21.00, Thursday - If tomorrow never comes

Idag har det varit vårkallt. Vårkallt, det är då kylan inte gör en fryssen. Det är en underbar kyla som bara är i luften men som man inte känner av själv. Fåglarna kvittrar, vita och rosa blommor pryder träden och solen och skinit idag. Underbara dag. Vaknade av mig själv vid halv åtta, gick upp och städade lite på rummet som blev ännu stökigare när jag bestämde mig för att packa upp väskan. Började skolan halv ett, sen drog jag direkt till Richmond för att fixa ett nytt sim-kort* till mobilen och sen till Barnes för att passa Elin.
 
*Ett nytt sim-kort till mobilen bara för att idioten som sålde mig det förra trodde alla hade iPhone och tog sönder det så det liksom är två delar. Sen satt jag i det i en dålig mobil som det fastnade i. Så nu har ja nytt nummer, det sög ju!
 

16.42, Thursday - Nice surprise

Sportlovsvecka. Stessvecka på ett sätt - är man på hemmaplan vill man ju försöka träffa ALLA även fast man bara är där några halva dagar. Vilovecka på ett sätt - fem dagar i fjällen har den effekten på mig. Här kommer några bilder!
 

11.01, Thursday - Dreaming is believing

När jag skulle hem till Sverige på sportlovet hade jag några missöden på vägen. När jag kom till Gatwick fick jag reda på att mitt flyg var försenat från 09.10 till 09.35, ingen big deal. Gick till Pret och köpte frukost och satt mig i en väldigt skön fåtölj och åt den. Man satt som i ett köpcentrum, inga fönster = inte kunna titta på några plan som lyfter eller landar. Nä, tyckte inte om Gatwick. Sen blev mitt flyg försenat till 10.10, och när vi satt i planet fick vi vänta eftersom det var kö på att få starta. Kom iväg 11.00, lämnade ett grönt och soligt London för ett vitt och kallt Sverige.
 

10.33, Thursday - Don't stop believing

Hej hej! 
Tidigare idag fick jag hem ett brev om att jag har kommit in på svenska skolan i London. Självklart är jag jätteglad och så men också väldigt nervös. Därför har jag några frågor som jag skulle bli jätteglad om du kunde svara på. 
Måste bara fråga först, visst går du i tvåan? 

1. Är det ungefär lika mycket plugga och prov som i Sverige, eller är det svårare att få bra betyg? Långa skoldagar? 
2. Vad fick dig att bestämma att du skulle åka, var du nervös eller kändes det bara roligt? 
3. Vad tyckte din familj, kändes det jobbigt för dem att du skulle åka. (Mina föräldrar har inte kommit hem så har inte hunnit prata med dem än, vet bara att mamma säger att det skulle bli väldigt tomt å så utan mig :P) 
4. Finns det något bra gym som ligger i närheten av skolan, vad kostar det i så fall? 
5. Är det lätt att få nya kompisar, ingen som är utanför? 
6. Känns det inte som att man missar massor i Sverige? Allt som kompisarna och familjen gör? 
Blev jätteglad att jag hittade din blogg, jättetacksam för svar :)
 
Hej Elin!
 
Vad roligt att du kommit in, TACKA JA TILL PLATSEN! Du kommer definitivt inte ångra dig. Och ja, jag går i tvåan.
 
1. Ungefär lika tycker jag. Betygen beror ju helt på vad du har haft för lärare och krav innan. Jag har kortare skoldagar än mina andra skoldagar eftersom jag inte läser Idrott här, läste hela den kursen i ettan, sen har jag heller inte Historia. Det beror hur man lägger upp det med kurserna.
2. Jag var skoltrött och ville ha förändring. Jag har alltid velat flytta utomlands och detta gav mig chansen. Jag var lite nervös, men inte alls som jag trodde att jag skulle vara. Tyckte bara att det skulle vara jätteroligt att se nått nytt och träffa en massa nya människor.
3. Min familj har stöttat mig till hundra. Självklart tycker de lika som jag att det är jobbigt att vara ifrån varandra så mycket. Sen lever vi ju på 2000-talet och det finns väldigt bra sätt att komminucera med varandra, och det är ju ändå "bara" London, man kan ta flyget hem om det skulle vara så. 
4. Det finns ett väldigt litet och begränsat gym på skolan som är gratis. Det funkar toppen för mig men vill man ha nått som har lite mer vikter, maskiner, kanske en pool och sånt så finns det lite överallt med olika pris. 
5. Alla är här av samma anledning och åker man iväg hemifrån och lämnar "allt" hemma så har man ju liknande värderingar som alla andra, och det är ingen som är utanför. Jag umgås med ett mysigt gäng som jag trivs superbra med. 
6. Tanken slår en några gånger då och då. Men jag tänker oftare på allt som jag upplever som de inte vet nånting om eller kan sätta sig in i. Hemma är det ändå samma människor och man kan se allt framför sig om sina vänner eller familj berättar. Om jag berättar för dem om nått som hänt en kompis till mig kan inte de göra det, eftersom de inte känner mina kompisar här. 
 
Hoppas du fått svar på dina frågor! Om du tackar ja till platsen se till att ta vara på tiden och uppskatta chansen du har fått! Lycka till! :)
 
Hej! Detta kanske är den dum fråga eller en ganska självklar fråga, jag undrar, kan man gå på gymnasium i London? finns det typ ett svenskt gymnasium eller hur ska man göra om man vill flytta dit redan nu? (jag går i 9:an) är det dyrt att flytta? hur blir det med språket? träffa nya vänner?
 
Hejsan Ida!
 
Om du kikat bak i mitt arkiv och kollar in kategorin "Frågor & Svar" så hade du fått svar på din fråga. Man kan gå gymnasiet i London, det är det jag gör. Man kan gå alla sina tre år här, kolla med din kommun hur de känner för att betala dina studier. Har du inte sökt in till ettan än är det lite sent dock. London är som vilken annan storstad som helst väldigt dyr att bo i. Kolla "Frågor & Svar" för att se alla kostnader.
 
Lycka till! :)

22.13, Wednesday - The cats love me

Hemma igen. Jag har ett helvetes prov imorgon som jag inte alls är förbered till så det kommer gå åt pipsvängen. Har haft det super i Sverige, känner dock att jag behöver lite ledigt nu, hehe. Jag tar det liksom inte lugnt när man är hemma, för då vill man helst hinna träffa ALLA man känner bara för att man bara är hemma så några gånger om året. 
 
Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig, ögona böj! Imorgon väntar skola - går jag i skolan, VAAAA?! Usch, vill inte. I alla fall, sen är det till Barnes för att passa ungar och sen hem och gå och lägga mig tidigt för att sova ikapp lite. 
 
Katterna älskar mig!

17.40, Saturday - In spring time

Det känns inte jätteroligt att blogga om snö, skidor och minusgrader när London har levererat VÅR med stora bokstäver och mina vänner som är kvar över lovet lägger ut bilder på sol och snyggisar som inte fryser med bara skinnjackan på. Men jag har det bra uppe i fjällen i alla fall. Det ska dock bli skönt att komma tillbaka till London och våren på tisdag! Tills dess bjuder jag på några bilder från dagen.

11.37, Tuesday - High up in the sky

Två timmar sent flyg, men gratis wifi kompenserar upp lite i alla fall. Har just köpt dyraste 33cl colan och mini chipspåse för 30kronor vardera, rena rama rånet ju. Lämnar ett vårvarmt och soligt London och säger snart hej till vinterkylan och snön i sverige.

16.35, Monday - It's time for winter

Idag var en fin dag, är fortfarande i och för sig. Stack iväg till Kingston för att köpa lite nödvändiga saker, och en kofta från Gilly Hicks fick också följa med hem. Satt på Costa och pluggade till batteriet tog slut i datorn. Mötte av ren slumpt Anna och Kajsa, mysigt. Solen har skinit, fåglarna kvittrat och vinden vart stilla. Det har faktiskt varit VARMT idag! Inte roligt att gå från tio grader plus till tio grader minus, men det ska bli härligt att träffa vänner och åka till fjällen med familjen. 
 

21.14, Sunday - This is 40

I fredags var jag på veckans andra biobesök. Denna gång gick jag med Anna, Stina och Sally och såg "This is 40", mycket bättre film, tror jag förstår amerikanska komedier bättre än brittiska helt enkelt. Vi var på ODEON i Kingston, stor biosalong och mitt i filmen trodde jag att jag skulle gå ut för att hitta torget i Gävle, men jag vaknade snart upp från den tanken.
 

21.05, Sunday - I give it a year

I tisdags var jag på bio med Annina. Vi kikade på "I give it a year" och den var väl inget att hurra för. Den var roligt from time to time, men själva handlingen och skådespeleriet var inte alls bra. Eller, det var väl snarare så att jag i princip inte kände igen någon av skådespelarna, och handlingen var superdålig. I alla fall, upplevelsen på the Coronet cinema i Notting Hill levererade i alla fall!
 

20.30, Sunday - Too much to do

Tror det är någon dålig vana i mig att sluta blogga före eller runt lov. I alla fall, jag tog lov lite väl tidigt, vilket har gjort att jag har tusen saker att göra imorgon eftersom jag åker hem på tisdag. 
 
- Göra klart psykologiläxan för denna vecka och nästa vecka + skicka in
- Svara på frågeställningen och definera begreppen på samhällen
- Välja ut foton till min uppgift i estetisk kommunikation 
- Ta en springtur och svettas lite
- Åka in till Kingston för att köpa några sista minuten grejer
- Boka tåg till och från Gatwick 
 
Tror jag blir upptagen hela dagen faktiskt. Sen är det uppstigning farligt tidigt på tisdag då mitt flyg går tio över nio och jag väl måste vara där vid sjutiden (just in case) så blir väl att gå upp vid fem. 
 
Åker med norwegian för första gången från London.

18.45, Friday - Valentines dinner at Garfunkel's

Igår var jag först barnvakt en timme efter skolan innan jag stack till stan för att äta middag med ett gäng sköningar. Vi satt helt ensamma på källarplan, kändes lite udda eftersom vi trodde det skulle vara överfullt överallt, speciellt på Oxford Street där vi åt. Men det var god mat, väldigt mysigt och underbart sällskap i alla fall!

14.18, Thursday - Happy Valentines day

Det ar alla hjartans dag. Jag sitter i skolan och har snart en on site skrivning pa svenskan, kommer inte ga sa himla bra da jag glomde mina oklara anteckningar och boken i skolan igar. Men det far helt enkelt ga som det gar... sen ska jag hem en stund for att ta det lugnt en timme innan barnvakt i Barnes innan fard in till stan for att ata middag med brudarna.

22.35, Sunday - To leave it behind

Vid tio imorse satt jag på Pret och pluggade. Satt kvar till fyratiden, det låter ju jäkligt bra och ambitiöst, men sanningen är den att jag inte alls fick så mycket gjort som jag hoppats. Läste igenom psykologin, plugga lite - alldeles för lite - italienska och skrev lite i loggboken till estetiska kommunikationen. Åt i alla fall en väldigt god lunch-macka! +++ för det!
 
Nu ska jag gå och duscha och sen gå igenom sidorna och all grammatik till italienskan så kan jag nog komma igenom provet i alla fall. 
 

14.50, Sunday - Mexican night

Igår samlades en skara brudar hemma hos Ebba. Det var Mexican night och det bjöds på taco, tequila och en massa skratt! Väldigt lyckad kväll, TACK värdtrion, Ebba, Anna o Nina!
 

11.32, Sunday - A lot like love

Igår var jag in till stan med Annina och shoppade lite. Lite shopping blev till mycket shopping och jag kom hem med en hel del kassar. Vissa nödvändigheter, vissa onödiga grejer och några saker som jag bara helt enkelt velat haft ett bra tag men aldrig kommit mig för att köpa. 
 

13.11, Friday - I'm going skiing

Om ungefär en och en halv vecka åker jag hem, udda tanke - jag åkte ju precis hit? Men då ska vi till fjällen i alla fall, Funäsdalen! Älskar det! Hammrafjället och den stuga vi alltid låner, kommer bli helt underbart! Här är några bilder sen vi var där för TRE år sen. Har inga bilder från tidigare år.
 

12.40, Friday - Time for miracles

Idag har jag gjort en sån där sak som jag bara kan drömma om i Sverige. Jag tog en promenad hem på en håltimme på två timmar, unnade mig en skål med kanske världens godaste (och onyttigaste) flingor och ett avsnitt av One Tree Hill efter att ha avklarat svenska talet. Och jag börjar inte igen förrän om femtio minuter. Ute skiner solen och fåglarna kvittrar, men idag är det ruskigt kallt faktiskt, säkert bara fem plussisar. ;)
 
Favorit i repris, Londons "skyskrapa" i horisonten. 

22.36, Thursday - Dreaming is believing

Vi har bokat ALLT förutom själv Interrail kortet till vår tågluff nu! Extas! Vi har bokat bussresa från London till Paris - som blev dyrare än tänkt men ändå tre gånger så billig om man jämför med tåget. Boende överallt och innan även flyg hem från Split. IR-korten ska vi beställa när jag kommer tillbaka från sportlovet. 
 
Har gjort en ändring, vi sticker till POLEN istället för UNGERN! Ska lägga ut våra boenden sen, nån gång...
 

21.54, Thursday - There's no way out

Hej! detta kanske är en lite konstig fråga men läste du Naturkunskap 1b i ettan? För jag vill ansöka till ssl för samhäll årkurs 2, men ssl läser ju naturkunskap 1b i ettan medan vi på mitt gymnsium läser det i tvåan vilket betyder att jag kommer missa den kursen. jag har pratat med syv men det är inte så lätt att fixa det. Så jag undra bara om du möjligtvis var i samma situation?
 
Hej Christine!
 
Den kursen finns här, därför finns det alltid en lösning! Jag har en tjej i klassen som läser den kursen i år med ettorna, och en annan tjeje som läser geografi med ettorna - så det går att lösas! Det kan krocka med schemat lite, men då får man helt enkelt prata med lärarna och ta varannan lektion eller lösa det på ett "halv-distans"-sätt! Bara att söka, det praktiska löser sig! :)

14.56, Wednesday - Campus life

Hej! 
Jag vill supergärna gå 3an på ssl nästa år, men funderar lite över om jag ska välja att bo i värdfamilj eller på campuset! 

Vad har du hört om att bo på campuset? Det verkar som att de flesta bor hos värdfamiljer och är lite rädd att man typ kommer bli en loner om man inte gör det x) Bor man med andra svenskar då eller med amerikanerna? Tror liksom det skulle passa just mig bättre att inte bo i en värdfamilj, men vill få ut det mesta av resan :) Tacksam för svar!!
 
Hej Lisa!
 
Jag skulle nog tro att det är två helt olika upplevelser att bo i värdfamilj och på campuset. Vad jag tycker om att bo i värdfamilj hittar du inter kategorin Frågor & svar, men jag vet inte nått om att bo på campuset, tyvärr. Man bor både med andra studenter från svenska skolan och självkart de internationella studenterna som går på American University. Om du går in på denna blogg (klicka på denna för att komma dit) kan du ställe en fråga där då de har frågestund nu! Det är tre stycken som driver bloggen och två av dem bor på campuset, så de har definitivt svar på din fråga! 

17.28, Tuesday - Work work

Internet har slutat funka hemma så just nu sitter jag på Cafe Nero och hade tänkt plugga, men nu är det dags att bege sig mot Barnes - har jag pluggat? Nej.
 
Men känner mig ändå lugn. Ligger inte SÅ himla efter nu. 

18.47, Sunday - Studying until headache

Fått mycket gjort idag, mycket plugg. Nu har jag ont i huvudet...

21.02, Saturday - You're the best thing I never had


17.39, Saturday - Cruel death

Jag har skrivit klart mitt svenska tal idag, om djurförsök. Kikade på ett avsnitt av Kalla Fakta som hade rotat i Botoxtester och vad som händer med alla HUNDRATUSENTALS djur som man använder för testerna. Ett av de grymmaste testerna av alla djurförsök, alla dör, vissa plågsammare än andra - och de gör det för BOTOX?! Usch, jag blev så tagen att jag började gråta! USCHUSCH!
 

15.54, Saturday - No worries


11.33, Saturday - Glorious day

Idag hade jag bästa morgonen sen jag kom hit. Jag vaknade efter för få timmar sömn vid nio och såg att solen sken ute så jag drog på mig en mjukisdress och tjockjackan och tog en promenad i Richmond Park. Allvarligt, det var så fint, solen värmde och fåglarna kvittrade. I Richmond Park saknade jag Bella, det är så himla mycket hundar som springer fritt där inne med sina "hussar" och "mattar" och Bella skulle ha älskat det! 
 

11.13, Saturday - Night out

Igår var vi ett gäng tjejer som stack in till stan på kvällen. Vi stack först till Zebrano och beställde varsin drink innan vi stack till Movida för att fortsätta kvällen med mer folk. Väldigt rolig kväll som dock inte var helt lyckad då det var många som inte kom in och att vår promoter med drickan inte kom förrän två och en halv timme efter att vi kommit in. Men härligt sällskap och converse på dansgolvet gjorde susen!
 

17.02, Friday - Green like kiwi

Kort skoldag, hem och plugga pykologi, titta på lite One Tree Hill, fixa facet lite inför kvällen och nu sitter jag och äter kiwi och kikar inte lite bloggar.