21.12, Thursday - Time is just running by

To do list t.o.m. sport lovet...
 
- Party med sköna människor.
- Plugga en hel helg.
- Kika på England VS Scottland i rugby.
- Redovisning i engelska. 
- STORT matteprov.
- Hålla argumenterande tal mot försökskaniner.
- Passa en massa ungar. 
- Läsa svensk bok och skriva logbok för det.
- STORT prov i italienska. 
- Begreppsprov och frågeställning på samhällskunskapen. 
- Äta semla.
- On site skrivning om romanen på svenskan.
- "Fira" in lovet med en förhoppningsvis välförtjänt utgång.
- Njuta av några lediga dagar i London.
- Åka hem till Sverige.
- Spendera en lång weekend uppe i fjällen med familjen.
- Åka tillbaka till London och försöka tycka om skolan igen.

22.17, Wednesday - A lot of money

Tjena! 

Skall söka till att gå tvåan i London imorgon, jag undrar lite snabbt bara hur mycket du var tvungen att betala, vilka kostnader fick du stå för? 

Väldigt väldigt tacksam för svar, då jag skall lämna in min ansökan imorgon!
 
Tjenare André!
 
Har svarat på denna fråga några gånger redan, men eftersom det är bråttom så kan jag väl svara igen. Eftersom du ska söka imorgon borde du ju ha koll på priserna? Skolavgiften för nästa läsår ligger på £8700 och sen tillkommer värdfamiljskostnaden på £6400. I dagens valuta skulle det bli totalt 151500:- ungefär.
 
Jag fick stå för båda kostnaderna själv, men jag vet att de flesta kommuner låter sina studenter ta med skolpengen och då är det endast värdfamiljskostnaden och en liten del av skolavgiften kvar att betala. Kolla med din kommun hur de gör i dessa situationer - jag skulle föredra att göra det innan du söker i fall de vill att du söker genom kommunen. 
 
Allt gott, och lycka till! :)

18.20, Wednesday - Hate school

Jag hatar GY11, allvarligt, vad är det för skämt. Håller på med ett grupparpete men hittar knappast någon information om det, så hittar jag detta, citat; "Jag förstår ärligt talat inte hur man skulle kunna göra ämnet rättvisa på gymnasienivå.", slut på citat, på flashback, alltså om vårt arbete. Universitetsnivå på långa vägar tycker han, orkar inte skolan...

21.32, Tuesday - Union Jack

Beställde hem en väska här om dagen och jag förundras fortfarande att det är så snabbt leverans här! Har velat haft denna väska sen jag såg den första gången men har varit för snål för att köpa den. När jag beställde den nu var den nedsatt från £35 till £10 så jag kunde inte låta bli. Cylinder-formad bag med Union Jack's på sidorna, från Lonsdale, London. Love it!
 

20.38, Tuesday - Vegetarian

Hej! Tror du det är möjligt att få en värdfamilj som äter vegetariskt? Alltså om man kontaktar SSL eller så? Jag är vegetarian och jag känner att det blir väldigt problematiskt om jag inte kan äta den maten de serverar..
 
Hejsan! Att vara vegetarian är ju typ som att vara allergisk, så det är ju självklart att det inte SKA vara några större problem. Vet en som är vegetarian som bor i värdfamilj, och tror att hon tycker att det funkar helt okej. Hon har märkt att hon tappar mer hår än vanligt beroende på proteinbrist så man får väl vara med och säga till hur man brukar göra med maten för att man ska få i sig alla näringsvärden bara! :) 
 

22.42, Monday - Long weekend

Lördagskvällen spenderades på mysiga puben The Old Ship inne i Richmond igen. Det är verkligen mysigt att pubba! Det var typ halva skolan som var där, så det var roligt, svettigt och trångt. ;)
 

22.30, Monday - Kensington

Ett utlovat inlägg...
 
I lördags var jag till South Kensinton med Anna och Anna, köpte biljetter till Hollywood Costume. Sen mötte vi upp Nina och Ebba på High Street Kensington och shoppade lite träningskläder och lunchade på McDonalds - bästa kombon! Finväder, underbart sällskap och "nyttig" shopping!
 

