21.21, Monday - A lifetime ago

Jag är hemma och orkar inte blogga. 
 
Sjuan, det känns som en hel livsstil sen. 
<p>Sen vare spr&aring;k. Alma och Ajla tyska och Rebecca spanska. :)</p>
 
 

21.46, Thursday - Friendship

Det var inte mer än en vecka innan avfärd hit jag fick reda på att jag skulle dela hus och familj med en annan tjej från Sverige. Jag hann nästan inte ens märka det då jag inte förstod det första gången jag såg mailet. Trodde att det bara var till mig och reflekterade inte ens över det, men andra gången jag läste det så stod det ju tydligt att det var till båda mig och min housi Annina. 
 
Jag vet att man inte egentligen kan säga att en sak är bättre när man inte har testat på det andra, men jag tror att för mig har det varit bra att jag har delat med Annina. Nått jag kan säga som är helt och hållet supersant är att jag ju aldrig skulle ens ha känt henne det minsta om det inte vore för detta i och med att vi inte går i samma klass och inte läser en enda kurs tillsammans. Och det är nått som jag är väldigt glad över, att jag lärt känna denna tjej!
 

20.48, Thursday - In the city near piccadilly

Okej, väskan är packad, allt förutom landborsten. Allt = nästan ingenting alls.
 
Imorgon åker jag alltså hem, udda tanke faktiskt måste jag säga. Det liv jag lever här är så himla annorlunda med det jag lever hemma. Här har jag sjukt bra schema och kan gå hem på håltimmarna utan att det blir stressigt, jag går in till stan, står man och väntar på bussen i tio minuter blir man arg, hemma väntade jag i femtio minuter i tjugo minusgrader och blev inte ens förvånad när X-trafik sa att det hade blivit fel på bussen och vägrat ta en ny buss. Jag har fyrtio minuter till närmsta riktiga storstad, och inte vilken storstad som helst - London, the city near piccadilly.
 

18.48, Tuesday - Long time no see

Har haft en superduper helg med mamma, pappa, Ingmarie, Stig och Britt-Inger. Vi har turistat, umgåtts och haft det superbra. Nu är det tillbaka till verkligheten - essay due tomorrow så det är väl bara att sätta fart. Jag har fått mitt lilla "skafferi" påfyllt med massa svenskt godis och mat så nu har jag så jag klarar mig ett tag. Kommer lite inlägg sen nån gång om vår helg.
 

10.07, Saturday - Mindfuck

Bloggpaus för några dagar. Pluggpaus för några dagar. Umgänge med mamsen, papsen, Ingmarie, Stig och Britt-Inger istället. Jag har aldrig, tror jag, varit med om att ett flyg jag ska åka med är försenat, men tydligen var deras det idag så jag får väl vänta lite med att åka och möta upp dem.
 
Men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge.
 
Känns som att det var nyss jag tog mitt pick och pack och stack hit, men det är två månader sen snart - två månader som känns som två år. Mindfuck, jag vet, men det är precis så tiden känns här. Det känns som att man åkte hit igår men att man har varit här flera år...

22.46, Friday - Thoughts in the evening

Tankar en fredagskväll.
 
Jag skulle kunna vara vem som helst här, eller jag är vem som helst här. Ingen vet vad mina föräldrar heter, ingen vet vad jag gjorde för ett år sen och ingen har en aning om vad mina bästa vän heter hemma i Sverige. Saker som skulle komma fram förr eller senare hemma utan att man behöver säga det själv, just för att man har koll på syskon, föräldrar och vänner kommer inte ut här om man inte själv säger det.
 
På ett sätt när man binder nya kontakter och skaffar nya vänner vill man berätta om allt man gjort, allt man upplevt och allt man gått miste om eller förlorat. Det känns som att jag känt mina fina vänner här så himla mycket längre än knappt två månader men när jag tänker efter så vet jag ingenting om dem och de vet ingenting om mig. När jag skriver ingenting menar jag inte ingenting, men man delar med sig av så himla annorlunda fakta här än vad man skulle ha gjort om man skulle ha varit hemma i ens hemort. 
 
Kanske är det en del av upplevelsen. Man lever ju helt annorlunda här, ska man då binda kontakter på ett helt annat sätt än vad man brukar göra bara för att det är enklare? Det är också så att även fast det känns som att man har känt varandra föralltid så har man inte gjort det, och då skulle det bara vara konstigt att klämma ur sig allt efter så pass kort tid även fast det känns som det gått sjukt lång tid.
 
Det är skönt med mina fina och saknade vänner hemma, de vet allt om mig. Jag skämtar inte, jag tror inte att jag har nått som är så pass superhemligt att jag inte skulle kunna säga det till dem. Men här är det helt annat, och på ett sätt är det skönare att inte behöva säga allt för det som händer hemma "spelar ingen roll" här. Det är klart att det gör det för mig, men min vardag här kommer inte i klämm av vad som händer hemma som den gjorde när jag var hemma.
 
Vissa dagar har jag svårt att förstå att jag kunde lämna allt hemma. Min älskade familj, mina underbara vänner och i princip hela mitt liv. Varför lämna allt när det var så bra, när jag hade det så bra med dem jag umgicks med och med dem som förgyllde min dag, smått som stort? Medan jag andra dagar tänker att det är just av den anledningen jag åkte. Allt var så bra hemma och jag var så trygg i det jag hade hemma att jag kände att jag kunde åka iväg på äventyr ett tag utan att saker och ting blir sämre eller annorlunda hemma. Att åka iväg känns idag som ett sätt att stärka mina band till alla hemma samtidigt som jag påbörjar att förverkliga min dröm.

21.01, Friday - Can't wait

Åh jag är så taggad inför helgen och det ska bli så sjukt roligt att träffa mina vanliga vardagsfigurer igen!
 
Jag vill inte att tiden bara ska rinna iväg men när den har gjort det vill jag bara snabbspola till mitten av november. Jag och min bästa Karin ska gå på premiären av Breaking Dawn - det är inte ens premiären eftersom de byter datum hela tiden, men vi ska se den tillsammans i alla fall och det är huvudsaken. Tror dock att "vilka-den-nu-är-som-kommer", ingen vet ju om Robert, Kristen och Taylor kommer allihop, men Taylor kommer i alla fall och då ska jag till röda mattan med nån den fjortonde och i och med att Karin tyvärr inte är här då får jag ta med mig nån annan! Dit ska jag i alla fall, vare sig jag kommer se nån eller inte. 
 
Breaking Dawn Part 2 Poster

19.09. Friday - I'm giving up

Jaha, då har den här dagen också gått över i kväll.
 
Jag är klar med italienskaläxan, psykologiläxan och kommen en bra bit på engelska uppsatsen. Nu har dock musten gått ur mig och jag känner att jag vill inget mer idag. Därför har jag bestämt mig för att jag ska städa mitt lilla rum, packa min lilla väska och sen ta ett bad och krypa ner i sängen till en film. Och därmed gå upp i tid imorgon och göra klar engelskauppsatsen så den är klar innan jag sticker och möter upp finbesök på Clapham Junction. Så får det bli!
 
En liten del av skolans bibliotek.

17.21, Friday - Richmond Hill

Kära Richmond. Detta är en av mina favoritställen - uppe på Richmond Hill, utsikt över Themsen och massa mysiga bänkar att sitta och ta det lugnt och bara njuta av utsikten på. 
 

14.19, Friday - Oxford street

Igår var jag in till London med Annina efter skolan. Torsdagar är de dagar då vi slutar senast så det passade ju bra i och med att alla affärer har öppet längre på torsdagar av nån anledning.
 
Vi hade inte jättemycke tid så det blev till att köpa lite vykort och en vända in på det gigantiska Primark på Oxford Street. Fick med mig två väskor - en liten svart för jag har ingen liten och en större rektangulär för att ha som skolväska samt en grå munkjacka. Jag tänkte köpa en grå täckväst och en svart klänning med lite paljetter på men det får vänta. I alla fall, 21 pund för dessa tre ting - mycket bra, mycket nöjd!
 
Det som är lite skrämmande med Oxford Street är att de redan har satt upp julbelysning och sånt - inte tänt än tack och lov men ändå, det är inte ens november?
 

08.53, Friday - Hate my life

Jaha, da gick man upp tidigt i onodan da.
 
Hatar verkligen nar man har sovmorgon utan att man vet av det. Framforallt nar halva andra klassen har blivit informerad om det men inte den andra. En forklaring kan vara denna: var larare i denna kurs, ledarskap & organisation ar ekonomilarare, sa typ alla fran ekonomi visste om det men inte natur och sam. Mmhm, en forklaring var det, men det gor det inte mer okej for det.
 
Det ar val bara att forsoka se det fran den ljusa sidan - vi har ju ingne lektion i alla fall. Borjar inte forran halv elva sa jag ska forsoka fa lite plugg gjort. I och for sig kan jag bara fa psykologi gjort da det ar det enda jag har med mig till skolan och jag orkar inte ga hem igen for da kommer jag bara satta mig vid datorn. Sa nu gick jag upp en vaning och isolerar mig fran allt i en och en halv timme innan svenskan borjar. Tjingeling!
 
Psykologi-plugg it is.

14.13, Thursday - Here's the deal

Okej, nu är det så här att om en vecka ungefär åker jag hem och när jag kommer tillbaka till min nuvarande hemord London så kommer det vara november. Månaden då man börjar köpa julklappar. 
 
Jag vill bara säga/påminna/varna om att jag verkligen inte vill några julklappar. Stunta i alla inlägg under önskningar jag har lagt ut på min andra blogg - ge mig en liten spargris med enkronor i istället, eller sätt in en hundring på mitt sparkonto eller växla in till några pund. Alltså - jag vill ha pengar mina fina, det går åt här, det går åt.
 12.32, Thursday - If I told you

Allvarligt, hur ska man komma ihåg alla koder till alla diverse kort och internetbanker man har - blir galen av alla siffor.
 
En kod till mitt VISA, en kod till internetbanken på handelsbanken som dessutom är sex siffor, en kod till ICA-kortet om jag ska ta ut pengar eller betala med det och en kod till ICA-kortets internetbank. VISA och internetbanken hos handelsbanken har jag ju haft ett bra tag så det kan jag men jag har inte lärt mig någon av ICA-koderna än och jag har haft dem i två månader snart... i och för sig har jag inte behövt använda dem än heller, men ändå.
 
 
 

11.50. Thursday - Can't see why

Om en timme brorde jag vara klar med svenskan, psykologin och matten. 
 
Svenskan - en massa texter och dikter från personer från upplysningen tror jag. Jag läser det men när jag är klar med texten har jag glömt bort vad den handlar om, det går inte fort framåt alltså.
Psykologin - jag har läst båda kapitlena men jag kan inte alla begrepp än så får väl öva på dem under hålen mellan svenskan och psykologin. 
Matten - jag har gjort diagnosen och börjat på blandade övningar men jag känner lite som så att det får gå som det går. Det är bara E-prov, alltså utan miniräknare och då kan det inte vara så komplicerat ändå.
 
Japp, och efter skolan sticker jag och Annina in till London och kollar utbudet på Oxford Street. Imorgon slutar jag halv tre och då ska jag isolera mig på rummet och plugga gärnet så allt är klart till på lördag!
 

22.47, Wednesday - Wanted

Några saker jag ska köpa/fixa innan höstlovet:
- En ljusgrå mysig hoodie från H&M's herravdelning.
- En svart täckväst, kanske från New Look.
- Mysiga sjalar, mössor och vantar, kanske från Primark.
- Bokhyllan från Ikea till mitt rum med diverse tillbehör.
- Vinterskor med stort frågetecken... vet inte vart i från eller vad för sort jag vill ha...
 
