20.57, Monday - Behind those eyes

Hej! Jag har också fått mitt antagningsbesked (till 3an), men jag är lite smått oroad. Grejen är att jag flyttar med min familj, och så kommer jag gå nästan helt olika kurser än det som är utplanerat. Undrar om det finns många du känner som bor med sin familj i London, och om det även finns folk som går extremt olika från andra? 
Det är ju en fördel att ha en klass, men tänker att eftersom skolan är såpass liten, i alla fall med jämförelse till min skola just nu, att det inte blir för mycket problem!

Hej Madeleine och GRATTIS!

Det är tre i min klass som bor här med sina föräldrar, och de läser nog ganska "enligt planerna". Du kommer alltid ha en klass som du läser baserna med och sen läser du med andra när det kommer till programfördjupningar och diverse individuella val. Jag har läst ganska annorlunda än vad resten av min klass gjort, inte behövt vissa kurser och läst andra individuella val och så vidare. Man har ju alltid sin klass men sen får man några småklasserna på köpet också eftersom man läser kurser med andra personer så jag ser det som en fördel på ett sätt! 

Du kan gå in på Ebbas blogg (klicka) och fråga henna lite närmare eftersom hon ska gå här nästa år också!

Hej! Jag har fått mitt antagningsbesked och ska fylla i fler papper nu, men det finns en sak jag undrar över som jag hoppas att du kan svara på! Man får ju ett papper från financial department på ssl och där står det typ "Admission .............. in the term of ............" vad är det jag ska skriva i utrymmen med punkter? Jättetacksam för svar

 

Hej Hanna! Jättegrattis till din plats på SSL, du kommer få ett toppenår!

Jag är helt säker på att jag har skrivit i det där pappret, men jag har helt glömt bort vad det var jag skrev i. Om du kikar i min länklista så kan du fråga nån annan av tjejerna som kanske vet! Lycka till!


12.01, Monday - For new beginnings

VAD gjorde jag nyss?!
 

18.15, Sunday - On your birthday

Hurrahurrahurra för idag fyller världens bästa pappa år! 
 

21.56, Thursday - Guinnes beer

Idag har vi haft en super turistdag och bland annat varit på Guinnes bryggeriet. Det var faktiskt rätt intressant att se hur öl "blir till", haha. Men det sägs att öl är öl och Guinnes är Guinner - det stämmer verkligen! ÖL är gott! Guiness var inte inte så förtjust i, drickbart men inte gott.
 

17.10, Wednesday - Primark and Penneys

Fortfarande ensam men snart kommer mamma och pappa. Har fått vårt hotellrum och hunnit med en liten runda på stan och lite shopping. Men det är ju fånigt vad fort det går att bli uttråkad när man är själv. Hade såklart inte i minneskortet när jag var på stan så alla de bilderna är ju borta, menmen. Fick med mig en kasse från "Primark" som heter Penneys här.
 

11.23, Wednesday - So tired

Gick upp vid halv tre imorse och krånglade mig till Heathrow med buss. Åkte till terminal 4 för att därifrån ta mig till terminal 1. Det gick dock inte eftersom tågen inte börjat gå så tidigt på morgonen. Så jag fick vänta på en buss som aldrig kom för att sen åka till ett ställe och ta ännu en buss därifrån. Det är tur att engelsmän är så otroligt snälla och omtänksamma för annars hade jag aldrig kommit med flyget. Alla frågade vart jag skulle för jag såg väl förvirrad ut och hjälpte till så gott de kunde. När jag kom fram var jag påväg åt fel håll och då var det en man som sa "Excuse me, I heard you at the bus and you're going to terminal 1, right? That's the wrong direction, but there's no signs so it's not so easy. You can just follow me because I'm going there too." Det skulle ju aldrig hända i Sverige, typ. 
 
Nu är jag i Dublin i alla fall och sitter i hotell lobbyn och pluggar/fördriver tid/sover till mamma och pappa kommer om ungefär sex timmar - wihooo! Hoppas jag får checka in på rummet sen och lämna min väska så jag kan kika runt i stan. 
 
Månsken på min favoritgata Onslow Avenue. 
 
Godaste varma chokladen på Café Nero.
 
Vackra England.
 
Inte så många på planet...
 
... vilket gjorde att jag fick tre platser för mig själv.
 
Det var dock en lite för kort flygning eftersom jag inte fick köpa detta Bareminerals set för bara 38 pund, verkligen synd eftersom det var SÅ billigt!
 
Gratis frukost från British Airways. Croassant med bacon, tomat och basilika samt apelsinjuice - mycket gott! Gratis är ALLTID gott!
 
Irland har också dubbeldäckare.

21.17, Tuesday - Lunch at the piano

Idag skulle jag egentligen ha åkt hem på en gång efter skolan för att göra klart 1) Estetiska kommunikationen och 2) Samhällsrapporten. Men jag följde istället med brudarna till Richmond för god lunch på Pitcher and Piano! Sen la vi oss och solade ett tag och nu är jag miss redface igen, menmen. Detta resulterade i att jag måste bubba med mig min dator till Irland men det var det värt! UNDERBAR DAG!
 
Dessa fina bilder är från Julia och Mina!

20.51, Tuesday - Write you a song

Några fler bilder (av väldigt mycket bättre kvalitét) från Funky Buddha!
 

21.50, Monday - If today was your last day

Haha åh vad jag sitter och skrattar åt tjejerna som bojkottar Bieber bara för att han inte ville visa sitt ansikte. Stockholmstjejer, flytta till London så ska ni se att ni kommer se honom även fast det inte ens är meningen. Tycker det är så komiskt att de här tjejerna väntat "fyra och ett halvt år" på att få se honom och som är väldigt stora fans när jag som knappt vet vad han sjunger för låtar springer på honom på en av Mayfair's gator av SLUMP? Haha.
 

19.45, Sunday - Feels like tonight

Igår var det finväder och eftersom vi inte ville sitta inne och plugga hela dagen så gick vi ut och picknickade i Richmond Park lite snabbt. Det blåste rätt mycket och det blåste inte varmt som för några dagar sen, så det blev en kortis. Richmond Park är ett ställe jag måste spendera mer tid i känner jag. Och Richmond i övrigt, det är ju så himla fint!
 

16.59, Sunday - Work work

Bra helg och effektiv söndag. Idag har jag hunnit köpt present till Mike, handlat lunch, skrivit klart resultatdelen på rapporten, gjort klart (nästan) albumet till estetiska kommunikationen och klockan är bara fem än. Det blir en Harry Potter-film och sen skriva lite mer på rapporten. Effektiv dag ja, men nu är jag så trött på plugg och måsten att jag snart inte orkar nått mer...
 

09.00, Sunday - Funky Buddha

I fredags var jag till Funky Buddha med Annina och ett gäng av hennes kompisar. Första gången jag var ut och klubbade utan promoter och det gick superbra ändå. Gratis entré för vi var där så tidiga och sen när vi sitter och fördriver tid tills det drar igång kommer en av personalen och bjuder upp och på VIPen vilket resluterade i rosa drinkar och champagne hela kvällen/natten! Vi hamnade mitt i en svensexa vilket satte plus i kanten på denna kväll! Bilder är från Emma och Ebba.
 

18.19, Saturday - Check-list

Listan är lång på vad som ska göras innan tisdag tar slut. GAAAAH! Men det är bara att KÖRA!
 

16.06, Saturday - Party all night

Först och främst så älskar jag fin blogg. 

Iaf så har jag kommit in på svenska skolan London till nästa termin och jag undrar hur det funkar med festandet ? Eftersom när jag läst igenom alla papper man fick om vad man inte får göra så stod det klart och tydligt att man inte får dricka och man kan bli hemskickad ifall man gör. Vill såklart festa men inte behöva åka hem :/ några tips ? Hur är det generellt ? Mycket klubb eller mer hemmafester?
 
Hej Johanna!
 