22.05, Monday - Worlds longest post

Hej! 
Jag sitter här hemma och funderar på att skicka in en ansökan till Svenska skolan i London och läsa tvåan där i år. 
Men kan har några saker som jag oroar mig över. Skulle du kunna vara snäll och svara på dem? 
1. Hur är det att bo i värdfamilj? Jag har läst dina andra svar på denna fråga, men jag skulle vilja ha ett mer utvecklat svar. Typ hur vardagen ser ut "hemma" hos dig. Får du känna dig som hemma eller bara följa en massa regler? Är britterna trevliga? Vilken typ av mat brukar serveras? Anses det oartigt att inte äta det som lagas? Jag äter nämligen hälsosam och inga kolhydrater, jag känner att det kanske kan bli svårt i England där man äter mycket friterat. 
2. Hur gör du för att ha råd med allting? Är det lätt att få jobb? 
3. Finns det något bra gym i närheten med bland annat grupppass? Vad kostar ett gymkort där? 
4. Är det värt att åka iväg från familjen ock Sverige? 

Ja, skulle inte du kunna skriva ett inlägg vilka frågor du själv hade innan du åkte och vad du var orolig över? 
Jag vill jätte gärna åka, men är som sagt lite orolig att jag inte kommer trivas...

Hejsan Emma, självklart kan jag svara på dina frågor, och bered dig på en lång text och kanske något osammanhängande då jag är lite trött…

1. Jag kan ju bara skriva utifrån min situation, hur jag bor och hur jag har det – och ska jag vara ärlig så tror jag att jag har haft väldig tur vad gäller värdfamilj och jag trivs väldigt bra. Jag tror inte att det är någon som riktigt ordentligt vantrivs i sina värdfamiljer – om det skulle vara det går det alltid att ordna genom att kompromissa eller om det är riktigt illa så går det att byta familj. Jag har dock ingenting alls som faktiskt är värt att klaga över vad gäller min värdfamilj.

Jag bor ju med en till tjej, från Svenska skolan och vi har praktiskt taget hela övervåningen för oss själva, men vi delar på en dusch med resten av familjen.

Vi känner oss hemma på riktigt och vi får i princip göra ”vad vi vill” i huset. Vi får gå i köket och hämta nått att äta, sitta och titta på TV med dem i vardagsrummet, tappa upp ett bad när som, ha kompisar från Sverige bo här några nätter. Vi har våra egna rum och det känns verkligen som hemma.

Regler finns det självklart, men den som är ”hårdast” är vår curfew. Vi ska vara hemma 23 på vardagar och 02 på helger, men vår familj är lugn med det. De messar ganska ofta för att kolla så att allt är okej men de sitter inte uppe och väntar på att vi ska komma hem om vi varit ute. De vill helt enkelt att vi ska vara ute och se London, ha roligt och njuta av det medan de varar liksom, men vill ändå veta att vi är okej.

Vi får all sorts mat. Väldigt mycket kyckling och fisk, men ibland köttfärssås och engelsk korv och sånt också. Värdfamiljerna har ju oftast en budget för hur mycket de ska lägga på mat på studenterna och sådär, och eftersom kött och grönsaker är det dyraste så kan man inte förvänta sig, om man inte är allergiskt, såklart, att man ska få speciellt mycket mer av de sakerna bara för att man inte äter pasta, potatis eller ris.

Frukost får vi äta vad vi vill, skulle jag säga då vi alltid äter frukost själv. Det kan ibland vara flingor med mjölk, äggmackor, omelett eller toast. Utöver det ingår middag på vardagar och även lunch på helger – jag skulle säga att vissa familjer säkert skulle tycka att det var oartigt, om inte annat konstigt och fundera varför man inte äter och om det är nått fel, om man inte åt det som serverade. Man måste helt enkelt bara vara öppen med vad man tycker om och inte, så går det bra.

Det är alltid efterrätt efter middagen här som gäller, men jag är inte så mycket för det och i början kände jag på mig att min värdfamilj tyckte det var lite konstigt att jag tackade nej till en gobit men nu har de vant sig, och att det inte är att jag inte tycker att det är gott, utan för att jag bara inte tycker om att äta ”godis” DIREKT efter maten.

Vi äter nästan aldrig friterat, nästan alltid hemlagad mat och på den fronten tror jag vi har haft riktigt tur! Hemmalagad mat varje dag är man ju ”knappt” ens van vid hemma i Sverige. ;)

2. Innan jag åkte hit jobbade jag på ett telemarketing företag och sparade ihop till en stor del av kostnaden. Sen hade jag en fond sen tidigare, sparade CSN pengarna och sen betalade mamma och pappa resten. Här i London har jag levt för pengarna jag tjänar på att sitta barnvakt. Det var inte svårt att få det jobbet, utan blev rekommenderad från en klasskompis andra dagen i skolan och sen var jag på intervju och veckan efter jag kom hit började jag passa Elin Pelin. Också ganska tur kan man väl säga…

3. Det finns ett gym på skolan som är gratis för studenterna att använda, på vardagarna. Det är dock bara gym med några få löpband och maskiner. Vill du till ett ordentligt gym med ett fullutrustat gym, gruppass och simbassäng så får du alla gånger slänga ut mellan £20-40 varje månad beroende på vart.

4. Det är värt att åka, tänk inte, bara SÖK och ÅK om du kommer in! Du kommer att ändras när du är här, och tiden står inte stilla i Sverige som man tycker att den ska göra, att allt ska vara som det var när man lämnade – men det är värt det! Man upplever så mycket här, träffar så mycket nytt folk, lär sig så himla mycket och man uppskattar det man har hemma så mycket mer.

 

Jag undrade egentligen massor av frågor innan jag åkte, men jag la allting på hyllan, läste en blogg om en tjej som varit här och fick svar på det mesta. Sen bara sökte jag, och jag kom in – och åkte! Det tycker jag att du ska göra också! Åtminstone söka så att du har chansen att bestämma dig senare om du vill eller inte. Men jag har inte ångrat mig, och jag älskar London och jag älskar det faktum att jag bor i London!


22.47, Sunday - Hollywood Costume

Gick sen till Victoria & Albert Museum för att möta upp Anna och Anna, och där kollade vi in Hollywood costume utställningen - sista dagen i London och vi var på sista visningen, GÖTT! Det var verkligen riktigt häftigt att se en massa kostymer som de haft på sig och läsa en massa om kändisarna och designerna! Fick egentligen inte ta bilder men i det sista rummet var det lätt hänt att kameran kom fram ändå...

 


22.45, Sunday - Bella Italia

Vi gick till Bella Italia för en väldigt god lunch - pasta carbonara som jag hade suktat över typ hela helgen. Ibland får man ju bara såna där cravings, mycket gott i alla fall! Lika gott som förra gången jag åt där - med Mickis o/co. 
 

22.43, Sunday - Natural History Museum

Efter lunch stack jag och Annina till South Kensington för att kolla in Natural History Museum och det var verkligen värt ett besök. Vi var först på "den röda zoonen" och det var det inte så mycket folk men väldigt intressant med allt vad jorden har att göra med och de andra planeterna och så - sånt som intresserar mig. Sen gick vi till "den blå zoonen" med en massa djur. Skulle egentligen ha varit och kikat på dinosarierna men det var typ en mil kö och eftersom det är gratis inträda kan vi lika gärna åka dit nån annan gång för det. 


22.10, Sunday - Tangled

Har precis kikat på Tangled med Annina och den filmen är ju bara helt underbar! Vi dukade upp med choklad- och kanelflingor, kakor, frukt och oboy och avslutade helgen på ett bra sätt!
 

19.29, Saturday - Love this city

Det har varit en supderhärlig och solig dag i Kensington idag! Åkte till South Kensintong med Anna och Anna för att köpa biljetter till Hollywood costume-utställningen som tyvärr var utsåld idag, men vi kör imorgon istället. Sen tog vi en promenad till High Street Kensington där vi mötte upp Ebba och Nina för lunch och lite shopping. Nu ska jag dra iväg till Richmond för att möta upp ett gäng för pub och karaoke så hinner inte lägga upp alla bilder, håll till godo med denna som beskriver en del av dagen rätt bra - solig och underbart fina byggnader och känslan att man bor i denna underbara stad.
 
 
 
 
 

18.17, Friday - Not so nice

Ett liv i London utan Oyster begränsar en verkligen, om man inte vill lägga "hur mycket som helst" på transport då vill säga. Därför avbokade jag kvällens aktivitet och stannar hemma för att tagga inför resten av helgen istället (och plugga då jag ligger efter i både matten och svenska talet). Imorgon blir det Victoria and Albert museum och Hollywood costume-utställning med Anna och Anna, lunch på Vapiano med ett gäng bruds och senare karaoke på någon pub med typ "hela" SSL. På söndag ska jag och Annina utforska en massa andra muséer och jag hoppas att vi får tid att åka in till stan för några ärenden också, sen ska vi baka kladdkaka! 
 
Plugga plugga plugga! 

20.21, Thursday - It's only life

När jag fick lön igår fick jag en stor peng, har aldrig sett en femtio pund sedel faktiskt. När man tar ut pengar ur automat får man oftast två "tjugor" och en "tia", iband bara "tior". Känns som att man kan hålla lite längre på en femtio pund sedel än en tia-, eller tjugo pundare. Lika som det är lättare att inte spräcka en femhundring än en hundring i Sverige...
 

18.43, Thursday - Evil for good

skulle inte du kunna lägga upp en bild på din värdfamilj och lite mera hur huset ser ut? Skulle vara jätte kul att se! Sen också bilder på skolan, både utanpå och inuti om det går :D
 
Hej Rebecca!
 
Bilder på värdfamiljen och det hus jag bor i känns inte helt rätt att lägga ut. Jag har dock lagt ut några bilder på hur det ser ut på entréplan som du kan hitta här. (klicka på "här" för att komma dit) Sen bilder på skolan kan jag absolut lägga ut, kan knäppa kort lite imorgon som jag kan lägga ut. 
 
 

17.06, Thursday - The Old Ship

I tisdags var jag till en pub i Richmond och mötte upp ett härligt gäng. Riktigt mysigt och vardagslyx så det bara stänkte om det - fast fler tisdagar i denna stil tycker jag! (Bild från Anna)
 

11.48, Thursday - Just do it

Effektiv och väldigt bra förmiddag, hoppas att dagen fortsätter på samma spår!
 
Gik upp halv nio, gjorde klar min Gratitude Journal som kom i skym undan och för få timmar lagd på, men klar är den i alla fall. Grötfrukost, lite plugg och ett samtal till Transport for London för att fixa mitt Oyster, den kommer ett nytt om några dagar. Sen stack jag till skolan och sprang på banden lite drygt en halvtimme, svetten rann, underbart! Hem igen, duscha, städa rummet, bäddade rent i sängen och nu ska jag gå ner och äta lunch innan jag sticker till skolan för två lektioner, sen är jag ledig ikväll. 
 

21.19, Wednesday - Weak sometimes

Jättetråkiga uppdateringar nu, men hinner inte annat.
 
Skola 08.45-14.00, till Barnes för möte med min handledare i estetisk kommunikation, hämtade Oskar för att passa honom i några timmar - spelade spel, han lärde mig lite karate och tittade på lite teve - sen tillbaka till lilla skolan för att hämta Elin och passa henne i ett par timmar - göra läxa, leka med gosedjur och köra kull. Nu är jag hemma, har ätit mat och ska ta tag i plugg. Har helt glömt av några saker som ska in imorgon så bara till att sitta uppe hela natten om det så behövs. 
 

19.43, Tuesday - Lost Oyster Card

Skola 09.00-11.20, hem å laga mat, tillbaka till skolan för att gymma. Idag sprang jag, svetten rann som tusan - underbart! Sen hem å duscha, äta lunch och dra vidare till Barnes för att sitta barnvakt. Hittills en väldigt bra och effektiv dag, men när jag är på väg hem från Barnes märker jag att mitt Oyster är borta! Allvarligt, man lever med sitt Oyster här och nu är det borta och jag måste betala 10 pund för att fixa ett nytt, plus att jag hade 5 pund med Oystret också, inte okej alltså! Men jag orkar inte vara sur och negativ, utan sticker till Richmond för att möta upp ett skönt gäng vid en mysig pub!
 

20.36, Monday - Growing up

Idag har varit en jäkligt effektiv dag. Skola 8.45-16.00, fast fick sluta lite tidigare. Gick hem, bytte om till träninskläder, åkte in till Richmond och köpte mat för veckan och laddade mitt kontantkort. Sen till skolan för att gymma lite, riktigt skönt! Sen hem för middag, en massa hemlängtan, ett bad, oth och nu är man som vanligt igen. Känner redan nu att jag kommer ha träningsvärk imorgon, underbart! Tar med mig träningskläder till skolan imorgon då jag slutar tjugo över elva och ska passa på att gymma direkt efter!
 
Growing in different places doesnt always means growing apart. Styrkeord en måndagskväll.

22.19, Sunday - My study techniques

Snodde från Julia, kändes så himla mig så var tvungen att föreviga det. 
 

22.13, Sunday - The place to be

Idag tog jag och Annina skolböckerna och satte oss på Café Nero och pluggade som alla andra SSL:are. Sen när vi kom hem serverades det kyckling och vitt vin, ett väldigt gott vitt vin måste jag säga. 
 

21.29, Sunday - Sometimes goodbye is a second chance

Igår när Annina kom hem vid ett på natten satt vi och snackade skit, spelade kort och sen gick vi ut på en kall nattprommis. Gick och la mig vid fyra och vaknade halv tio, kände mig sjukt bakis utan en gnutta alkohol - antar att man blir så vid sömnbrist också. I alla fall, fler såna kvällar/nätter tack!
 

14.48, Saturday - Study day


21.26, Friday - Notting Hill

En dag i december var jag till Notting Hill med Annina. Vi kollade in marknaden, njöt av solen och åt supergod stenugnsbakad pizza på Pizza East. 
 

20.16, Friday - Not such a sunny day

Igår var det en solig dag, och idag var det en snöig dag. Det snöade hela dagen, den låg kvar på marken och nu är det ett vinterland utanför fönstret. Jag vill knappt ens kika ut för även fast jag tycker om vintern en månad om året så tycker jag att det ska bli vår nu. 
 

12.15, Thursday - Sunny day

Gick upp vid nio och gjorde omelett till Annina och mig, supergott. Sen tog jag en springtur i Richmond Park, hur fint som helst där idag då solen sken och det var frost och ja, ni förstår! En dusch och lite lunch senare är jag på väg till skolan, det har varit en väldigt bra dag hittills!
 

22.55, Wednesday - In it to win it

Det tar inte lång tid när man bara börjar. Städet rummet och fixat inne i badrummet med alla mina grejer som låg i kaos där. Snoddar överallt och tomma schampo-flaskor. Förresten, på tal om snoddar så blev jag tillsagt av Elin, nio år, att man ju inte kunde ha en rosa snodd i håret om man som jag var så gammal - då var det bara svarta som gällde? Hmm...
 
Nu ska jag titta på ett One Tree Hill avsnitt och sen krypa till kojs. Ska fixa omelett imorgon bitti och sen trotsa vinterkylan med en liten springtur. Börjar jag inte nu kommer jag aldrig börja, så bara att sätta fart.

21.54, Wednesday - It's not right

Jag kommer nog aldrig nånsin tycka att sjäva processen att städa är roligt över huvud taget, men jag tycker faktiskt är det är bra skönt när det är gjort. Ska ta tag i mitt rum nu på kvällskvisten, sortera lite kläder och sätta skolböcker i hyllan är väl vad som ska göras för att det ska vara rent å snyggt - varför är jag så bra på att bara slänga av mig kläderna och lägga skolböckerna på golvet istället för i hyllan på en gång när jag vet att jag hatar att städa?
 

16.28, Wednesday - Swedish food

Svenskt mellanmål idag.
 

22.09, Tuesday - It never gets old

En bra serie, en bra fim eller en bra bok, för mig, är när man kan se på den eller läsa den om och om igen utan att det nånsin blir tråkigt. One Tree Hill är en serie som jag verkligen älskar. Som jag kan titta på om och om igen och veta precis vad de ska säga men ändå se nått nytt. Som kan få en grå och deppig dag till en bra dag. Som får en att gråta när man som mest behöver det. Mycket bra, tidlös helt enkelt. 
 

13.32, Tuesday - Off to work

Om måndagar är de jobbigaste dagarna med lektioner hela dagen från kvart i nio till fyra så är då tisdagar de skönaste och kortaste då jag börjar klockan nio och slutar tjugo över elva. 
 
Ska snart göra mig i ordning för att åka till Barnes och barnvakta. Först 15.00-17.30 och sen 18.00-19.30. 
 
Mina mongokatter!

18.05, Monday - Shopping "on a budget"

I lördags trotsade jag min förkylning och hakade på Annina till Victoria's Secret som hade sjukaste rean - dock köpte jag bara en billig tröja, var inte alls shoppingsugen. Annina shoppade som en tok i alla fall - "sista" innan tågluffen sa hon. Haha, får väl se hur det går med det. ;)
 
Såhär ser det ut när man spenderar tusen spänn på Victoria's Secret...


16.43, Monday - Snowy day

När jag vaknade låg vårt hustak under ett snötäcke - vem hade kunnat tro det? Ganska många kanke, men inte jag. Sen snöade det också väldigt stora flingor under ett par timmar och nu är det bara grått igen. Lite kyligt på rummet men inget som inte ett gäng ljus kan ta kol på! 
 
Ska passa på att ta det lugnt idag efterom jag imorgon ska jobba 15.00-19.30 och samma på onsdag...
 

17.26, Sunday - Cantact me

Jag och mina 2 kompisar funderar på det, tror du det är möjligt att vi alla tre får bo i samma värdfamilj issåfall?
 
Jag vet inte riktigt. Det beror ju på om det finns någon engelsk familj som har möjlighet och vilja att ta emot tre stycken studenter. Tycker att du ska ta kontakt med vår värdfamiljsansvarige Mia Lind på mejlen för att fråga detta. mlind@swedishschool.org.uk 
 
Bor du i London med din familj?
 
Nej det gör jag inte. Jag bor i en värdfamilj i Richmond rätt nära skolan, min familj bor kvar i Sverige. 

14.17, Sunday - Blue tongue

Första natten på fyra dagar som jag inte vaknade två gånger på natten, känner mig mycket bättre vad gäller förkylningen, mycket för mitt stora intag av Strepsil. Visste dock inte att en blå tunga väntade när man åt dem...
 

11.58, Sunday - New Years Eve

Nyårsafton i Sandviken. Orkade inte gå igenom alla fyverkeribilder så tog bara en - såklart en av de sämre... 

11.02, Sunday - A few weeks ago

Tjugoåttonde var det spel i Åkra med ett ett gäng sköningar!
 

20.50, Saturday - Dreams do come true

Jag har sen jag har typ tio år velat åka tåg genom Europa och nu ska jag förverkliga den drömmen! På påsklovet sticker jag och Annina ut i två veckor! Vi bokade nyss flygbiljetter hem från Kroatien och jag är så jäkla taggad! Eftersom vi bara ska vara borta i två veckor och ska köpa det billigaste Interrailkortet som är giltigt i tio dagar med fem resdagar har vi blivit tvungna att planera allt i förväg, vilket är lite synd eftersom man vill att det ska vara spontant, men det kommer bli grymt ändå! 
 
Vi börjar tågluffen med en bussresa - ironiskt nog - från London till Paris, bara för att det var ungefär fyra gånger å billigt. Stannar där ett par dagar och turistar lite. 
 
 
Därefter tar vi ett dagståg genom Schweiz till Milano för att bara vänta in nästa tåg till Venedig och promendera bland alla broar och vatten. Stannar där en natt innan färden går vidare. 
 
 
Nattåg upp till Prag där vi ska bo två nätter och strosa runt i gamla stan.
 
Nattåg till Budapest för ytterliggare två nätter där. Där ska vi bada och bli rena på nått av stans alla termalbad.
 
Sen ett dagståg till Zagreb i Kroatien för att vänta in nattåget ner till Split där vi hoppas på lite varmare vårväder och där vi spenderar de fyra sista nätterna innan vi flyger hem!

18.47, Saturday - Save tonight

Hejsan! Jag är just nu i Alabama, USA som en utbytesstudent för ett år men känner att jag inte är reda att åkta tillbaka till Sverige om några månader. Därför vill jag gärna fortsätta upptäcka och utforska och tänkte därför fråga dig vad du tycker om din erfarenhet av svenska skolan i London än så länge! Är det som du förväntade dig? Finns det något du är missnöjd över? Vad tycker du om din erfarenhet där än så länge? Borde man satsa på att åka? Är det svårt att bli antagen? 
Förlåt för så många frågor men tänkte att det kunde vara bra att fråga någon som faktiskt upplever vad jag önskar att uppleva. Hoppas du har det super!
 
Hej Mia! 
 
Tror inte det finns något jag är missnöjd över vad gäller min flytt hit och det faktum att jag bor i London, men sen har ju alla ställen och alla upplevelser både för- och nackdelar. Man tar så himla mycket mer ansvar här än innan i Sverige vilket är en enorm erfarenhet. Jag hade förväntat mig att det skulle vara mer engelska än det är i skolan, men annars är väl det mesta över mina förväntningar helt klart! :) 
 
Jag skulle absolut rekommendera att åka! Jag kan inte säga att det är svårt att bli antagen eller inte faktiskt, jag skickade in de papprena som skulle in och med betygen från högstadiet, och kom in på 300 poäng därifrån. Hade väldigt bra referens från min lärare men tror de kollar mest på betyg faktiskt. Sen är det "svårare" att komma in på sam eftersom det är så många från sam som ansöker. Det är även svårare till andra året eftersom de flesta åker då. 
 
Förresten, om du vill åka till hösten måste du skicka in ansökan ganska snabbt! In och kolla på skolans hemsida för mer information. (Klicka på "skolans hemsida" för att komma dit)
 
Tusen tack för svar! Uppskattar det verkligen :) En sista fråga bara. Alla dokument och ansökningsformulärer är klara och nu är det endast mitt personliga brev som är kvar. Har du några tips etc på vad och hur långt jag ska skriva? Thank yoooou, such an angel
 
Hej igen Ebba!
 
Jag skickade bara med alla "vanliga" dokument och ansökningsformuläret och inget personligt brev så jag vet inte riktigt vad de vill få ut av det. Skulle väl säga att det inte ska vara så jättelångt, men få fram vem du är och vad du vill få ut av ditt år i London, varför du vill åka och lite såna saker! :) Hoppas det går bra!
 
Hat du träffat one direction?
 
Haha, nä det har jag inte... vad har du fått det ifrån? :D
 
bor man flera eller 1 i en värdfamilj?
 
Man kan bo en eller två i värdfamiljerna och det får man önska själv om hur man vill göra. Jag bor med en till men det är många som bor ensamma. 
 
Hej Maria! Först Vill jag säga tt jag älskar din blogg och nu till min fråga. Har lite frågor angående åk3! Är det många som söker från åk 2-3? Och är det många "nya" som börjar i åk3? Och är alla likna öppna för nya människor i åk 3?
 
Hej! Åh vad glad jag blir, tack!
 
Det finns en del som kommer hit i tvåan och som ser söker till trean igen för att de helt enkelt inte vill åka hem - eftersom det är ganska underbart här. Skulle säga att majoriteten som går i trean antingen bor här med sina föräldrar eller gått här tidigare, men visst kommer det nya också. Alla här är öppna, och det gäller inte bara åk 3 för åk 3, utan hela skolan är öppen för alla oberoende man går i tvåan eller trean. :) 

11.33, Thursday - On my way back

Mitt rum ser ut som helvete eftersom jag inte orkade packa ur väskan men ändå ville få ut väskan ur rummet - alla kläder ligger i en hög. Jag har varit dunderförkyld sen i lördags och det blir inte bättre, vaknar om nätterna och kan inte somna om för jag har sån jäkla hosta. Det som är lite häftigt är att när jag en natt vaknade vid fyra och hostade som en galning var det fågelkvitter ute. Igår var det vår i London, idag är det grått.
 
Kommer slänga in några inlägg om resterande tiden i Sverige, för min egen skull, och sen ska jag börja ordentligt med min fina London-blogg igen. 
 
Bilder nedan, i väntan på flyget hem, tillbaka till London.
 

 

11.26, Thursday - Just like that

Det konstigaste med att vara tillbaka, att vara hemma, är att det inte känns konstigt alls...

16.57, Tuesday - Random headline

Tjugosjunde var jag till Valbo med mamma en jättekortis. Köpte ett skydd till mitt objektiv. Sen blev det en supergod sallad på Weyne's, en chokladboll och sen hem för att plåstra om katten som varit i slagsmål och spela lite kort.
 

16.46, Tuesday - The day after Christmas day

Annandagen med skoter- och pulkaåkning samt grillning. 
 
 
 

16.41, Tuesday - Chistmas day

Grötfrukost på juldagen.