13.13, Sunday - That's what you get

Krakow levererar kyla, snö och slask så jag köpte mig denna snygging!

20.13, Saturday - Never too friendly

Vi ar nu i Krakow och har andrat lite i planerna. Imorgon kvall aker vi vidare till Budapest och senare Split, en dag tidigare an vi tankt - mycket for att det ar VINTER har! I alla fall, Prag far 4 av 5 bananer for att det var valdigt fint, billigt och hade Centraleuropas storsta klubb som levererade! Men vi hade oturen att bli ranade sista dagen sa vi ar nu en mobil och planbok fattigare - men resan ar inte slut an sa nu taggar vi Budapest och Split!


16.30, Wednesday - I like it like this

Framme i ett billigt Prag! en King friends meny bestående av två burgare, två läsk, två stycke lökringar , två stycke strips för 60 kronor!

20.13, Tuesday - Come away to the water

Venedig var kärlek vid första ögonkastet! vi har gått runt hela stan/ön, köpt största bananer nånsin och bara haft det super! 5 av 5 bananer!

14.51, Tuesday - Making an effort

Är man i Venedig måste man köpa en mask!

09.39, Tuesday - What so ever

Utsikt från vårt b&b i Venedig! Här skulle jag kunna stanna och leva resten av mitt liv!

17.32, Monday - Just a game

Paris! Hängt med Eiffeltornet, shoppat lite på Chans Elysées och ätit dyraste "lilla menyn" nånsin! 3 av 5 bananer!

13.13, Monday - All around the world

Tidsfördriv på tågen genom Tyskland - Schweiz - Italien!

15.54, Sunday - Sing away


09.31, Sunday - Girl with the red balloon

 Proteinrik frukost ála Frankrike!

18.57, Saturday - Highway don't care

Vinlunch i Paris!

18.29, Friday - Can't believe it

Nu är jag helt värdigpackad och redo att åka! Ska äta lite mat och sen är Lydia schysst nog att skjutsa oss till Victoria där vi tar bussen till PARIS! Wiiiih! Kan knappt fatta det! Okej att vi ska till Paris, men att vi därifrån ska ta oss vidare till en massa tällen känns konstigt. Men det kommer bli grymt! Så bloggen kommer verkligen vara stillastående under två veckor nu. Kommer självklart lägga upp någon uppdatering eller bild då och då OM möjligheten finns med Wifi. Annars får ni ha en underbar påsk och ett superbra lov allihop! DET KOMMER JAG HA!
 

16.58, Friday - It's time for Europe

Var in till Kingston och köpte lite nödvändigheter men och lite onödvändigheter! Haha, växlade även in min lön för två veckor och fick €170, inte fy skam. 
 
Nödvändigheter: schampo, balsam, tandkräm, ansiktskräm
Onödvändigheter: passfodral, minispel, färdkost, sminknecessär
 
Men nu är jag redo!
 

09.29, Friday - Keep yourself alive

Räknade vilket värde mina bronsmynt hade nu imorse och det är ju ett skämt att så himla mynt bara kan vara värda 1 pund och 30 pence! Haha, dessa mynt är alltså av det värde på den mynt Sverige hade och TOG BORT för 20-30 år sen!
 

22.10, Thursday - You belong with me

Idag har jag slagit två personliga rekord i Yatzy! Först 434 poäng och sen 449 poäng, helt amazing ju! Haha, ja, jag är en riktig Yatzy-nörd!
 

14.52, Thursday - Only for you

Va e de här för da', e de en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Matildas födelsedag hurra hurra hurra! 18 år idag bruden! Hoppas du får en grym födelsedag, min älskade vän! Saknar dig ska du veta! <3
Det borde ju vara tvärs emot på din födelsedag, men vi får låtsas! Älskar dig!

22.39, Tuesday - Give a little bit

Tisdagshumor ála Annina och Maria.
 
A man walks into a zoo. The only animal in the entire zoo is a dog. It’s a shitzu.

19.24, Monday - Keep holding on

Har köpt ett par väldigt gosiga och sköna tofflor från älskade Primark som var extra sköna idag efter ett långt VARMT bad efter att ha frusit ihjäl i regnet som forsar ner över London!
 

22.22, Sunday - Make a wish

På fredag åker vi och fram till dess är det väldigt mycket att göra:
 
- Gå en massa timmar i skolan.
- Jobba en massa för att tjäna cash till resan.
- Göra klart presentationen till religionen.
- Fixa med mitt album till estetiska kommunikationen samt ha ett möte med min handledare.
- Plugga en massa matte. (prov på fredag)
- Packa klart ryggan.
- Städa bort alla mina saker från rummet, typ. (Kommer ha randoms bo där under lovet så måste väl ge dem lite plats.)
- Skriva ut alla viktiga papper vi måste ha med oss.
- Förhoppningsvis ha tid för nånting roligt också.
 
SEN, så åker vi! WIEEE!
 

21.05, Sunday - Call your name

En söndag i mitten av mars kom jag att sakna (lite mer än vanligt) tre av världens finaste, snällaste, mest underbara människor på jorden. På ett sätt är ju det här året helt underbart och ett av de bästa sakerna jag gjort. På ett annat så kan jag liksom inte förstå att jag lämna dessa bruttor hemma, för jag saknar ju dem varje dag. Jag älskar er!
 

19.53, Sunday - Big bad world

Åkte in till stan för att kika in paraden och festivalen i grön anda idag. Det var verkligen smockat överallt och vägar var avstängda och det var lite kaosartat - men inte lika mycket som jag trodde att det skulle vara. Lite surt att det var regn och rusk, men ändå roligt att vara med och fira.
 

17.12, Sunday - No strings attached

Hej igen! 
Jag har två frågor till som jag hoppas att du kan svara på. Senaste ansökningsdatumet var den 15 mars, finns det någon chans att söka in nu? Jag har några frågor som jag vill att rektorn eller de som tar hand om ansökningarna ska svara på innan jag söker in, men ingen av dem svarar på melj. Har jag fel melj till alla dem eller vet du hur man ska göra? Tack!!
 
Hejsan!
 
Nu är det ju som sagt för sent att skicka in sin ansökan, tyvärr. Hade jag varit du hade jag skicka in ansökan och sen skickat frågor. Mejladress till biträdande rektor för gymnasieskolan är: [email protected]

10.57, Sunday - Crazy at St. Patrick's Day

Idag bär jag mina gröna jeans när jag sticker in till stan för att ta del av firandet av St. Patrick's Day. Får dock se till att inte vara ute så länge eftersom att jag har my-ycket plugg att ta tag i sen.
 

15.28, Saturday - Packing my backpack

Håller på att packa till tågluffen. Tusen saker att göra under nästa vecka, så lika bra att få det mesta vad gäller den i ordning så jag slipper stressa och riskera att glömma nånting. 
 

12.45, Saturday - Lots and lots of pictures

Just nu håller jag på att rensa bland alla bilder. Egentligen rensar jag ingenting, det orkar jag inte, men jag försöker få över alla bilder på mitt stora minneskort så att jag kan ta med de två små på resan nästa vecka! Under de månaderna jag har varit här har jag tagit drygt åtta tusen bilder - så det tar lite bild att lägga över alla bilder kan jag säga...
 

18.46, Friday - Behind those eyes

Igår var jag och Sally till Wembley och "intervjuade" en hindu samt åt lunch på IKEA. Vi var dock sena till templet vilket resulterade i en cermoni och en ungefär två minuter lång intervju - vilket inte riktigt var vad vi hade tänkt oss menmen. Lunchen på IKEA blev heller inte optimal eftersom de inte hade köttbullar på grund av "hästkött-skandalen" - allvarligt, vi äter ju kossor, grisar och kycklingar, varför inte äta häst? I alla fall, det blev fish and chips istället, helt okej. 
 

17.46, Friday - Hooked on a feeling

Igår köpte jag lite vårkläder, kändes superbra! Ett par vita jeans, ett par gröna jeans, ett par korallrosa ballerinaskor och en persikofärgad kofta. Nu får det gärna bli lite varmare och soligare så det blir roligt att använda dessa fina pasteller!
 

14.36, Friday - It's your 18th birthday

Min fina, fina vän fyller 18 år idag. Det suger att jag inte är i Sverige och kan gratta henne, menmen. Hoppas att du får en superduper jättebra födelsedag! Älskar dig! <3
 

22.11, Thursday - Whenever you remember

Hejsan, skulle du kunna rada upp alla kostnader under ett år? Alltså, skolavgift, boende, fickpengar, busskort, gymkort och allt man kommer behöva sig av när man åker dit. Hur mycket tycker du att man behöver per månad? Vore jättesnällt
 
Hejsan!
 
Svarar på denna fråga en gång för alla nu: har redan svarat på frågor om kostnader innan. Detta är alltså vad JAG betalat/betalar, skolavgiften är något högre i år än förra året.
 
Engångsavgifter:
Skolavgift: £8005 = ca 82000:-
Värdfamilj: £6400 = ca 65000:-
Månadskostnader:
Kontantkort till mobilen: £10 = ca 100:- (300 gratis sms, lite internet och 10 pund att ringa för)
Toppa upp Oysterkortet (buss- och tunnelbanekort): ca £25 = ca 250:-
Lunch: ca £45 = ca 450:- (detta är olika, men skulle tro att jag snittar £2/lunch)
Övrigt: (per månad)
Fika, lunch och annan mat utanför värdfamiljen: ca £50 = ca 500:-
Nöje (Utgångar, bio, bowling mm.): ca £40 = ca 400:-
Shopping: ca £50 = ca 500:-
 
Detta är alltså ungefärligt. Vissa månader shoppar jag ingenting alls, vissa veckor äter jag lunch för 50 pence/styck och ibland gör jag bara gratisnöjen. 
 
Nu efter jullovet har jag jobbat ganska mycket, och tjänat ungefär i snitt £50/veckan (iband mer, ibland mindre) och det har jag levt på och till och med kunnat spara ibland. Jag skulle rekommendera 1500-2500:-/månaden om man är som mig och inte shoppar så mycket och 2500-3000:-/månaden om man däremot tycker att det är superroligt att lägga en massa pengar på kläder. :)

17.12, Wednesday - On the bus

Skola 08.45-14.05 med en håltimme på mitten, och en äcklig lunch. Sen drog jag till Barnes för att hämta barn på lilla skolan och ta dem hem och fixa mellis. Sen stack jag till hem igen och nu nu sitter jag här. Idag ska jag vara vaken enda till jag blir "klar" med religionen, eller i alla fall så klar jag kan och måste bli till intervjun imorgon. Så, bara att börja!
 
Här kommer lite bussbilder; turkosa säten och smutsiga fönster.
 

15.09, Wednesday - Butterfly fly away

Eftersom att vi åker ut i Europa om drygt en vecka tänkte jag att det var på tiden att jag köper en kameraväska till min lilla stjärna. Den är lite fulsnygg men förhoppningsvis bra att ha. Köpte också ett extra batteri eftersom jag måste ha glömt förstärkan till batteriladdaren hemma och den vill då bara ladda om man sätter i den i datorn. Vi kommer ju inte ha någon dator med oss och jag vet att batteriet inte håller i två veckor, så det blev ett till. NICE, nu vill jag bara åka!
 

11.07, Wednesday - G'day mate

Lydia och Mike har en dotter som bor i Australien med sin sambo. Nu är det så att de snart ska gifta sig så de har kommit hit ett par veckor i förväg för att planera det sista. De bor här och jag måste säga att jag är kär i Australien av vad de berättar och på sättet som de pratar. Jag menar, hur gött är inte inte att få ett härligt och glatt G'DAY MATE när man kommer hem från skolan på en håltimme liksom?! 
 

09.49, Wednesday - Keep on walking

Sitter på italienskan med Fanny och Ebba och lyssnar på italiensk musik där de sjunger om amore, cuore och morire.
 

21.53, Tuesday - Call it what you want

Haha, såg det sjukaste idag när jag kikade lite flyg och så. Det står alltså att själva biljetten kostar minus sexton kronor och att skatten utgör 892 kronor av priset. Allvarligt, minus sexton kronor?
 

16.36, Tuesday - Another birthday

Idag är ingen vanlig dag för det är världens bästa brorsas födelsedag, *hurra*hurra*hurra*! Och nu är du härmed myndig i hela världen! Grattis och allt det där, saknar dig och älskar dig!
 

14.02, Tuesday - My checklist

- Duscha och göra mig i ordning. CHECK!
- Städa rummet. Som jag i princip blir tvungen att göra varje dag... CHECK!
- Plugga lite religion och psykologi. CHECK!
 
Nu när man äntligen kan se golvet i mitt rum och jag läst på lite om religion och psykologi sticker jag och jobbar några timmar.
 

12.45, Tuesday - On my way home

Idag är solen framme och värmer, men det gör inte så stor skillnad eftersom det blåser isvindar. Det måste ju vara nått riktigt ordentligen lågtryck som ligger och jävlas med oss. 
 
Skola från nio till halv tolv, lite styrketräning på gymmet i fyrtiofem minuter, hem för att äta lunch. Nu har jag en liten lista jag ska hålla mig till innan jag sticker till Barnes för att passa barn x2. 
 
- Duscha och göra mig i ordning.
- Städa rummet. Som jag i princip blir tvungen att göra varje dag...
- Plugga lite religion och psykologi. 
 

23.26, Monday - There's a first time for everything

Under den här veckan kommer jag skriva min första hemtenta. Spännande. Har till på söndag på mig så jag känner att det är lugnt, men det är ändå lite svårt när jag inte har haft någon kontakt alls med min psykologilärare inför detta, förutom mejlen förstår. I alla fall, tror att detta är bra övning inför senare studier, som jag kommer läsa efter ett, eller två, eller tre gap years efter studenten.
 
Så, detta är vad jag kommer syssla med under veckan:
 

20.34, Monday - Needles and pins

Idag har det varit sjukt kallt här! Vindarna blåste -8 sa Lydia och det märktes verkligen. Fy då, det var det runt sagt vidrigt att vara ute, kändes som att jag skulle frysa till is om jag inte rörde på mig. De trettio minusgrader vi haft under vintrarna i Sverige var ingenting mot för den här kylan - helt annorlunda på nått sätt!

I alla fall. Var och barnvaktade idag och stod och diskade efter barnens mellanmål. Fick en liten blast from the past från när jag alltid ville diska när jag var hos mormor och morfar när jag var liten. Jag experimenterade med diskmedel och gjorde en massa häxblandningar. Haha. Hur som helst så var det väldigt rovfyllt att stå och diska med vid fönstret och blicka ut över finaste vårträdet med rosa blommor. 
 

21.00, Sunday - Mother's Day

Idag är det Mother's Day här i Storbritannien. Tycker att det är mysigt att gå runt på stan och kolla hur alla är helt ivriga och stressade över vad de ska köpa till sina mammor. Alla butiker är fyllda av "Mother's day" erbjudanden och det säljs blommar överallt. 
 

16.37, Sunday - Brokeback Mountain

Sådär då, då har jag kikat på Brokeback Mountain också. En favvisfilm för flera i klassen och jag hade inte ens sett det, kan man ju tycka är konstigt. I alla fall, fyra av mina favoritskådisar var med - bra förutsättningar. Och ja, den var verkligen superbra. Så TIPS är att se den om ni inte redan har gjort det!

12.25, Sunday - Candy shop

Igår köpte jag lite lösgodis att mumsa på till melodifestivalen. Vad gäller festivalen så vet jag inte riktigt vad jag tycker. Ana Gina är ju rolig tycker jag men Danny måste ju vara världens sämsta programledare? Haha. Sen tyker jag att det har varit lite udda personer med i år. Det är det väl varje år, men det brukar ju ändå alltid vara någon "standard" om brukar vara med. 
 
I alla fall, Robin Stjernberg med låten You är alltså vad vi skickar ner till Malmö. Tycker om låten helt okej, tycker dock inte om Robin så himla mycket...
 

18.38, Saturday - Swedish tradition

Hoppas att middagen är klar snart så att vi hinner kika på hela melodifestivalen. Ska jag vara ärlig så tycker jag det bara blir sämre och sämre, men vadå, det är ju ändå tradition att se finalen. Har kikat på en deltävling, det var när jag var i fjällen på sportlovet. Kommer inte ens ihåg vilka som var med - så bra tyckte jag att det var. Nä, tacka vet jag när det i alla fall var skojsigt i mellanakten med Björn Gustavsson. 
 

11.36, Saturday - Sleeping in my car

Igår tog jag tag i att söka lite sommarjobb. Sökte på ICA, några caféer och på CIRKUS! Haha, hur roligt skulle det inte vara att jobba några dagar på en cirkus i sommar liksom? 
 

10.01, Saturday - Great Friday out

Igår var det bowling för fulla muggar. Det var väldigt roligt men väldigt svårt eftersom kloten och käglorna typ båda två var gjorda av sten, haha, men nån strike fick man väl ändå. Beställde in en San Miguel och fredagen var räddad. Superkväll, tack alla inblandade!
 

19.59, Friday - Bowling with my pals

Drar iväg till Kingston för att möta upp ett gäng för bowling. :)
 

19.21, Friday - I've got my mind set on you

Ett av dagens mellanmål. Avokado och knäckebröd med skinka. Har inte ätit skinka på jättelänge så det var så himla gott att äta det när jag för första gången hittade det i kylen här.
 

14.48, Friday - Please make it stop raining

Det är regn och jättetråkigt väder ute idag. Riktigt England-väder som faktiskt inte kommer till London så ofta som jag först trott att det skulle göra. I alla fall, nu vill jag ha tillbaka solen!
 
Regn och rusk...
 

12.47, Friday - Sweating like crazy

Ett par lektioner på morgonkvister och sen ett gympass. Fy tusan vad det kändes bra idag! Svettades som en tok och mitt ansikte var lika rosa som tröjan jag hade på mig. Musklerna skrek och ja, allt kändes sjukt bra. Nu har jag precis ätit lunch och ska slänga mig i duschen innan jag sticker till skolan igen för en mattelektion. 
 

14.23, Thursday - Agua kiss

Smörjde in kroppen med Victoria's Secrets body butter - Aqua Kiss. Älskar den, absolut fukt och det luktar hur gott som helst! Nu kommer mitt rum lukta gott hela dagen - underbart!
 

12.19, Thursday - Meet me halfway

Har just precis ätit en supergod lunch - ris med chicken tikka masala och grönsaker - och fått reda på att vi får jobba hemma på religionen. Så nu ska jag läsa på lite om hinduism och tänka ut några bra frågor till när vi ska till det hinduiska templet (igen) för en intervju med en hindu. 
 

11.14, Thursday - To leave it behind

Gick upp vid nio och har hunnit med en massa. Ätit frukost, varit och gymmat, duschat och städat rummet. Det kallar jag effektiv morgon. Ska ni kika på ett avsnitt av OC och sen äta lunch innan jag sticker till skolan och därefter till Barnes för att passa barn x2. 
 
Dödade min ben på gymmet idag, så jäkla skönt - men nu är de alldeles stumma! Har fått lite frågor om gymmet på sistone, så lägger ut ett par bilder så kan ni visualisera vidare.
 

08.49, Thursday - Easter egg

Kom på att det inte kommer bli nått påskägg för mig i år. Det finns visserligen lösgodis här, men mina sorter är ofta hårda/gamla. Kommer ju vara ute i Europa över påsk också, men kommer nog ändå sakna det där påskägget...
 

21.24, Wednesday - Some people lead, some people follow

Hur har du fått barnvaktsjobbet? :) är det svårt att få jobb? om jag förstått det rätt så tränar du på gym, vilket gym tränar du på och vad kostar det? :D
 
Hej Felicia! 
 
Ska jag vara ärligt? Klart jag ska! Haha - jag hade tur! Jag fick snabbt kontakt med en underbar människa vid namn Ebba som bott här ett år längre än oss andra. Hon har suttit mycket barnvakt och var så omtyckt att det var många som hörde av sig till henne, men hon kunde ju inte hjälpa alla familjer så då frågade hon om nån var sugen och det var jag! 
 
Jag har efter att ha passat en tjej under nästan en termin fått ett gott rykte och med lite hjälp av (igen) Ebba och en till tjej så passar jag ungar till två till familjer lite nu och då. 
 
Om det är svårt att skaffa jobb kan jag alltså inte svara på eftersom jag liksom gled in på en räkmacka, eller på ett bananskal (vad som nu funkar bäst?). 
 
Tränar gör jag på skolans gym som duger alldeles utmärkt för mig, och det kostar ingenting. (Det ingår i skolavgiften som inte är att leka med).

20.13, Wednesday - InterRail Global Pass

Idag när jag kom hem väntade ett tjockt kuvert i trappan på mig! Våra biljetter och all information om tågluffandet har kommit! Det skulle egentligen inte ha kommit förrän nästa vecka, så jag blev lite överraskad! Men shit! Det känns så verkligt nu, vi ska faktiskt ut! Jag har ju drömt om det är i så himla många år! Aah, jag är så taggad!
 

20.05, Wednesday - A walk down memory lane

Var till en park idag med pojkarna. Tog med oss lite picknick och hade det jättemysigt! Det är verkigen skönt i luften nu, inte soligt och varmt som igår, men skönt. Jag blev som ett barn igen och gungade som bara den, och pojkarna övande "stunts".
 
 
 

18.52, Wednesday - Hammersmith Bridge

Efter skolans study visit åkte jag till Hammersmith för att ta en prommis över Hammersmith bridge till lilla skolan i Barnes. Det var lite som att åka berg-och-dal-bana och jag blev lite yr eftersom det kändes som att hela bron gungade och hade sig när bilarna susade förbi. Väldigt fin bro i alla fall!
 

