varje gång jag sätter igång ett Sex and the city avsnitt så äter de pizza! I alla fall, Lydia och Mike ska på avslutningscermonin för Paralympics ikväll, eller de är redan där. Gissa vad hon lämnade åt oss att aäta? PIZZA!
 
Kan förresten inte förstå att jag fått lite färg i ansiktet sen jag kom hit. Eller. Jag kan förstå det vad gäller att det varit soligt. Jag kan inte förstå det med tanke på att jag typ inte fått nån färg hemma på hela sommaren på grund av att det knappt varit nån sol alls, och för att det är inne i september.
 



13.51, Saunday - Last night

Det är så sjukt varmt och skönt ute! Att gå till Sainsbury's tar ungefär en halvtimme fram och tillbaka så det kommer vi gå fler gånger när det är lunch-handling och annat på gång!
 
Igår hade vi det jättetrevligt hos Ebba. Det var i början en massa förseningar eftersom trafiken var kaos på grund av trafikolycka och Lady Gaga - folk överallt! Det gick fortare att gå, men satt man fast på bussen vägrade busschauffören öppna dörrarna. Vi tog till slut tåget istället för bussen. Väl framme blev det god mat, härligt umgänge och sen gick vi ner till en pub vid Themsen och pratade en massa och hade det trevligt. 
 
Man hinner så mycket på så lite tid här, tog bussen hem tjugo över tolv, mötte upp Annina i Richmond vid kvart i ett och sen tog vi bussen hem. Blir nog jobbigare att ta sig hem om man är i London nån kväll. Det tar superlång tid med nattbussarna därifrån. 
 
Mysig kväll i alla fall! Tack alla som var med och tack Ebba, Anna och Nina för maten!
 



12.02, Sunday - New look

Fixade lite med designen när jag kom hem igår natt och gjorde klart allt idag. Är supernöjd och nu är det lite lättare och läsa i och med att det är svart på vitt också. 
 
Skulle ha åkt till Kingston idag med Anna men eftersom vi ville sova ut och inte ha nån tid att passa, och har en massa plugg vi måste ta i tu med idag så ska vi ta den trippen på tisdag istället. Nu ska jag klä på mig och sen ta ett promenad med Annina till Sainsbury's där hon ska köpa på sig lite lunch och så som jag gjorde igår. Sen är det plugg som gäller - för läxor har vi så det räcker och blir över...
 
Åt förresten en "superfrukost" idag. Eller egentligen äter jag ungefär samma varje dag. Bran Flakes - sjukt fibriga flingor med banan (ibland med jordgubbar) och mjölk, två relativt nyttiga mackor med onyttigt Nutella på samt ett glas mango juice. Lite nyttig och lite onyttig - så det ska vara ju, eller?
 
 
 

17.07, Saturday - Living life of Sainsbury

Okej, Sainsbury var det alltså. Jag kom undan sjukt billigt!
 
Jag köpte lunch för två veckor - sex förpackningar nudlar som man bara tillsätter kokat vatten och två pajer. Ett förråd på saltade chips som jag kan få cravings på ibland. En stor förpackning jordgubbar. En stor förpackning vindruvor. Två förpackningar schampo. Två förpackningar balsam. Rakningsgel. Badylotion. Pennfodral. Wiho - £17.54 vilket motsvarar knappa 190 kronor. Det ni!
 



15.44, Saturday - Best burger I've ever eaten

Det är hett ute! Det är varmare här idag än det varit nån dag hemma den här sommaren!
 
Vi var först på plats i Barnes i alla fall - bäst att vara ute i tid? Det var roligt att träffa allihopa och bekanta sig lite mer med andra. Hamburgarna var suveräna, solen stekte och kamerorna klickade i ett. Det var en bra lunch och eftermiddag. 
 
Efter det åkte jag med Lydia och Mike till Sainsbury. Allvarligt, det är bättre än Tesco! Jag köpte med mig en massa lunch och så för de kommande två veckorna - mer om det i ett annat inlägg!
 
Nu ska jag göra mig av med alla kassar och dricka en massa vatten. Helt otroligt att det är så varmt enda in i september! Vatten, vatten - annars blir det solsting och det passar inte ihop med mina kvällsplaner. Ska tillbaka till Barnes och äta middag och mysa med några tjejer från skolan - supertrevligt! 
 

11.57, Saturday - Going on a barbeque


10.17, Saturday - Not tired for once

Vaken efter tio timmars sömn - skönt! Jag sover fortfarande med fönstret öppet och det är skönt med frisk luft. Till vinterna kommer det bli sjukt intstängt här inne.
 
Den här veckan har gått sjukt fort. Jag inte förstå att det är lördag, känns som att veckan nyss började? Har i alla fall varit superduktig med mina pengar denna vecka. Laddat på mitt busskort en gång - det lär bli en gång till. Köpt mat på Tesco, lunch för fyra dagar och lite gotta blev knappt nittio spänn. Sen har jag inte köpt mer. 
 
Nu ska jag ner och äta frukost. Ett är det BBQ i Barnes, får se vad jag hittar på till dess.
 
Rena lakan.

22.59, Friday - Sleep tight

Nybadad. Nyduschad. Rakade ben. Rena sängkläder. Urvädrat rum. Svalt och skönt. Nu tänker jag gå och lägga mig. Sov gott!
 



21.51, Friday - Things I miss

Nu ska jag skicka iväg ett mail, tappa upp ett bad och följa Ebbas råd att ta in datorn och ställa den på toastolen och titta på en film i badet. Det gjorde jag hemma, kanske kommer det kännas lite som hemma då?
 

Jag har i alla fall kommit på några saker jag glömde hemma. En massa kläder, till att börja med. Allvarligt, jag har inga kläder här ju? Det känns lite tomt, men ändå lite som ett test på ett sätt. Haha. Jag glömde min balder-magnet på paps och mig - den sitter på min magnetvägg hemma. Sen lite saker jag saknar: ostkrokar, ahlgrens bilar, BRAVO's Tropiska juice, hårdbröd och makrill i tomatsås. 
 

19.04, Friday - Not much to say

Fyra timmar av ingenting. Jag är slut i huvudet, känner mig helt yr och vill bara ligga ner och vila.
 
Bara inte jag fåt förkylnings-återfall så är jag nöjd! Ska vila, titta på lite Sex and the city, byta sängkläder och ta ett bad innan jag går och lägger mig. Ska nog titta på en film ikväll, för omväxlingens skull. Imorgon är det Barnes x2 och då vill jag vara fit for fight!
 
Idag vill jag hem till Årsunda. För första gången vill jag hem till Årsunda sen jag kom hit. Jag hör och ser alla flygplan komma och gå, och önskar lite grann att jag satt på ett tillbaka till Sverige. Kura med kattungarna, gå ut med Bella, titta på Wallander med mamma och pappa, äta skorpor och dricka saft hos Ingmarie och Stig, få hjälp med matten av Rasmus, ha myskväll med Karin. Idag vill jag tillbaka till det vanliga.
 

14.55, Friday - Just in our school

SSL Olympics. Inspark. Ja, inbetald och färdig till det i nästa helg i alla fall - roligt!
 
Slutat för idag och nyss hemkommen från skolan. Vår läxa i psykologin som vi hade till idag var mer som ett historieprov vi hade i ettan. Fyra stora frågor och kladdra ner allt man kan om det. Det var mycket från ens eget perspektiv men allvarligt! Vi ska ha såna "läxförhör" varje vecka?
 
När jag kom hem låg det rena, manglade sängkläder på min säng. Underbart! Ska byta lite senare, nu är jag helt slut. Har drömt så konstiga drömmar de senaste nätterna att jag vaknar flera gånger. Börjar få migrän känns det som också så det blir en lugn kväll. 
 



08.41, Friday - Can't believe it

Det har varit kallt inatt, men det var ändå skönt att sova med fönstret öppet med One Piecen på under täcket.
 
Nu är det klarblå himmel och solen skiner - men det är ändå höst så om mornarna är det ju lite kyligt. Ska klä på mig, äta frukost och dra till skolan. 08.45-14.20 idag, ganska skön dag.
 
Jag har inte använt mycket kläder - ändå har jag inget att ha på mig för allt ligger i tvätten? Här är det inte "jag har så mycket kläder men ändå inget att ha på mig", här är det "jag har inget att ha på mig för jag har så lite kläder".
 