Kanske ska passa på när mams och paps är här. ;)
 
 
 

14.58, Wednesday - Germany, oktoberfest

Tänkte slänga in ett till inlägg om Tyskland. OKTOBERFEST! Det var verkligen det roligaste, häftigaste och mest annorlunda jag gjort på väldigt länge. Vi drack öl ur en-liters glas, dansade på bänkarna och beställde in kyckling och fick en hel kycklig att gnaga på. Nån gång ska jag på oktoberfest och köra all in med folkdräkt och allt!
 
Nått som är lite underligt med landet Tyskland är detta: när man är sexton för man börja dricka öl, vin och cider - sånt med lägre alkoholprocent - och när man är arton får man börja drick de starkare grejerna... 

Utanför "tältet" som tyskarna kallade det - det var snarare stora hus som liknade after-ski hus uppe i fjällen - var det som tivoli med en massa karuseller och stånd. Det var verkligen supermysigt och jag gillade det skarpt! Dock måste jag säga att även jag som är karusell-freak blev lite fundersam på deras karuseller. Ett exempel: de hade en släng-gunge karusell som åkte upp typ trettio-fyrtio meter upp i luften och inte högre ändå - skulle aldrig ens tänka på att åka den.
 
Träumer - dreamer. 

14.13, Wednesday - A lot to do

Idag har jag haft en muntlig redovisning på kursen jag har slutat, ett prov på en massa begrepp på samhällskunskapen samt två läxinlämningar. Nu är jag hemma innan vi ens egentligen slutar skolan i och med att begrepp-provet gick så fort. 
 
Ska passa på att göra lite mer läxa ändå, har bestämt att jag ska bli klar med allt jag vet om att ska vara gjort till nästa vecka innan lördag. Vill inte behöva avbryta mitt besök på grund av läxor. 
 
To-do-list innan lördag vad gäller skolarbete:
- Läsa kapitel 2 och 4 i psykologiboken samt plugga in alla begrepp.
- Läsa alla texter i svenskahäftet.
- Plugga till matteprovet. 
- Sex sidor i italienskaboken med diverse övningar och texter ska vara klara.
- Öva på redovisningen i svenska.
 
Sen kommer det säkert tillkomma en massa också, det är ju faktiskt två dagar kvar på den här veckan som ska fyllas med information om framtida redovisningar och läxor...
 

08.25, Wednesday - Celebrating midweek

När jag tänker tillbaka på mitt rum och min sköna säng känner jag ingenting, jag känner inte att jag måste tillaka till det. När jag tänker på min kära familj vill jag bara att det ska bli lördag så jag kan träffa dem och sen att det ska bli nästa lördag änd så jag kan träffa ännu fler från min familj och släkt! 

22.25, Tuesday - My day in pictures

På lördag kommer det äntligen besök hemifrån och jag är så taggad! Jag ska äntligen få träffa folk hemifrån och de är ju även fem av mina favoritpersoner så det kommer bli super. Vi kommer göra en massa turistgrejer, shoppa och bara ha det sjukt bra!
 
Idag har varit en bra dag. Sovmorgon, skola, ett par mycket effektiva pluggtimmar och sen stack jag till Richmond för att mysa runt lite innan jag stack till Barnes för att passa Elin. Vi hoppade hage, jag har lärt henne det "riktiga" sättet, vi gjorde läxor, lekte lite, kom på vårt eget handshake och kollade vidoeklipp på youtube - helt okej dag alltså! Allt plugg är gjort för dagen och nu ska jag bara titta på ett avsnitt av Dawson's creek innan sovdags.
 

15.06, Tuesday - Studying

Jag har hittat det perfekta plugg-stället i mitt rum. I sängen med benen mot dörren och ryggen mot väggen alldeles bredvid fönstret. Har fåt supermycket gjort på bara två timmar!
 