Tack, vad roligt att du gillar min blogg! GRATTIS också för att du kommit in! Du kommer få ett helt underbart år i London! Det funkar väldans bra med festandet måste jag säga! Alla lärare och rektorer här förstår ju att man inte åker till London BARA för att plugga. Man vill göra roliga och nya saker också, vilket de har förståelse för. De håller för öronen om man pratar om det i skolan bara. Värdfamiljerna kan ha lite problem med det, men det är ju bara bra eftersom då betyder det att de bryr sig om en. Men så fort man lärt känna dem bra så är det oftast inga problem att kompromissa och komma överens om när man ska vara hemma o.s.v. Jag har inte varit på en enda hemmafest på hela min tid i London, vilket är väldigt tråkigt - saker hemmafester! MEN, det är mycket klubb och det är verkligen inte fy skam. Det är neonljus, magnumflaskor sprit och härlig musik. HELT underbart!
 
Hoppas att du får ett lika bra år i London som jag har haft, och fortfarandre har. Tänk bara på att tiden går väldigt fort så ta vara på den! Kan inte tänka mig att det bara knappt är åtta veckor till skolavslutningen liksom. 

13.56, Saturday - Picnic in the park

Förra helgen var jag och picknickade lite i Holland Park. Det var väldigt fint där, men också väldigt lerigt vilket gjorde att jag var tvungen att slänga mina favorit ballerinas. Menmen, sånt som händer. Det var väldigt varmt i alla fall, det blåste varmt och solen stekte, som det ska vara helt enkelt. 
 

11.18, Saturday - Hard work paying off

När man vill göra allt annat än att åka till Barnes och passa barn. När man har så himla mycket att göra att man istället sätter sig och gör ingenting. När man ändå åker för att passa barn i Barnes. När man ändå sätter sig ner och skriver på det man måste få klart. Då är det så underbart att få ett pappersflygplan där det står "Du är världens bästa barnvakt" på eller hitta en enkel mening med "Mia är den snällaste människan i hela världen" på dokumentet man skriver på. Kärlek. Kärlek till "mina barn". Kärlek till mina vänner. Kärlek till London. - För att ni gör det värt allting! 
 

08.18, Friday - Beginning of the weekend

Bilder sen i fredags när vi var ut. Först mötte vi upp ett gatt gäng på White hart i Barnes innan vi drog vidare mot stan för att dansa loss hela natten! Bilderna är Ebbas och Julias!

21.49, Thursday - Eurotrip, day 9-12

Lördag 30/3 2013
 
Kom fram till Krakow tidigt på morgonen och åt en "stadig" frukost på en brödbit och lite makrill. Sen mötte vi vintern på väg mot vårt hostel. Det var inte jättekallt men snöigt/slaskigt nog för att kallas vinter. Vårt hostel skulle finnas på en väg som bytta namn efter halva: och vad händer om inte det självklara? Vi går till nummer 5 som det ska vara men där är det minsann inget hostel. Blir fett arga och sura efter en natt med knappt nån sömn innan vi kommer på att vägen skulle byta namn och att det kanske kommer lite längre bort. Vi gick vidare och hittade det: en bild på Jesus och "Benedict hostel" stod skyltat. Bra gjort att åka till en superkristen stad över påsk kände vi då. Vi lämnade våra väskor och åkte till Auschwitz, som var lättare sagt än gjort eftersom alla ville dit och vi inte hann med första bussen, menmen. Det var like hemskt där som man kan tänka sig. Det kändes väldigt konstigt att läsa om att "just här på den här platsen har flera tusen blivit avrättade" uscha. Men ändå - intressant! Eftersom inget var öppet när vi kom tillbaka till Krakow fick det bli hämtpizza och sen sängen!
 
 
Söndag 31/3 2013
 
Vi turistade i Krakow och såg några saker som man tydligen "måste" se - såna saker som finns i alla städer. Vi var på resans andra påskmarknad - den första var i Prag. Väldigt mysigt med en massa stånd och sånt, men det var lite väl vintrigt för min smak. Köpte en superskön mössa och spenderade en massa tid på donken eftersom vi kunde ladda mobilen, använda internet och äta billig lunch där. (Det blev FÖR mycket hamburgare och pizza under denna resa!) Sen tog vi nattåget till Budapest och sov i sovkupé för första gången som absolut var värt den extrapengen! Vi kunde faktiskt sova HELA natten båda två!
 