22.30, Thursday - A cup of tea

Jag har gått igenom texten, kan begreppen och resten får jag improvisera imorgon.
 
Borstade tänder och varm i min One Piece tänker jag gå och lägga mig och kolla på lite Sex and the city. Börjar kvart i nio imorgon, går väl upp halv åtta, kvart i åtta. Allt tar längre tid här. Att klä på sig, sminka sig, äta frukost och packa väskan. Eller egentligen är jag klar med allt förutom frukost på en kvart - men frukosten som tar tio minuter hemm tar här drygt tjugo - varför?

Slutar tjugo över två imorgon. Efter det vet jag inte vad jag ska göra. Andra fredagen och jag har inga planer. På lördag ska vi i alla fall först till Barnes för BBQ på eftermiddagen och sen på kvällningen ska vi tillbaka för att mysa till det lite hos Ebba. Blir lite god mat och gott sällskap! På söndag ska jag nog till Kingston med Anna och kanske några fler. Shoppa lite på Primark och köpa schampo, balsam och sånt. En ganska billig helg alltså!
 
Har förresten blivit officiellt nu! Jag får köra snöskoter lagligt i vinter! Älskar vintern för slalom och skoter, för att det är "slutet" på hösten och "början" på våren. 
 

21.22, Thursday - No good

Blev lite längre hos Elin idag. Ätit min första Cup Noodle. Läxa i psykologi. Myskläder!
 
Det är en myskvällis i mitt lilla rum. Kom hem vid halv nio och det var helt dött i huset. Det stod en tallrik med mat åt mig på spisen i alla fall. Ris, kycklinggryta och majs. Jag äter allt här. Inte allt, allt, utan bara allt vad gäller grönsaker. Jag äter majs, ärtor och sparris även fast jag inte brukar tycka om det bara för att det är de enda grönsakerna på tallriken. Och det är inte det att det smakar äckligt - då hade jag inte ätit det. Det smakar bara inte som i Sverige. Allt här smakar mindre tror jag...
 
Nu sitter jag i mina myskläder och ska gå igenom psykologin. Förra veckan fick vi att vi skulle läsa tio sidor till imorgon. Idag fick vi det utökat. Vi ska kunna alla begrepp sidorna tar upp. Kunna jämföra begreppen. Kunna diskutera begreppen. Kunna analysera begreppen. Sen ska vi ta upp "den perfekta arbetsplatsen" också. Till imorgon - tack för den!
 

12.43, Thursday - Where to go?

Idag ska jag hitta till ett nytt klassrum som jag aldrig har hört talas om.
 
Börjar halv två, så nu ska jag bara sminka mig lite, göra i ordning en macka och gå till skolan. Det tar knappt tio minuter att gå men jag har ingen aning om vart klassrummet är så bäst att vara i tid! Slutar kvart över fem idag, hål mellan svenskan och psykologin...
 
Sen ska jag så fort som möjligt komma till Barnes i alla fall, hämta upp Elin och sen kommer jag väl inte hem förrän efter åtta nån gång.
 
Hem - är det här hemma nu?
 

Städat rummet lite smått.

11.44, Thursday - Happy day

Vaknade av ett sms halv åtta imorse.
 
"Tack för igår. Verkar ha gått bra! Har en sista minuten fråga; kan du hämta Elin också ikväll? Behöver inte vara exakt 6 då jag vet att du slutar sent. Kan du inte är det helt ok. Hör av mig i helgen vad gäller måndag. Camilla."
 
Det bådar gott känns det som?
 
Saknar dessa små knyten...

22.28, Wednesday - Tomorrow is a short day

Jag har alltså bara varit här i tio dagar och jag har gjort mer saker än vad jag skulle ha gjort på flera månader hemma.
 
- Ätit fisk två gånger.
- Gjort av med för många hundralappar på transport.
- Åkt taxi.
- Beställt vin på restaurang.
- Tappat bort kameran två gånger. 
- Hittat kameran en gång. (Den är borta nu, men jag vet att den är i rummet - bara jag och mitt stök kan tappa bort en kamera i ett rum på tio kvadrat.)
- Gått på pub.
- Träffat en massa nytt folk.
- Bytt nummer till telefonen.
- Passat en nio-åring. 
- Badat två gånger i badkaret.
- Köpt underkläder på Victoria Secret.
 