Jag har pluggat en massa begrepp till samhällskunskapen, gjort engelskauppgiften, gjort ALLA uppgifter i kapitel 2 i italienskaboken samt pluggat lite begrepp till psykologin. De åtta sidor att läsa i engelskaboken sparar jag med till ikväll. Det tog inte lång tid, så nu firar jag lite med ett avsnitt av Dawson's creek.
 

09.37, Tuesday - Too school for cool

Tisdagar brukar vara de skönaste faktiskt, men den här tisdagen kommer bli allt annat än skön. Jag slutar i och för sig halv ett. Men från halv ett till ungefär kvart över fem måste jag göra detta: göra klart alla övningar i italienskaboken, läsa två kapitel i engelskaboken samt och göra de fyra frågorna om texten, öva in alla begrepp på samhällskunksapen och förbereda för att lära in begreppen för psykologin. 
 
Sen ska jag passa Elin och det skulle tydligen bli lite längre idag så kommer väl inte hem förrän vid nio eller så...
 
Ha en fin dag!
 

22.33, Monday - Killing me softly

Välkommen vansinnesvecka! I alla fall vad gäller denna vecka som skolvecka - till helgen kommer ju paps och mams o co så det ska bli super! Men skolan just nu tar kål på mig!
 
Idag har jag avverkat en examination på ledarskap och organisation, imorgon är jag ledig från läxor och prov men på onsdag... då har jag redovisning av digerdöden med Ebba på Brittish history and culture, typ tjugo sidor ska vara klara i italienskaboken, begrepptest i samhällskunskap samt ha läst t.o.m. kapitel 8 i Mister Pip och svara på nå frågot. På torsdag är det en vanlig monsterläxa på psykologin samt läsa en massa dikter och noveller på svenskan och på fredag är det matteprov. Jag hoppas verkligen inte att jag kommer få reda på nått mer under veckan som kommer förstöra min helg...
 
Lite annat nytt är att jag har hoppat av en kurs. Just det, jag slutar inte krångla bara för att det är mitten av terminen. I alla fall, jag kommer inte läsa Brittish history and culture f.o.m. nästa vecka. Anledning: läste för mycket poäng. Varför valde jag bort den kursen: det är den lektion jag ser minst fram emot om dagarna och därefter är beslutet. Jag kommer istället kunna läsa psykologi 2a under vårterminen så jag har det gjort till trean - great!
 

17.01, Sunday - Food court

Igår var en må-illa-dag, jag vet inte riktigt vad som var fel menmen. Idag har jag inte gjort nånting. Jag har tagit några beslut, det har jag gjort. Jag har beslutat att börja plugga, att städa rummet och att gå ut på en promenad - men jag har inte gjort det.
 
Nått som har gjorts är att jag och Annina har lagat lunch för de kommande två veckorna. Vi kommer äta pasta med bacon i tomatsås, pasta med bacon i vitlökssås, pasta med köttfärssås och pasta med SVENSKA köttbullar. Mycket pasta dessa veckor, men det är lättast att frysa. Jag brände mig på en kastrull idag också, för att engelsmännen inte är smarta nog att fixa så att handtagen INTE blir varma när själva kastrullen blir det. Aj aj AJ!
 

21.22, Saturday - Bad day today

För att få något du aldrig haft måste du göra något du aldrig gjort.

14.47, Saturday - Party at Maddox

Nu så, jag är ju ändå i London, då måste jag ju uppdatera lite om London också.
 
Förstår inte riktigt. Så fort jag inte bloggar på ett par dagar slutar jag i princip blogga helt, vilket inte är med mening, det bara blir så. Jag glömmer av att jag har en blogg.
 
I alla fall. Igår var vi på Maddox och firade Julia och Ebba och har fyllt/fyller år! Det var super, många från skolan var där, det bjöds på tårta, champagne och en massa dans. Det var en superbra kväll, men - det finns alltid ett men - man får faktiskt MYCKET mer ont i fötterna av klackarna när man inte dricker än när man gör. Träffade även den hittills snyggaste engelskmannen jag nånsin träffat. Han hette Charlie, var från York och var supertrevlig men dansade lite knäppt. 
 

22.12, Thursday - Germany, Stuttgart and Kirchheim

Tyskland-inlägg igen, och nu har jag kommit till landet. 
 
Fick ett fint välkomnande i Stuttgart av Kim som stod med skylten "Welcome Swedish girl who comes from England" typ och sen blev det kramkalas! Var jätteroligt att träffa henne igen verkligen! Gick till turistguiden och beställde tågbiljetter och sen stack vi till ett högt TV-torn som bjöd på en sjuk utsikt. Åkte sen in till stan och lunchade, kollade lite i affärer och på folk som målade på gatorna och som hade dansshower mitt på stan. 
 
Åkte sen till Kirchheim som Kim bor i och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. "Aaw, I could stay forever" sa jag om och om igen. Det var så pittoriskt, mysigt och helt underbart! 
 
På kvällen stack vi och träffade alla andra som samlats i ett hus där det bjöds på raclette vilket var supergott! Det var även jätteroligt att träffa en massa folk hemifrån - även fast det var konstigt att inte träffa nån av de riktigt nära. En superbra dag som blev väldigt lång, och jag somnade på direkten jag la mig kan jag säga!
 

12.46, Thursday - Germany, departure

Nu har jag sammanlagt haft tre bloggfria dagar under en vecka, så det är väl dags att uppdatera lite om min Tysklands-resa. Jag hade det i alla fall super, men börjar från början...
 
Var tvungen att ställa klockan på 05.00, men det gick väldigt bra att gå upp så tidigt även fast jag bara sovit ungefär tre timmar. Tycker det har sin charm att gå upp tidigt och vara supertrött när man ska ut och resa, som att det är en del av hela grejen. Det blev buss och sen tunnelbana innan jag kom till Heathrow. 
 
Det tog knappt tio minuter från att jag kommit dit till jag var incheckad och gått igenom säkerhetskontrollen. Satt mig och åt frukost på Caffé Nero och tittade på flygen som lyfte och landade. Jag älskar verkligen att sitta på flygplatser. Det är sån häftig atmosfär och sån förväntan i luften på nå vis. 
 
Gick runt och köpte lite presenter till min tyska vän innan jag gick till gaten, planet lyfte 08.40 och jag kom fram vid elva tiden. 
 
Fortsättning följer...
 

14.02, Wednesday - If you wonder, I'll answer

Hej! 
Din blogg är fett bra och jag älskar att läsa den,jag funderar också på att åka när jag börjar tvåan men nu när det är nyttr betygssystem så undrar jag hur du kommin,för hur sökte du in? Hur mkt poäng hade du när du sökte? Kan du inte berätta här på bloggen eller skriva en kom. Till mig? :) <3
 
Hejsan Rebecka!
Först och främst, tack så mycket och vad roligt att du funderar att åka hit! Det är grymt, jag trivs superbra! 
 
Vad gäller frågan - du söker helt enkelt in på dina slutbetyg från nian. Söker du privat går du in på skolans hemsida: swedishschool och där har du alla blanketter du behöver. Du skickar med dina slutbetyg från nian, omdömesblankett från din mentor från nuvarande skola om hur du är i skolan och så, och vilka kurser du vill välja som individuella och valbara kurser. Sen är det bara att vänta till slutet på april för att få reda på om du kom in eller inte. 
 
Jag hade 300 poäng från nian. Skolan erbjuder samhäll, ekonomi och naturkunskapinriktningar - sam har de högsta intagningspoängen då det är flest som söker dit. Vet att det är många som kommit in som har lägre betyg från nian. 
 
Hoppas det hjälpte! :)

08.26, Monday - On Swedish time again

Sitter i tyskarnas bibliotek och försöker skriva ett litet inlägg. Det finns Ä och Ö, men inte Á. Bokstäverna sitter verkligen inte som man är van vid, i alla fall de bokstäver som man inte använder sá mycket. Q, Z och Y sitter helt fel...
 