 
Måndag 1/4 2013
 
På morgonen kom vi till Budapest och försökte sen orientera oss till stadsparken som inte var så lätt. Vi hade en rutt vi skulle gå men kom ut från fel håll på stationen vilket gjorde allt komplicerat! Men i alla fall, vi hittade till slut! Gick runt där lite och gick sen "stora gatan" ner mot Kedjebron. Vi hittade inte Moulin rouge i Paris så vi passade på här i Budapest istället! När vi gått över Kedjebron fick vi lov att gå upp för en brans kulle med jag vet inte hur många trappsteg. Man var mör i benen efter det kan jag säga eftersom vi hade 15kg på ryggen också! Men det var en superutsikt och Mattiaskyrkan, Fisherman's bastion och gamla stan var värt det. Sen var vi ändå tvungna att gå ner på andra sidan kullen för att komma till tågstationen. Väl där var inga banker öppna och inga affärer var öppna eftersom det var påsk! Till slut hittade vi nån liten affär som vi kunde köpa lunch i och sen springa till stationen för att hinna med tåget. Det skulle även egentligen endast vara ett tåg från Budapest till Zagreb, men det blev istället två tåg + en buss + ett tåg till. Lång dag men sen kom vi på nattåget som skulle ta oss till Split äntligen i alla fall!
 
 
Tisdag 2/4 2013
 
Vi kom fram till ett regnigt Split och satt oss på ett café och åt frukost. Gick sen på hosteljakt eftersom vi inte hade nått bokat för första natten. Det var fortfarande tidigt så inget hade öppnat så vi satt oss i en trappa inne i ett hyreshus eftersom regnet öste ner ute. Sen så hittade vi ett i alla fall och när vi skulle ta ut pengar så var det lättare sagt än gjort. Okej, jag är väldigt kort men för att ha kunnat tagit ut pengar från den bankomaten på ett normalt sätt hade man ju varit tvungen att vara typ tre meter! I alla fall. Även fast Split bjöd på skitväder denna dag så älskade jag redan staden! Det var palmer, strandpromenad och hav! Man var utomlands på riktigt liksom, och det var varmt och kvavt! Till kvällningen köpte vi med oss (igen) en pizza för att äta på hostelrummet och sen blev det tidig kväller för att sova bort det dåliga vädret!
 

20.16, Tuesday - Get fooled

Jag kommer inte ha nått liv under den veckan som väntar nu onsdag-onsdag. Jobba massa, plugga MASSA, njuta av London lite, dansa loss lite, skicka in ett par arbteten och inte förrän EFTER det kan jag ta det lugnt. Men då tar jag det lugnt på riktigt. Åker på semester till Irland med bästa mams och paps. Innan dess måste jag dock skaffa mig en massa kunskap, så jag slipper bli lurad...
 

13.08, Saturday - What I'm looking forward to

IDAG: Försöka bli klar med mitt PM, städa rummet och sen utgång. IMORGON: göra klart mitt PM och börja med samhällen. UNDER NÄSTA VECKA: skriva ut alla bilder till estetiken samt sätta in dem i albumet och kladde lite med färg och alluminium och sen skriva klart samhällen.
 
Sen mina vänner, är de jobbigaste sakerna klara och jag kan slappna av lite! Det är super eftersom jag har tre resor jag verkligen ser fram emot nu och den första åker jag till om en och en halv vecka!
 
Möter upp mamma och pappa i Dublin för att mysa runt där men också roadtripa till Galway och Cliffs of Moher, på vägen tillbaka till Dublin ska vi åka genom Wicklow Mountain national park vilket jag ser fram emot som tusan! Det blir alltså Irland 24/4-29/4.
 
 
Sen kommer min kusin hit första helgen i maj och då sticker vi till Edinburgh 5/5-7/5 där vi ska mysa runt i staden och kanske åka till Portobello beach och doppa fötterna i havet. 
 