Och massa, massa mer. Förstår inte, tio dagar?!
 




20.55, Wednesday - Feeling homesick

Idag har varit en hemlängtan dag. Inte riktig hemlängtan att jag vill ta nästa flyg och åka hem. Utan en dag då jag kom på mig själv i att längta till bilresorna med mamma till skolan, samtalen från papsen där han frågar om jag ska ha skjuts hem, altanhäng eller tv-tittandes med Ingmarie och Stig och tv-spel uppe hos brorsan. Det är himla mycket mer jag saknar men jag orkar inte skriva så mycket - det skulle ta evigheter! Delar istället med mig av en massa fina kommentarer jag fått sen jag kom hit - fortsätt med det, det får mig att gå till skolan om dagarna utan att gråta av hemlängtan!


Malin


Du verkar ju få det helt underbart! Hoppas du kommer få ett underbart roligt och lärorikt år. Vi älskar dig <3

Ingmarie

Skönt att höra att allt gått bra, och att familjen verkar trevliga, att resan gått bra och allt. Nu har du iallafall det överstökat, så du inte behöver vara orolig för var du hamnar. Ha det bäst, kramar i massor från Ingmarie o Stig

Micaela

TESCO har typ allt, beroende på vilken affär. Barnet i min värdfamilj fick typ presentkort på TESCO i födelsedagspresent så det finns lite av allt på de största affärerna :) Du får visa schemat sen. Puss och kram!

Karin

Slapp schema..! (: Nu hinner du träna massor.. Haha..

Ingmarie

Snart förstår jag väl inte vad du skriver, för snart blir det väl engelska per automatik :) Hoppas allt är riktigt riktigt bra iallafall, stora bamsekramear från mig

Ingmarie

Gör det du tycker är bäst. Men om jag var lika tuff som ju du är, så skulle jag kanske välja den engelska familjen, men då är du ju iofs usppbunden varje kväll nästan, men du hinner ju göra nåt kul efte r att du slutat ändå.

Karin

Åk och träffa familjerna först och känn efter vad som verkar bäst.. (: Emorrn ska jag på coldplay.! d: haha.. Sjukt taggad.. Sköt om dej lillskrutt..! Kram..

Mamma

hej vännen. Jag tycker att du ska känna efter själv vad du tycker kanns bäst. Men som Sophia säger kan det ju vara skönt med lite egentid också! Om inte annat så för att söka andra jobb ;) Älskar dej<3

Mamma

Miss you <3 Hoppas allt är bra :)

Ingmarie

det verkar som att du känner dig som hemma där borta. och det är bra! Jag tänker på dig varje dag ska du veta! Ha det bäst

Mamma

Älskade du! Det är bara en pryl... Du får använda telefonen så länge :) Älskar dej :)

Matilda

Tack älskling, jag saknar dig också! <3

Ingmarie

Hur går det med fossingarna? Kan du ha skor på dig eller går du barfota om dagarna =) Hoppas kameran kom till rätta! Jag vill veta vad ni har för väder, här har det skitregnat hela hela dagen, men det är ju inget nytt, som vanligt alltså.

Ingmarie

Är någon av bilderna på huset som du bor i? Vad skönt att du fick tillbaka kameran.

Ingmarie

Verkar som att du har det bra där borta : ) Var rädd om dig bara! ha det båst kramar i massor

Ingmarie

Hoppas att du mår bättre idag, om inte, krya på dig

Karin

Haha.. Ja det ser verkligen ut som ett riktigt Mariarum.. d: Ska försöka få lite tid vid datorn emorrn så vi kan prata mer.. Saknar dej.. Men idag kom Rasmus ner och åt pizza och kika på film.. Han är en ganska bra vikarie iaf.. d: Kraaam..!