17.43, Wednesday - Houses of Parliament

House of Parliament var verkligen superfint och väldigt intressant. Vi gick en rundtur genom den gamla byggnaden - vi var inne i House of Lords men inte i House of Commons eftersom de hade en stor debatt. Fachineras verkligen av gamla byggnader med historia som verkligen fortfarande är hur fina som helst. Sen var i en nybyggd del på andra sidan vägen för en workshop.
 
Minus med det hela var att man inte fick ta några bilder, så tänkte bara slänga upp några google-bilder så ni kan förstå vart jag varit. 
 
House of Lords som det såg ut när vi var där - tomt.
House of Lords som det brukar se ut när de "gör vad de gör" där inne, antar jag.
Lobbyn, väldigt mäktig och där mycket händer. Det är mitten på det hela. Om dörrarna skulle vara öppna till House of Lords och House of Commons och skymten skulle vara fri skulle drottningen kunna se till andra sidan House of Commons.
Ännu en vacker bild på Houses of Parliament. 

08.48, Wednesday - School's out for study visit

Idag ska en stor del av skolan på study visit i House of Parliament. Tycker det är ganska roligt faktiskt att skolan fixar in oss på alla diverse ställen som man aldrig skulle ha betalt in sig själv på. Typ Westminster Abbey, St. Pauls Cathedral, Hampton Court och nu detta. Inget av våra study visits har varit en besvikelse, snarare tvärt om - så det är ju super att skolan fixar eftersom jag annars skulle ha gått mista om allt detta.
 
Efteråt får jag skynda mig till Barnes för att passa ungar x2. Men först måste jag ta en dusch och äta frukost. 
 

20.57, Tuesday - Onslow Avenue

Min favoritgata i Richmond.
 

18.45, Tuesday - For times like these

Köpte knäckebröd och lite bär när jag var i Richmond tidigare idag. När jag kom hem gjorde jag i ordning mellanmålsmackor med keso och makrill i tomatsås. Blev dock lite mycket med två, så nästa gång blir det bara en tror jag - väldigt mättande med både keso och fisk, men gott!
 

17.23, Tuesday - Happy birthday

Hipp hipp hurra! Världens bästa mamma fyller ju år idag! Saknar dig och älskar dig mamma! <3
 

16.53, Tuesday - Old palace lane

Blev ett par timmars prommenerandes i Richmond Park innan jag drog mig neråt Richmond. Allt är så finare, alla är mycket gladare och färgerna är starkare. Här kommer en drös bilder från dagen i lomostil. Nu, efter en timme på gymmet och tre timmars prommis, ska vaderna få vila - de har skrikit hela dagen.
 

12.48, Tuesday - When you find me

Just nu är det sånt vårväder här som jag inte är van vid förrän i slutet på april, maj hemma i Sverige. *Glädjeskutt* Det är tretton grader i luften, så lite vårkyligt som det ska vara, men näst intill sommarvärme i solen. Åh, har spenderat drygt en timme på gymmet och nu ska jag slänga i mig lite lunch innan jag ska traska mig till Richmond Park och strosa runt resten av dagen.  
 

08.31, Tuesday - Egg breakfast

Vaknade utan att alarmet behövde göra sitt och kikade ut genom fönstret. Klarblå himmel och solsken på takena. Åt en god äggfrukost och försökte mig på lite te, drack en halv kopp sen var det bra för idag. Förstår inte varför jag inte bara kan börja tycka om det? 
 
Skola nu i ett par timmar, sen träna, duscha, luncha och sen ut i det fina vädret igen. Hoppas det är fint hela dagen!
 

22.51, Monday - Make the most of it

Frågade två gånger idag om det verkligen var vecka tio. Förundrades över att det redan gått några dagar in i tredje månaden, mars. Om fyrtio veckor är det snart jul och nyår igen. En femtedel av 2013 har gått. Allvarligt, är det såhär det ska vara framöver nu alltså? Är det meningen att tiden ska gå såhär fort? Det var ju nyss jag kom hit igen efter jullovet och jag har svårt att förstå att jag faktiskt varit hemma på ett till lov också... 
 
Den här tiden kommer vara över snarare än jag kan tänka eller hinna med, så jag får helt enkelt göra det bästa av situationen. Jag ska tillbringa mycket tid med mina vänner, festa, träna, checka av saker på min to-do-list, göra flera olika resor med flera olika personer, ha besök och bara njuta av livet. 