 
I sommar ska jag även till ROM med mina underbara vänner Micaela och Matilda. Mickis pappa är från Rom och de brukar vara där typ hela somrar så det ska bli så himla roligt att se vad det är hon pratar om hela tiden och sen hennes Rom men även ett turistigt Rom. Där blir vi 23/7-30/7 och det ser jag fram emot SÅ hima mycket!
 

18.10, Thursday - Us against the world

Molnen drar sig bort från solen så jag tänkte ta mig en liten promenad. Sen är det matlagning som gäller, och pluggning hela natten om det så behövs. Matteprov och religionredovisning imorgon. 
 
UPPDATE: Och tydligen också inlämning i psykologi som jag helt missat och tagit fel på datum. Trodde det var till 15! ALLVARLIGT! Typ *ställainallaplanerfördagenochmorgondagen* FAAAAAAAAN!
 

11.32, Thursday - Eurotrip, day 5-8

Tisdag 26/3 2013
 
Vi gick upp tidigt, checkade ut och lämnade våra väskor för att gå runt och suga in så mycket som möjligt av den helt underbara staden Venedig. Så himla skönt utan några bilar och hela den hysterin! Vi gick först runt på en sida av Grand Canal där det inte var så mycket turister (läs: inga turister alls, förutom oss) och det var så skönt. Vi gick över ett tiotal broar och bara njöt. Vi åt årets första glass - så god! Sen gick vi över på den turistiga sidan och där köpte vi lite souvenirer. När vi kom till Markusplatsen var det kaos, och det var verkligen inte höjdpunkten på dagen om man säger så. På kvällningen åt vi pizza och satt oss sen och väntade på vårt tåg. Vi åkte över natten och delade en kupé med två tyska tjejer. Vi gjorde sängar av våra ryggsäckar men det var inget vidare så det slutade med att jag sov på golvet några timmar.
 
 
Onsdag 27/3 2013
 
Satt på Starbucks och snodde WIFI tre timmar på morgonen i väntan på tåget till Prag. Käkade största bananen köpt i Venedig till frukost. Ett tåg till Prag blev två tåg och nästan två timmar försenat, menmen. När vi kom dit strulade sig allt eftersom hostelet skrivit att man skulle ta spårvagn 5, men spårvagn 5 gick inte dit så det tog sin lilla tid att hitta dit. Vi plankade spårvagnen i alla fall så vi betalade inget. På kvällningen bastade vi i en kall bastu och jag tappade nycklarna mellan springorna så vi fick "klippa upp" mitt lås sen. 
 
 
Torsdag 28/3 2013
 
Åt en supergod frukostbuffé tidigt på morgonen, sen gick vi ut på upptäcksfärd. Gick över bron till Mala Strana och gick upp till slottet för sjuk utsikt. Sen gick vi upp för Petrinkullen och gick upp i ett mini eiffeltorn som gav ännu bättre utsikt. Kändes inte som att man var så högt upp som man faktiskt var. Sen var vi också och kikade in den gamla judiska kyrkogården, lite hemskt att det ser ut som det gör.. Vi delade även rum med en kille som tog upp hela bordet med sitt gräs, cigaretter och flaska absint - men han var en riktigt skön australiensare för det! På kvällningen/natten spenderade vi 5-6 timmar på Centraleuropas största klubb. 5-6 timmar som snarare kändes som 2 timmar. Det var fem våningar med olika musik på varje våning vilket gjorde att man aldrig blev trött på att dansa. Träffade ett gäng svenskar, några italienare, amerikanare och några från typ Egypten. SJUKT bra kväll. Inga bilder finns tyvärr efteresom vi endast tog bilder med Anninas iPhone som senare på resan blev stulen.
 
 
Fredag 29/3 2013
 
Det var riktigt jobbigt att gå upp för att checka ut efter en timmes sömn, men det gick. Vi var och lämnade ryggorna på stationen och gick sen för att kika in Karlsbron och gå runt lite. Sen åkte vi tillbaka till stationen där obehagligheter väntade. Vi blev alltså rånade, blev av med en iPhone och en plånbok och fick spendera en timme hos en polis som idiotförklarade oss. Vi kom över det rätt fort och stack vidare mot Krakow på kvällen efter att ha ätit lite lasagne, som var kall. 
 

21.15, Wednesday - Breakfast is served

Imorse åt jag, kanske inte det nyttigaste, men lätt en av de godaste frukostarna! Granola med röda bär, stekt ägg, hårdbröd med skinka och ett glas juice! SÅ himla gott!
 

22.21, Tuesday - With love from Sweden

När jag kom hem väntade ett paket utanför dörren (som vi först inte fick upp på grund av att vi ha mindre än IQ 10 kändes det som när vi sen fick upp den) till mig. Lite nödvändigheter och ett påskägg - som för den delen är uppätet by now. 
 

21.59, Tuesday - Sunny all week

Denna vecka: Imorgon = italienskaprov. Torsdag = krönikaskrivning. Fredag = matteprov & religionsredovisning. Nästa vecka: Måndag = inlämning av PM på psykologin. Veckan efter det: vara helt klar med ett 100 poängsarbete i estetisk kommunikation samt vara klar med rapport inom samhäll/svenska som inte ens är påbörjad. Kanske inte låter som världens jobbigaste två veckor - men tro mig när jag säger att det kommer bli SJUKT jobbigt.
 
Vill bara att denna vecka kan vara över i alla fall så vi kan få känna av detta väder som väntar!
 

20.12, Tuesday - Got my mind set on you

De två kommande veckorna kommer verkligen ta kål på mig - har HUR mycket som helst i skolan. Slänger in resterande av instagram-bilderna sen tågluffen, bara för att jag har tidsbrist...
 
Bild 1: Fina Prag. Bild 2: Kalla Krakow. Bild 3: Soliga Budapest. Bild 4: Hostelrum i Split. Bild 5: Hemmalagad tacos en kväll i Split. Bild 6: Ön Brac. Bild 7: Solbränt mongo. Bild 8: Underbara Split. Bild 9: Varför ha askkopp på flyg när man inte får röka där?
 

12.10 - Tuesday - Burn it to the ground

Haha jag heter också Anabelle och har sökt till Svenska skolan i London :) Men blev lite nervös nu när jag läste att det redan var en tjej som fått besked om att hon kommit in. Jag har inte fått ngt brev än.. Men det stod att vi skulle få besked i Maj. Åh jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kommer in. Detta är verkligen min dröm! Har läst hela din blogg nu och allt verkar helt underbart! Vilken tur du har som fick chansen till detta, att bo och plugga i London! :) 
Men tror tyvärr jag inte kommer in efter det du har skrivit... Har sökt samhäll i tvåan och jag har bara 220p från grundskolan. Men håller tummarna!! :)
 
Hej igen Maria :) 
Älskar verkligen din blogg och läser även Annas. Undrar om du vet några mer London bloggar som är roliga att följa? 
Sen undrar jag även..känns det inte lite konstigt? Om ca 2 månader är skolan slut och du ska hem till Sverige igen.. Kommer det inte känns konstigt att vara hemma igen? Lämna London och alla kompisar.. 
Det är jag rädd för om jag kommer in på SSL att jag aldrig kommer vilja lämna London haha. Men det kanske bara är jag ;) Kram kram
 
Hej Annabelle! 
 
Jag fick besked om att jag kom in i slutet av april, så än så länge är det inget att oro sig över! 
 
Vad gäller dina frågor så, ja - det känns väldigt konstigt! Om nio veckor lite drygt är hela det här äventyret över och jag flyttar tillbaka till Sverige igen. Jag har träffar så himla mycket härliga människor och blivit kär i London så det kommer vara jobbigt att åka härifrån. I Sverige har jag superbra kompisar och jag saknar min klass på Bessemer, men alla nya vänner här kommer jag verkligen sakna i Sverige. Och en fredagskväll efter skolan kommer jag verkligen sakna att klä upp sig i klänning och klackar och åka in mot Piccadilly för utgång. DET kommer inte vara samma grej, i alla fall inte i min lilla stad där hemma. ;)
 
Lycka till!
 
Hej igen och tack för svaret! Kom på en fråga till dock, om det är ok? 
Har tidigare läst att du fick hjälp med barnvaktsjobb av en kompis som tidigare varit i London? Vilken tur du har! Men har du något tips för oss som gärna vill ha liknande jobb, men inte har några kontaker? 
Tack och kram!
 
Hej igen Astrid!
 
Fråga så mycket du vill, jag vill bara hjälpa! Kom ihåg att kolla på alla andra frågor som jag redan svarat på också, uppe i kategorifönstret. Min kompis Ebba rekommenderade mig och veckan efter började jag passa barn, så det var verkligen tur, om man säger så. Det är många som annonserar ut att de vill ha barnflickor eller hjälp med läxläsning och sånt på anslagstavlor o.s.v. Ett annat tips är att helt enkelt åka till lilla skolan i Barnes och fråga runt om det är nån som behöver hjälp. :)
 
Lycka till!

18.30, Sunday - Grown up things

Det känns verkligen inte rätt att gå upp tidigt och börja skolan imorgon igen. Speciellt inte med tanke på att det är sommartid och det känns som att klockan snarare ska vara halv fyra än halv sju. Vi har också hela huset för oss själva under en vecka vilket har gjort att dagen till ära fått bestå av att storhandla, tvätta och städa. Snart ska vi laga mat så vi har matlåda till imorgon. VILL INTE GÅ TILL SKOLAN!
 

18.00, Sunday - The sun is shining

Hejhej! 
Jag hittade din blogg för ett tag sedan, då jag själv ansökte till SSL och ville läsa om andras erfarenheter, och har några frågor jag undrar om du kunde (snälla) svara på?:) 
Dels undrar jag om du vet hur svårt det är att komma in (betyg, ansökningsbrev osv), har själv inte fått veta om jag kommit in eller ej, så är supernevös.. 
Sen undrar jag hur mycket tid skolan tar upp? Om man hinner vara social och så hah, eller om man överöses med plugg? 
Jättetacksam för svar, och fortsätt blogga så bra! Kram!
 
Hej Astrid!
 
Jag skickade in en "vanlig" ansökan och kom in med mina 300 poäng från högstadiet. Jag har ingen koll på vart den undre gränsen går, men ärligt talat så tror jag inte att det finns någon. Om det endast är 120 stycken som som söker hit ett år (120 platser är vad som finns på SSL) så tror jag att alla kommer in vare sig man har 200 eller 300 poäng. Sen om det är 350 som söker in så går de mycket på betyg tror jag, i och med att man inte skickar med nått personligt brev i en "vanlig" ansökan. :)
 
Jag har ett av de bättre schemana lär jag säga, så jag har väldigt mycket fritid. Sen är det mycket läxor och sånt också, men jag känner att jag bor i London och även fast skolan är viktig så är det så mycket mer som här livet till också. Vill man ha A i allting måste man ju lägga manken till och lägga mycket tid på plugg utanför skolan men om man nöjer sig med medel så tar det inte upp SÅ himla mycket tid.
 
Lycka till!

11.28, Sunday - Eurotrip, day 1-4

Fredag 22/3 2013
 
Lydia var snäll nog att skjutsa oss till Victoria coach station där vår buss skulle gå från. Allt gick smidigt och bussen kom i väg ynka 8 minuter senare än beräknat. Annina hade oturen att sitta framför VÄRLDENS bitch som inte lät henne ta ner stolen ens en millimeter... Mitt i natten var vi tvungna att gå ur bussen och in i en färja lik Ålands-färjan och sitta där inne och må illa och spela lite Yatzy för att fördriva tid. Att sova på buss är inte det lättaste, och jag hoppas det dröjer länge innan jag behöver göra det igen.
 
 
Lördag 23/3 2013
 
Kom fram till Paris en timme senare än planerat och åt första frukosten på donken - surprise! Vi letade upp vårt hostel för att lämna väskorna och gick sen ut för att turista lite granna. Vi såg låsbron, Notre Dame och Eiffeltornets ljusshow denna trötta dag. Åt även baugett, standard för Frankrike!
 
 
Söndag 24/3 2013
 
Gick upp tidigt för att ha en hel turistdag som hette duga! Jag åt dyraste "lilla menyn" nånsin på donken. 57 spänn kostade den, nästan dubbelt så mycket som i "dyra" Sverige! Vi gick runt och såg det mesta, Louvren, Champs Elysées, Triumfbågen, Eiffeltornet, Sacre Coeur o.s.v. Mot kvällningen var vi på någon "gudstjänst" inne i Sacre Coeur, mest för att värma oss lite, men det var också väldigt harmoniskt och jag tyckte om det - tror det var för att det var på franska och jag inte förstod nånting. 
 
 
Måndag 25/3 2013
 
Upp i ottan för att hinna med frukost och tåget till Zürich. Vi åkte Paris-Zürich-Milano-Venedig och i efterhand märkte vi att vi lika gärna hade kunnat tagit direkttåget mellan Paris och Venedig för samma peng - men då hade vi inte fått se Zürich eller åkt genom bergen och det hade varit tråkigt att missa. Zürich var snöigt men väldigt gammeldags och fint - är nog magiskt på sommaren! Att åka genom bergen var svårslaget, även fast det var dimmigt och mulet så var det härligt! När vi kom till Venedig var vi rätt trötta efter att ha åkt tåg precis HELA dagen men det var ändå kärlek vid första ögonkastet! Det var så fint och harmoniskt utan alla bilar och hysteri! Vi tog en båt till hostelet istället för buss - bara det likom!
 

11.11, Sunday - Done all wrong

Hej! Jag hittade precis till din blogg - jättefin. 
Det är så att jag precis har sökt till SSL och vet ännu inte om jag kommer in, men det jag undrar är om det liksom är många snobbar som går där? Eftersom det ändå kostar en del menar jag, blir man liksom utanför om man inte har en massa pengar. Jag är absolut inte fattig utan en helt vanlig svensson-tjej så att säga men jag bara undrar om det liksom mest är det övre skiktet som går på SLL om du förstår hur jag menar!
 
Hejsan Iris!
 
Jag skulle nog säga att de flesta som är här är som du säger, helt vanliga "svenssons". Det är så mycket som är billigt eller till och med gratis här så man behöver inte mycket pengar för att få en helt underbar tid här! Det som gör skillnad i pengar är i princip hur mycket man shoppar. Jag kan säga att jag själv är väldigt mycket "svensson-tjej" och gör nog av med ganska lite pengar här om man jämför med många andra - men jag har minst lika roligt ändå!
 
Måste man vara bra på engelska om man ska börja i svenska skolan i London? Sen undrar jag om lektionerna är på svenska eller engelska? Var du bra på engelska innan?
 
Hejsan!
 
Lektionerna är mestadels på svenska. Engelska läser man med en engelsk lärare vilket gör att man är tvungen att prata engelska. Det finns även "induviduella val kurser" som går helt på engelska, men där får man ju välja själv. Jag själv har alltid känt mig säker i engelskan på det vis att jag förstår vad folk säger och jag kan själv göra mig förstådd. Det som kör käppar i hjulen är de fåtal ord som man inte kan/kommer ihåg, då kan man bli tvungen att säga en hel mening för att istället förklara det ordet, haha, men det går bra Man utvecklas också under tiden man är här - när man pratar med värdfamiljen, beställer mat/fika på restaurang o.s.v. 
 
Var inte rädd för att åka för att du känner dig osäker i engelskan! Det kommer sig naturligt efter ett tag när man kommit in i vardagen här!

08.10, Sunday - Home

Jag är hemma! Kom hem till ett kyligt men, åh, så underbart London igår kväll och började packa upp min väska och hade mig. Ryggan kom hem 2kg tyngre, och jag kom hem 2kg lättare. Vaknade nu, alldeles för tidigt och två timmar innan larmet går av, menmen. En massa inlägg och flera hundra bilder kommer läggas upp så småningom, måste bara gå igenom allt först...

11.32, Wednesday - Happy birthday

Idag ska ju vara en gladjens dag med firande och tarta. Istallet ar det en dag som man bara gar runt och tanker pa what could have been. Varldens basta anglabror, idag ar det din dag i alla fall, och jag tanker pa dig lite extra. Jag saknar dig och alskar dig varje dag! <3