Ingmarie

Hoppas du har funnit dig till rätta på riktigt nu! Tänker på dig varje dag, Saknar dig! Idag har jag skaffat träningskort på badhuset, det skulle ju ha varit kul om du varit hemma så hade vi kunnat göra sällis på träningarna. Max och jag har varit dit idag och badat lite, jätteroligt. Ha det bäst gumman

Ingmarie. Jag känner mig som hemma, och det skrämmer mig. Jag har bara varit här i drygt en vecka men det känns som att jag har varit här i mer än en månad. Idag har inte varit en hemlängtandag egentligen, för jag vill inte åka härifrån - jag vill bara träffa dig och alla andra där hemma. Hade varit grymt att ta sällis på träningarna, det måste vi göra nästa år! Hälsa Maxen och alla andra från mig så ses vi snart!


16.26, Wednesday - So proud of you

Min fina vän Matilda har knäppt en jättefin bild och nu ska hon vinna en tävling med den!
 
Jag är så stolt över min vän och hon har hittills flest gillningar, men behöver flera! Klicka bara på länken nedan och klicka på "gilla"-knappen så hjälper ni henne vinna! Det är verkligen den finaste bilden och jag blev helt ställd när hon sa att hon knäppt den. Trodde att det var världens kändisfotograf som knäppt bilden men icke!
 
Du är så bra, Matilda! Kunde jag gilla fler gånger om skulle jag göra det!
 
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=422969891100011&set=a.422969824433351.106037.132970716766598&type=1&theater - GILLA!

Finaste bilden!

14.31, Wednesday - Nearly weekend

Kommit hem från skolan. Nu ska jag titta på Sex and the city, städa och vila lite - har inte sovit så bra i natt.
 
Det var en liten kille som bor i grannhuset som skulle börja skolan idag, och han vägrade somna igår! Han bankade i väggar och skrek, plus att det var sjukt varmt i mitt rum så jag vaknade flera gånger under natten. Därför är jag trött idag, och har inte mycket ork för så mycket. Ska ändå ta mig i kragen och städa upp på mitt rum - jag har sagt det många gånger men det har inte blivit av, men idag måste jag! Sen ska jag till Barnes och passa Elin några timmar. 
 

Detta skulle vi ha gjort i ettan på samhällskunskapen - men jag kommer inte ihåg att jag har gjort det?

21.15, Tuesday - In time

Precis kommit hem från Barnes efter att ha pratat med familjen jag ska barnpassa åt.
 
Det verkar ganska klart allting. Hämta tjejen och sysselsätta henne till nån annan kommer hem. De bor jättefint och stort mitt i Barnes så det är lätt att hitta! Nu i början kommer jag typ tjäna ihop pengarna det kostar att bara ta sig dit i och med att det är tre bussar och jag inte fått mitt riktiga oyster card än. Vad jag tjatar mycket om riktiga oyster card...
 
Det har förresten varit sommar här idag, och det ska det vara hela resten av veckan också! Jag går runt i mina älskade cykelbyxor och svettas för att det är så varmt - väldigt skönt! 
 
Nu ska jag ta tag i italienskan, läxa från igår till idag... sen ska jag gå ocg lägga mig. Uppstigning halv åtta imorgon - det var sovmorgon för mig förut, nu är det jobbigt att gå upp vid den tiden. 
 
Förresten. Jag vet inte om det är nån som försöker nå mig på mobilen, men om det är det så kan jag meddela er att ni inte kommer få svar från mitt svenska nummer. Jag har skafat kontantkort här och har nu ett engelskt nummer. Vill ni no mig kan ni skicka till 00447780578865. 


13.13, Tuesday - Sunny day

Idag är det strålande sol och svettigt varmt - väldigt skönt alltså!
 
Om matten verkar lättare här än vad den var i ettan så är det tvärt om vad gäller samhällskunskapen. Jag hatar att läsa en kurs som behöver att man har läst vissa saker en den förra kursen. Såna saker som vi såklart inte har läst! Nu sitter jag och förstår ingenting, men jag ska gå igenom mina anteckningar och fundera lite över dem så ska det nog ordna sig. 
 
Jag ska städa, göra läxor och åka till familjen i Barnes idag - får se om jag hittar, haha. Nu när det är varmt och sommrigt ute vill jag ut och gå i Richmond Park vilket jag kommer ta mig tid för, men då kanske städningen får lida - som vanligt! 
 
Satt i alla fall på gräsplätten utanför skolan och åt lunch med ett gäng tjejer från klassen idag! Mysigt!
 

Mitt fönster från gatan.

09.39, Tuesday - Not that much to do

Samhällskunskap och matematik idag. 
 
Det känns verkligen som att den matte vi räknar nu är lättare än det vi räknade i ettan - men så är ju det här bara början också. Det känns lite som att jag redan har gjort det, en massa funktioner, algerbra och sånt - det gjorde ju vi i ettan? Kanske återkommer nu igen då, eller uppenbarligen. Det är en annan mattebok här, men samma kurs, så det ska ju inte spela någon roll.
 
Annat som står på schemat idag är städa rummet, bädda sängen, gå på en promenad och sen sticka till Barnes och träffa familjen jag ska barnpassa åt. I och med att de bor i Barnes har jag stor chans att kanske hitta nån mer familj som vill ha hjälp i och med att många svenska barnfamiljer bor i Barnes då svenska skolans låg- mellan- och högstadiet ligger där.
 
Det var roligt att få paket...

22.26, Monday - Soft day tomorrow

Idag firar jag en vecka i London. Det känns inte alls som att jag har varit här så länge, samtidigt som det känns som att jag har varit här föralltid!
 
Jag tänkte länka några fler bloggar härifrån som ni kan kika in sen! Kan även berätta lite som jag inte har pladdrat ner här på bloggen. Min värdfamilj har en katt! Även fast det är en elak katt så låter den mig kura lite med den lite varje dag. Jag har lagt till en estetisk kommunikation så jag läser hundra poäng till i tvåan så jag slipper det sen i trean. Det var en kurs på distans så det kändes bra! Ledarskap och organisation verkar jätteintressant och roligt!
 
Klockan är inte ens halv elva, jag har varit trött i två timmar och ska nu krypa till kojs. Imorgon går jag i skola från tio till tjugo över tolv så det är skönt! Sovmorgon till nio!
 
Min nyckel! 

21.08, Monday - Feel free to ask

Hej! Är det inte 18-årsgräns på pubar i London? :)
 
Hejsan Linnéa!
Jo det är 18-årsgräns på klubbar, pubar och för att köpa alkohol i London, eller England och Storbritannien över huvud taget. Vi var på två smultronställen förra helgen som vi definitivt kommer återvända till. Dessa ställena leggade inte, och då är det fritt att köpa - dock dyrt för en fattig student. Det är jättemysigt att bara sitta på en pub och inget inträde, så det kommer bli fler pub besök, fast man behöver inte nödvändigtvis köpa alkohol. 
 
Hej! Såg att du hade jobbat innan du flyttade. Hur gjorde du när du sökte jobb och vart? Det måste vara svårt att få ett jobb så ung?
 
Hejsan Sara!
Ja det stämmer. Jag har jobbat som städerska sen juni 2010 och som telefonförsäljare sen september 2011, och slutade jobba på båda jobben i augusti innan jag skulle åka. Grejen är den att det inte alls är speciellt svårt att få jobb - man får inte vara så kräsen bara!
 
Vad gäller städerska-jobbet så var det på min pappas jobb, men jag fixade jobbet själv. Gick in till hans chef och bara frågade om de hade nått sommarjobb, och då fick jag städa över sommaren som jag sen fortsatte med samtidigt som jag pluggade. 
 
När jag började gymnasiet ville jag tjäna lite mer pengar och blev tipsad av en kompis om telefonförsäljningsjobb. Hon rekommenderade mig till det jobb hon jobbade på och dagen efter blev jag uppringd för att komma på arbetsintervju. Samma dag som intervjun startade jag utbildningen och dagen efter började jag jobba - så det gick fort!
 
Jag jobbade som telefonförsäljade för Vendator som samarbetar med många SEB kampanjer och har ett stort samarbete med Telia, där jag jobbade. Vendator finns i Stockholm, Hofors, Härnösand och Malmö - jag jobbade då i Hofors. 
 
Sprid ut ditt CV överallt! ICA-butiker, MC-donalds, callcenters, diverse firmor att städa åt, gallerian inne i stan eller vad som helst! Det värsta som kan hända är att få ett nej! 

19.39, Monday - In my window

Nu har jag fått upp lite tavlor på rummet. Två av dem gick sönder under frakten från Sverige men det går lika bra ändå!
 
Min CARMA tavla var en av dem som gick sönder - dock bara uppe i hörnet så det var inte särskillt mycket, den är annars intakt i alla fall. Den tavla jag fick av Linnéa gick dock sönder, och bilden ligger nu på mitt skrivbord. Jag tycker att den gör sig bra där så det var ju bra!
 
Idag var som sagt veckans längsta dag, och imorgon är veckans kortaste dag. Jag börjar tio och slutar tjugo över tolv. Ska nog gå hem då, äta lite lunch, göra läxa som jag inte gjort och bara ta det lugnt. Efterdet tar jag en promenad till Richmond för att därifrån ta bussen till Barnes, där jag ska träffa familjen jag ska barnpassa åt. 
 




17.53, Monday - New week

Skola 08.45-16.00 idag. Det var många lektioner så det var mycket att ta in, men dagen gick fort! 
 
Efter skolan gick jag med Annina och Fanny till Tesco och köpte på oss lite lunch och gotta till kvällarna. Det blev mycket billigare än om jag skulle ha köpt det på skolan varje dag - så jag försöker i alla fall. När jag kom hem hade mitt paket kommit - tidigare än väntat. Det var roligt, två av ramarna var dock trasiga och det var lite tråkigt men det gick att ordna ändå! 
 
Nu ska jag äta en apelsin, dricka lite juice och bara ta det lugnt. Jag sover bra om nätterna men ändå är jag trött om dagarna. Hmm. Antar att det beror på så himla mycket. Det är nya människor, nytt hus, ny säng, ny miljö, nu luft och allting - så det tar kanske ett tag att vänja sig vid det. 
 
Idag har det varit jättevarmt förresten! Hade kunat gått i shorts och linne, eller till och med legat och solat om jag så ville. Dock hade jag jeans och kofta på mig idag... varmt.
 




21.58, Sunday - It feels like home

Snart har jag bott här i en vecka och jag börjar känna mig som hemma. Kläderna ligger överallt och en massa böcker ligger utspridda på golvet - precis som hemma.
 
Imorgon ska jag ändå städa mitt rum. Eftersom det är ganska litet så börjar det lätt lukta unket om jag har en massa kläder överallt och inte fönstret öppet. Eftersom det inte är jättevarmt ute så kan jag bara ha fönstret öppet när jag inte är hemma, så det är bara att städa lite.
 
Den här veckan kommer bli väldigt sparsam. Jag ska till Tesco imorgon och köpa på mig lite lunch för att ta med mig till skolan - billigt! Jag ska gå överallt om det rör sig i Richmond. Sen ska jag försöka hålla mig i Richmond i helgen i och med att transport kostar så sjukt mycket här, speciellt nu när vi inte har våra riktiga Oyster Card också...
 
På tisdag ska jag förresten till Barnes och träffa den familj jag ska barnpassa åt. Det är en svensk familj, i och med att den engelska familjen vägrade svara på samtal och sms. Sen kanske jag börjar barnpassa på onsdag och då tjänar jag ju ihop lite pengar jag kanska kan göra nått roligt med!
 
Hejsan dubbelhaka!
Hejsan stökigt rum. 



19.57, Sunday - Just another day

Det blev en trevlig dag i East med trevligt sällskap och lite fynd. Vi gick runt och strosade på Brick Lane hela eftermiddagen.
 
Jag köpte med mig ett par converse och en flaska gotta jag kan smutta på några helger framöver - så slipper jag slösa MASSA pengar på det sen. Conversen är vintage men så gott som nya om man jämför med mina som jag har hemma som är trasiga, mer brun/gråa än vita och där snörena håller på att gå sönder. Vad betalde jag för dem? 18 pund, alltså ungefärn 200 spänn . Jag vet, kap!
 
Men jag höll undan plånboken vad gäller lunch - jag hade med mig en lunchmacka hemifrån och från juice, kaffe och te även fast det frestade. 
 

11.07, Sunday - No answer

Jag känner mig tung i hela kroppen och vill bara ligga här i sängen hela dagen. Just därför ska jag pallra mig upp, ta en duch och ta en prommis till Richmond för att sen åka till East. 
 
Nästa vecka kommer bli billigare än denna vecka - mycket billigare! Jag ska köpa lunch på Tesco och ta med till skolan, jag ska försöka hålla mig i Richmond för att dra ner på transportkostnaderna till vi får våra riktiga Oyster Cards och jag ska inte handla en massa.
 
Jag har gjort av med kanske 1500 spänn på denna första vecka, mer kanske till och med. Måste dock säga att jag har köpt kontantkort till mobilen för tio pund, saker till skolan för kanske fem pund, transport för dyra femtio pund och underkläder för tjugo pund. Sen har jag köpt mat för resten typ...
 
Känns inge vidare. Men imorgon är en ny dag och början på en ny vecka. Då ska jag än en gång bli mitt sparsamma jag.
 

Ingången till "mitt" hus. 

21.28, Saturday - Keeping it real

Känner mig sämre vad gäller förkylningen, börjar få stickande, knivskrapande ont i halsen igen...
 
Därför blev jag hemma ikväll i alla fall. Nu ligger jag och ångrar mig och vill bara ut för det känns som att jag kommer gå mista om så mycket. Grejen är bara den att jag har tio månader kvar här! Varför har jag panik över att inte gå ut för anra gången samma vecka första veckan? Nästa helg kommer, och nästa ändå, och nästa efter det o.s.v.
 
Det känns som att det ska vara söndag idag, men det är väl bara för att gårdagen blev så lång, så helgig, så mysig och så bra. Det känns bra att ha en till helgdag innan skolan börjar, på riktigt. Eller i två kurser har det börjar på riktigt. I italienska och psykologi har vi fått läxa - och ja det är samma lärare! 
 
Ska nog plocka undan lite, läsa lite i psykologiboken och ta ett bad och sen göra kväller tidigt. Imorgon blir det East i alla fall. Vi ska inte träffas förrän ett vid Richmond station så det är lugnt - lååång sovmorgon! 
 
Jag känner inte av någon hemlängtan, men ändå saknar jag alla er där hemma. 
 

Fem par trosor för tjugo pund på Victoria Secret är väl bra? Dessutom behövde jag trosor!

18.34, Saturday - London city

Hemma från en dag i London. Det blev bara nån tur in på Hollister, Victoria Secret och lunch.
 
Vi kom inte in till London förrän klockan var halv ett kanske, då blev det in på Hollister. Sen blev det att leta reda på Victoria Secret, sen lunch och sen bara vandra runt och fönstershoppa. Jag har gjort av med så sjukt mycket pengar på buss, tunnelbana, tåg, mat och annat "onödigt" så jag kände att jag inte hade råd att köpa så värst mycket. Blev i alla fall lite trosor från Victoria Secret. 
 
Vi år god lunch, dagen gick snabbt och det blev en himla massa promenerande. Jag tog mig sen från Oxford Circus till Richmond all be my self vilket gick jättebra! Från att jag satte mig på tuben från Oxford tog det precis en timme att sätta nyckeln i låset här. Det tar alltså inte speciellt lång tid. Där är det medräknat tre byten och promenaden från min busshållplats till huset också. Sen kan det gå fortare om man tar snabbtåg!
 
Nu ligger jag bara och tar det lugnt i mitt rum. Snart är det middag, sen ska jag ta det lite mer lugnt innan jag ska in till Richmond och umgås med en massa. Just nu känner jag mig jättetrött och vet inte om det blir speciellt sent men vi får väl se. 
 

09.32, Saturday - First night out

Igår var det first night out och det blev en lyckad sådan! 
 
Först åkte tio tjejer från min klass till South Kensington och satt oss på en Libanesisk restaurang. Maten var god, JÄTTEGOD, drickat var gott och sällskapet var perfekt. Sen villade vi bort oss på tunnelbanan när vi skulle dra till Barnes. Först kom vi ifrån två tjejer och sen kom vi själva på att vi tagit fel tunnelbana och fick lov att ta en tillbaka och sen ta rätt. 
 
I Barnes gick jag, Anna och Ebba på pub. Coach and horses var en mysig pub och vi satt oss ute och pratade en massa. Sen gick vi ner till themsen och hade jobbigt att komma upp därifrån igen. Det var en lyckad första kväll, verkligen! Trevligt sällskap, god dricka och god mat!