11.32, Thursday - Eurotrip, day 5-8

Tisdag 26/3 2013
 
Vi gick upp tidigt, checkade ut och lämnade våra väskor för att gå runt och suga in så mycket som möjligt av den helt underbara staden Venedig. Så himla skönt utan några bilar och hela den hysterin! Vi gick först runt på en sida av Grand Canal där det inte var så mycket turister (läs: inga turister alls, förutom oss) och det var så skönt. Vi gick över ett tiotal broar och bara njöt. Vi åt årets första glass - så god! Sen gick vi över på den turistiga sidan och där köpte vi lite souvenirer. När vi kom till Markusplatsen var det kaos, och det var verkligen inte höjdpunkten på dagen om man säger så. På kvällningen åt vi pizza och satt oss sen och väntade på vårt tåg. Vi åkte över natten och delade en kupé med två tyska tjejer. Vi gjorde sängar av våra ryggsäckar men det var inget vidare så det slutade med att jag sov på golvet några timmar.
 
 
Onsdag 27/3 2013
 
Satt på Starbucks och snodde WIFI tre timmar på morgonen i väntan på tåget till Prag. Käkade största bananen köpt i Venedig till frukost. Ett tåg till Prag blev två tåg och nästan två timmar försenat, menmen. När vi kom dit strulade sig allt eftersom hostelet skrivit att man skulle ta spårvagn 5, men spårvagn 5 gick inte dit så det tog sin lilla tid att hitta dit. Vi plankade spårvagnen i alla fall så vi betalade inget. På kvällningen bastade vi i en kall bastu och jag tappade nycklarna mellan springorna så vi fick "klippa upp" mitt lås sen. 
 
 
Torsdag 28/3 2013
 
Åt en supergod frukostbuffé tidigt på morgonen, sen gick vi ut på upptäcksfärd. Gick över bron till Mala Strana och gick upp till slottet för sjuk utsikt. Sen gick vi upp för Petrinkullen och gick upp i ett mini eiffeltorn som gav ännu bättre utsikt. Kändes inte som att man var så högt upp som man faktiskt var. Sen var vi också och kikade in den gamla judiska kyrkogården, lite hemskt att det ser ut som det gör.. Vi delade även rum med en kille som tog upp hela bordet med sitt gräs, cigaretter och flaska absint - men han var en riktigt skön australiensare för det! På kvällningen/natten spenderade vi 5-6 timmar på Centraleuropas största klubb. 5-6 timmar som snarare kändes som 2 timmar. Det var fem våningar med olika musik på varje våning vilket gjorde att man aldrig blev trött på att dansa. Träffade ett gäng svenskar, några italienare, amerikanare och några från typ Egypten. SJUKT bra kväll. Inga bilder finns tyvärr efteresom vi endast tog bilder med Anninas iPhone som senare på resan blev stulen.
 
 
Fredag 29/3 2013
 
Det var riktigt jobbigt att gå upp för att checka ut efter en timmes sömn, men det gick. Vi var och lämnade ryggorna på stationen och gick sen för att kika in Karlsbron och gå runt lite. Sen åkte vi tillbaka till stationen där obehagligheter väntade. Vi blev alltså rånade, blev av med en iPhone och en plånbok och fick spendera en timme hos en polis som idiotförklarade oss. Vi kom över det rätt fort och stack vidare mot Krakow på kvällen efter att ha ätit lite lasagne, som var kall. 
 

Kommentarer från er söta läsare.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback