Bali - vi åkte och vi är tillbaka, tre veckor av mitt liv

Tjah, innan jag går och sover så ska jag lägga ut en massa bilder från Årets resa 2010 och även skriva lite om vad jag tyckt om alla ställen o.s.v. Jag menar, var gör man inte om man har tråkigt? ;) Jajah, here we go...
Vår resa började i ett kallt och snöigt Sverige. Vårt flyg skulle inte gå förrän tre på eftermiddagen så vi sov tills vi vaknade, käkade frukost, packade bilen och drog till Arlanda vid tio tiden. Allt gick bra, ingen försening, dock kom vi en våning för högt för att få i oss mat innan vi gick på planet, så det fick bli en macka.
Vi mellanlandade i Förenade Arabstaterna och där fick vi vänta i drygt tre timmar innan flyget därifrån skulle gå. Där hade vi alltså gott om tid att gå runt och titta i den stora "affären" som hade allt - accessoarer, kosmetika, godis, datorer, kameror, väskor, pennor och jag vet inte allt. Inget som inhandlades här, men mycket fanns det! Vi käkade lite pommes och drack vatten. Jag och Rasmus hade tänkt kika nätet när det väl fanns gratis internet, men det funkade ju såklart inte...
Sen blev det en teknisk mellanlandning i Singapore men där var vi bara i en halvtimme ungefär. Efter första flygresan på nästan sju timmar, den andra i nästan åtta väntade drygt två till timmar innan vi skulle landa på Bali. Och där vi satt och väntade på flygplatsen i Singapore hade ingen av oss en aning om att resan från flygplatsen på Bali och till vårt första stopp Amed skulle ta närmare tre timmar till...
Vad kan jag säga om Amed då...? Där vi bodde, just på hotellområdet och tillgången till havet på det sätt vi hade var det underbart. Men att bara gå nerför trappan ut till vägen så såg man att hotellet var beläget i vår tids soptipp, nästan. Men det är ju som de bor, och de mår inte dåligt av det, men lite äckligt att hitta sopor vid vägkanten. Så är det dock överallt på Bali. Söker man en avkopplande vistelse på ett hotell utanför all civilisation så kan Amed vara stället för det - otrolig storkling och jättetrevliga människor - men så mycket mer än så var det inte.

Efter vår vistelse i Amed tog vi en vidrig båt till Lombok. Där skulle vi bara bo två nätter, vilket jag tycker är synd. För en Gili ö bredvid Lombok var helt underbar, där var det verkligen toppen. Mycket folk, fint väder och fina hotell. Men ska man till öarna utanför Bali ska man nog bo på en Gili ö. På Lombok blev vi endast inbjudna till en tuppfajt, och den var det bara pappa som tyckte var intressant. ;D Gili ön vi besökte var nog en stor hit bland backpackers, där var mycket folk, bland annat ett svenskt gäng.

Sen tog vi den äckligt vidriga båten tillbaka till Amed för vidare färd mot Lovina. Där var mer civiliserat än Amed, men fortfarande inte riktigt en sånt där riktig turist ställe. Men Lovina beach och dess svarta strand är ändå fascinerande. När vi var här var det grymt mycket regn och åska, speciellt om kvällarna. Dock fick vi en dag där det var solsken och klar himmel ett par timmar.

Enligt vår första plan var det meningen att vi skulle till Ubud efter Lovina. Men vi ändrande oss i sista sekund och ändrade rutten till två utflykter och färd mot Kuta och vårt nyfunna hotell på en dag. Kuta är verkligen den starkaste spotlighten för turismen på denna ö. Om dagarna finns det allt för mycket shopping att gå igenom och om kvällarna är det barer och klubbar öppna överallt.

Sen vårt sista stopp, Nusa Dua. Det är tydligen ett ”konstgjort” område av ön och det märktes när man kom in. Det var poliskonstroll – inte en sån bra dock – innan man fick åka in och väl där inne kunde man gå miste om man var på Bali eller inte. Allt var ”lite bättre”. Det var lite renare, lite lyxigare o.s.v. Vi bodde i alla fall på ett sjukt stort hotell med ett hotellområde lika stort som Årsunda… nästan. ;) Och sen, inte alls långt bort låg Bali Collection, ett jättestort shoppingområde med en massa affärer och matställen.

Efter regn kommer solsken, visst?


En och en halv timme senare...

1 Martina:

skriven

Hej, fina bilder.

Själv ska jag till Bali med sambo i slutet av mars. Vi kommer nog vara mycketi seminyak samt kuta men ska även till lembongan. Har du några andra tips:)? Hur hade ni det med vädret? Mycket regn! Ha det bra / Martina

Kommentera här: