A little party never killed nobody

Hejsan hejsan! gud vilken tur att jag hittade din blogg! Ska nämligen studera år 2 på svenska skolan läsår 13/14, så jag åker den 26e :D Tänkte bara fråga ifall du tog med dig en present till värdfamiljen du bodde hos. Jag funderar på att köpa en fotobok med bilder över Stockholm för att visa lite av min kultur och mina gator. Skulle jag kunna göra det tror du eller är det för patriotiskt?
 
Hej Linn! 
 
Jag tog med mig en present till min värdfamij - ett par skivor med svensk musik och en kokbok med svenska rätter i som de blev glada för. Jag tycker att din idé låter superbra så kör på det! :)
 
Ha en grymt år i London!
 
Hej, hjälper skolan en att fixa värdefamilj? Eller måste man göra det själv?
 
Hej Bella!
 
Skolan sätter dig i en värdfamilj så det är inget du behöver tänka på själv! 
 
Tack för svaret!! Jag undrar även hur du gjorde med abonnemang till mobilen?
 
Hej Sarah!
 
Jag gick till Carphone warehouse och köpte simkort hos Vodaphone. Jag körde på £10 i månaden och då fick jag 300 sms, lite internet och ringa för 10 pund, och det räckte långa vägar för mig!
 
Lycka till och ha det super!
 
Hejsan! 
Hittade precis din blogg och vill bara säga ett stort tack, den har hjälpt mig jättemycket nu innan jag åker! Ska plugga andra året där nu om två veckor! 

Har en liten fråga, för jag har ingen idé om vad jag ska köpa till min värdfamilj. Vad hade du med dig och har du några tips för vad man kan ta med sig? :) 
 
 
Hej Emilia!
 
Åh vad bra att du tyckt om min blogg! Blir så himla avis på er som ska iväg nu, ett av era bästa år stårr framför er vill jag lova! 
 
Jag tog med mig ett par skivor med svensk musik och en kokbok. Jag tycker att du kan ha med nått från din hemstad eller bara nått som du tycker om. De blir glada för allt och förväntar sig liksom inte att man ska ha nått med sig! 
 
Lycka till med allt och ha det så himla bra! 

Packing for London

Hej, är det något speciellt du tycker man ska ta med sig och som man ska tänka på när man åker?
 
Hej Sarah!
 
Jag kan börja med att säga att jag tycker du ska ta så lite som möjligt med dig. Jag vet hur gärna man vill ha med sig hela garderoben och en massa smycken, toalettsaker, skönhetsprodukter etc. men faktum är att du kommer vilja köpa så himla mycket av det när du är här, att du kommer glömma vad du ens tog med dig själv! Packa med förstånd och packa inte för mycket! 
 
Saker du absolut MÅSTE ha med dig:
- Adapter så du kan använda och ladda dina elektroniska prylar.
- Grensladd, så du kan ladda båda dator, mobil och platta håret samtidigt.
- Dator, mobil, extra mobil till engelskt sim-kort om din mobil är låst, dator, kamera och andra elektroniska prylar.
- Personliga viktiga mediciner.
 
Saker du absolut INTE ska ta med dig:
- Morgonrock. Jag kan rekommenderat att ha en, för jag har bott i min morgonrock under mitt London år. Men Primark har jättemjuka sköna morgonrockar som kostar typ sju pund, så det är värt att köpa där och du får mer plats i väskan!
- Skönhetsprodukter. Ta med dig schampa, balsam och tvål så du klarar dig ett par dagar, och såklart tandborste och tandkräm, men bunka inte upp med en massa för det väger väldigt mycket i väskan och finns VÄLDIGT billigt i London!
 
Sen är det ju upp till dig vad du prioriterar i packningen! Tänk på att skor väger mer än kläder och tar mer plats. Tänk på att du kommer vilja köpa en helt ny garderob när du väl är på plats, så du inte tar med dig så himla mycket av allt som du sen inte kommer kunna ta med hem igen. Ta med såna saker du absolut du inte kan leva utan, lagom mycket kläder, en liten necessär och köp sen på plats, för det kommer du vilja göra ändå!
 
Jag åkte med en resväska på 23kg och kabinväska på 10kg och åkte hem med FEM resväskor á la 20kg samt en kabinväska på 10kg plus datorväska. 
 
Lycka till med allt och ha en underbar tid i London! 
 
 

Just about living

Hej! 
Jag ska ansöka till SSL för läsåret 14/15, men jag kommer inte in på skolan hemsida. Har testat från mobil, olika datorer och olika nätverk men inget funkar. 
Skulle också läsa där om hur det här att ansöka om medflytt av skolpengen fungerar och att man ska ansöka genom kommunen, är det något du vet någonting om? Tack på förhand!
 
Hej Mikki! 
 
Jag försökte också kika in på hemsidan, men som du säger så går det inte, det blir bara vit skärm. Mycket skumt om du frågar mig eftersom det är där all information finns, får hoppas att den är upp snart igen! 
 
Jag hade samma fundering när jag sökte, om skolpengen, och det är ingen information du kan hitta på deras hemsida. Där står bara att vissa kommuner låter en få med den och vissa andra, och att det är någon man måste kolla upp själv. Vissa kommuner kräver att man söker genom kommunen, eftersom de kanske har något sorts sammarbete med Svenska skolan i London. Andra kommuner skickar med skolpengen bara man säger att man ska gå där. Saken är den att DU måste kolla upp det, och gör det i tid. Skicka ett mejl eller prata med din SYV på din nuvarande skola så kan hen kolla upp det åt dig! 
 
Hoppas allt löser sig och lycka till med ansökan!
 
Hej, jag går sam beetende, men kan man gå ett år svenska skolan i londan i alla fall? funderar på att gå nästa år (åk 2).
 
 
Hej Bella!
 
Det kan man absolut göra! Under ditt andra år kommer du i och för sig läsa enligt inliktningen sam sam, men du får bolla med kurserna och lägga till en "beteendekurs" som ditt individuella val och sen pussla ihop resten under ditt tredje år tillbaka på skolan i Sverige.
 
Jag gick sam basår i ettan och valde därefter beteende men läste ändå enligt sam sam i London. Det jag gjorde var att jag inte behövde läsa historia, eftersom den kursen inte är obligatorisk i beteendeinriktningen, samt läste den andra psykologikursen på distans mot min skola i Sverige. Det som är för mig är att jag läst en beteendekurs i tvåan som de på min skolan i Sverige läser i trean, och vice versa, men det brukar gå att ordna när man kommer tillbaka. Gå och prata med din SYV så kan hen svara på alla dina frågor!
 
Lycka till!