19.28, Monday - Finally you're here

Imorgon kommer det vara superfint väder! Strålande sol och upp mot tretton grader i luften om prognoserna stämmer. Skönt att sluta vid elva så man hinner suga åt sig riktigt ordentligt av D-vitaminen! Åh, ska vara varmt hela veckan, men lite mer molnigt och risk till regn. 
 
Och nu, vidare till ekonominyheterna... Haha, lät lite som en väderleksrapport här, men är så glad för det fina vädret och att våren kommit på RIKTIGT nu! Den har jag kommit och gått sen i slutet på januari, men nu så hoppas jag att den är här för att stanna. *Peppar peppar*
 

18.21, Monday - Wonderful day

Det var riktigt jobbigt att gå upp imorse, ville inte riktigt att helgen skulle vara slut än. Men skolan gick vägen och när jag kom hem städade jag rummet. Nu är jag nyss hemkommen från en promenad till och runt om i Richmond och lite mathandling med Annina. Kom hem till en katt som gjort min säng till sitt bo för kvällen... jag älskar ju katter men denna älskar inte mig så jag tror hon har nått lurt på gång...
 

21.33, Sunday - Whisky mist

Igår var jag på Whisky Mist med ett gäng härliga brudar. VIP, drinkar i stora "krukor" och dans till fötterna blödde. När jag kom hem var jag tvungen att för första gången sen jag kom hit ta på mig min One Piece för att jag fryste så himla mycket! Det var kyligt på klubben, svinkallt på bussen hem samt ute på vägen hem. En grymt roligt kväll i alla fall!
 
Denna bild är tagen av Mina, för att jag tyckte att den var så himla fin!

21.02, Sunday - Happy someday

Hejsan jag funderar på att söka in till nästa år och är lite nervös eftersom det bara är ett par dagar tills de slutar ta in ansökningar. Hur många elever har ni på skolan? Och eftersom flera av er bor i london med familjen så hur många tar de in varje år? Såg nämligen att man inte får tillbaka adminstrationsavgiften om man inte kommer in och känner att det då är onödigt att söka in om det inte finns många platser. Tack!
 
Hejsan!
 
Administrativavgiften ligger inte på så himla mycket så jag tycker absolut att det är värt att söka och försöka få en plats! Det är ungefär 120 platser varje år, i år runt 130 så det beror lite på tror jag. 

16.26, Sunday - Sleeping beauty

Solen skiner ute så jag ska ta en promenad genom Richmond park till bussen för att möta upp Annina och sticka på bio. 
 
Idag har jag sovit länge, kikat på ett par O.C avsnitt och ätit den traditionella söndags rosten till lunch. Har även gjort och skickat in psykologiuppgifterna för v.8-9 - lite sent men nu är de inne i alla fall. Här även äntligen fått en ny lampa till rummet, har levt i ett mörkt rum ett bra tag nu! Rummet ser för övrigt ut som skit, har alldeles för mycket saker i ett alldeles för litet rum. 
 

19.00, Saturday - On my own

Imorse klev jag upp trött efter alldeles för få timmars sömn för att möta upp Sally, Anna, Linnéa och Stina för brunch i Victoria. Stället hette Le Pain Quotiden och där fanns de godaste sconsen jag ätit! Jag har varit mätt på dem enda till nu, helt underbara! Sen stack tjejerna till stan för att shoppa och jobba medan jag gick till Hyde Park och strosade runt lite där och i Knightsbrigde innan jag tog bussen hem.
 
Två conclusions av dagen:
1. Jag ska (hur tråkigt det än låter) börja gå runt själv lite mer. Man ser så mycket, tänker mer på allt konstigt folk och slingrar in mellan gränder man inte visste fanns. 
2. Jag ska börja åka buss mycket mer än jag gjort hittills. Om man jämför med att åka tunnelbana så finns det egentligen bara en CON med att åka buss: det tar längre tid. PROs är att man ser mycket mer, bekvämare, billigare m.m.
 

17.11, Saturday - Time for miracles

Igår var jag till Kensington för att äta middag på Byron med ett gäng tjejer. Goda hamburgare och härligt umgänge. Sen drog Ebba, Anna och jag vidare in till stan - villade bort oss men hittade snart tillbaka - för att möta upp Anna och hennes kompisar från Sverige. Med lite otur vid ingången till Zebrano åkte Anna och Ebba hem igen, men jag gick tillbaka med Anna, Sofia och Hilja. Köpte ett par drinkar, dansade lite, träffade lite roligt folk (och en konstig bartender) och stannade till stängning. 
 
Vi var alltså på en bar/klubb mitt emot den klubb Justin Bieber skulle hålla sin födelsedagsfest på. Efter stängning på Zebrano stannade vi kvar och pratade med ett par killar och precis när de stack börjar vakter gå mot andra sidan vägen med tjutande tjejer efter sig. Precis i rättan tid för att få en skymt att kändisen Bieber. Lyssnar knappt på hans musik men det är ju alltid roligt att se en kändis! ;)
 

15.55, Saturday - Found myself in the city near piccadilly

Hej Maria! 
Läser din blogg varje dag och tänkte söka till åk3 i London. Min fråga är hur mycket det kostar att gå i skolan? 
Och sen undrar jag hur man gör med kursen som man missar? tex. jag skulle läsa psykologi i åk3 men eftersom ni läser psykologi i åk2 missar jag kursen. måste jag läsa ikapp kursen innan? eller hur funkar det? 

Tack på förhand, älskar din blogg!
 
Hej Annabelle!
 
Vad roligt att höra att du tycker om min blogg, och att du är sugen att läsa ditt tredje år här! Sista ansökningsdatum är 15 MARS, så sök fort om du inte redan har gjort det! 
 
Kostnadsfrågan har jag svarat på hundra gånger. Årets skolavgift ligger på £8700 vilket motsvarar ungefär 85000:- och sen kostar boende i värdfamilj £6400 vilket motsvarar ungefär 62500:-. Levnadskostnader varierar, kolla under kategorin "frågor och svar" för att läsa mer om det. 
 
Har även svarat på frågan om missade kurser innan - det går alltid att lösa. Bara det inte är för många kurser du inte har läst, kika på skolans hemsida för att kolla så du har de flesta kurserna med dig från ettan och tvåan.
 
Lycka till! :)

20.30, Friday - Easter holidays

Om tre veckor vid den här tiden sätter vi oss på nattbussen till Paris. Två veckor ute i Europa väntar och jag är så jäkla taggad! Har som sagt drömt om detta väldigt länge och det ska bli sjukt roligt att förverkliga ännu en av mina drömmar!
 
Boende i Paris var knepigt att få ihop. Det ska ju ligge rätt schysst, vara helt okej fräscht och inte kosta så himla mycket. Hittade till slut detta som inte var lika skabbiga som alla andra i samma prisklass. 195:-/natt
I Venedig kommer vi bo vad som ser ut som alldeles nära floden. Nära till det mesta och ser helt okej ut. Hoppas på fönster som vätter ut mot en "flodgränd" då det visades på bilden! 170:-/natt
Prag och PLUS Prag som vi kommer bo på. Kanske det bästa av alla hostel vi kommer ta in på, vem vet? Nära till det mesta, fräscha rum, pool och bastu finns till vårt förfogande. Priset? 35:-/natt
I Krakow tog vi i princip första bästa eftersom det blev lite impuls, vet inte varför vi valde bort Budapest, menmen. Ser helt okej ut på bilderna, får se verkligheten när vi kommer dit, som med alla andra ställena. 40:-/natt
Split, vi bor nära tågstation, busstation, färjeterminal och det mesta som är värt att se annars i Split. Kikade på detta först och sen på andra men kom tillbaka till detta, får hoppas det blir bra! 95:-/natt

17.35, Friday - Safe haven

Det är fredag och jag har "inget plugg" så det ska firas! Den här helgen är fullspäckad! Ikväll blir det middag med ett gäng för att sen dra vidare till Zebrano. Imorgon åker jag in till stan för brunch och shopping med ett gäng och på kvällningen blir det utgång. Söndag blir till att gå upp tidigt och plugga hela för- och eftermiddagen (har två psykologiuppgiter och en italienskgrej att göra som inte borde ta sån lång tid) och sen på kvällen ska jag på gråtarbio i Kingston med Annina. 
 
Alla filmer som är baserade på Nicholas Sparks romaner är helt underbara och griniga, så denna är nog inget undantag! 
 

16.16, Friday - All this time

Här om dagen var absolut inte första gången jag tänkte dessa tankar, men de kom fram till de yttersta i pannloben som det inte gjort innan. Just att jag bor i London, och jag älskar staden. Inte för att London är London, utan för att jag är London och för att London är mig. Jag har aldrig bott i en storstad, har alltid bott i samma underbara hus ute på landet/ute i skogen. Det är en sån kontrast och jag känner att jag är så mycket av de båda. Jag är både en lantbrutta och en storstadstjej.