Har haft ett par superdagar här i Tyskland i alla fall. I lördags fick jag en tur i Stuttgart, vi var till nátt TV-torn som lág 150 meter upp i luften vilket gav superfina kort. Inne i stan tittade vi pá en gubbe som var sjukt duktig pá att rita massa fint pá gatorna och ett gäng killar/gubbar som bjöd pá "dans show". Igár var det Oktoberfest. Hehe, det var super! Allvarligt, det var det roligaste, mest annorlunda och häftigaste jag varit med om pá länge.
 
Idag blir en kort dag för mig, áker en sväng till Esslingen och sen sticker jag till flygplatsen och flyger hem till London igen. Kommer skriva mer om varje dag när jag kommer till London, det gár inte att lägga upp bilder sá...
 
 

00.45, Saturday - Time to sleep

Bullbak, skräckfilm och mys med en massa fina brudar idag. Även fast en plåt bullar blev totalbrända och skräckfilm verkligen inte är min filmgenre så var det en väldigt lyckad och mysig kväll. Nu har alla dragit hem, förutom jag som sover över hos Ebba några timmar innan jag drar iväg till Heathrow imorgon bitti. Uppstigning klockan fem - så det är väl bara att gå och lägga sig nu...
 
Kommer sakna er när jag är i Tyskland mina vänner. Det känns även konstigt att jag tar flyget från "semestern" till semester?
 

23.23, Friday - Scary movie

 
sitter och tittar på the ring. Vill typ inte, hatar skräckfilm, men snart är det över. ska sova några timmar och sen åker jag till heathrow , Tyskland is calling !

15.33, Friday - Time flies by

Jag gick upp vid nio, skrev pa uppsatsen, at frukost och atergick till uppsatsen. Blev klar for ett par timmar sen och nu sitter jag i biblioteket pa skolan och har skrivit ut min flygbiljett. Nu orkar jag knappt ga hem igen.
 
Imorgon aker jag till Tyskland, kommer hem pa mandag igen. Da ar det en och en halv vecka till mamma, pappa, Ingmarie, Stig och Britt-Inger kommer hit. Nar de akt hem ar det en halv vecka till hostlov. Nar jag kommer tillbaka fran hostlovet vantar tre veckor av en massa besok och roligheter, efter det ar det bara fyra veckor kvar till skolavslutning och da har halva aret gatt...

18.53, Thursday - Why is it so hard

Okej, nu har jag hittat alla källor - varför gör jag ingenting med dem då? Varför är det så svårt att bara föra fingrarna till tangenterna och skriva de ord som behövs så jag kan skicka in uppsatsen och ha den ur världen? 
 
Istället kollar jag hotell, sätter upp krokar och tittar på serier. Jag har sju källor jag ska använda mig av, sen är det egna tankar och 1500-2000 ord är inte speciellt mycket. Förstår verkligen inte. Tror jag inte riktigt kommit igång med skolan över huvud taget än. Det känns som sommarlov fortfarande, fast på hösten. I och med att jag i princip jobbade bort hela sommaren kanske hjärnan har sommarlov ett tag utöver själva lovet? Plugghästen, jag vet att du finns där inne nån stans - kom ut nu va!
 
Hittade ett ställe jag kunde ha min dörrhängare i alla fall. Det blev en smyckehängare istllet för klädhängare - funkar ju det också. 

15.36, Thursday - Essay due tomorrow

Jag har skrivit ungefär en tiondel av uppsatsen som ska in imorgon men jag har alla källor klar till ena delen och letar källor för fullt till den andra delen. Jag har fattat ungefär vad som ska vara med i uppsatsen, men jag kan också vara lite ute och cykla...
 
Känns som att jag kommer kunna bli klar idag, men det blir ändå en lugn dag imorgon. Sova länge, dra in till Kingston i min ensamhet och köpa present till den tyska familj jag ska bo hos i helgen och kanske kolla om jag hittar nått på Primark eller New Look. På samma sätt som jag egentligen inte behöver nått, så behöver jag precis allt. Det börjar bli kallt nu. Hösten har faktiskt kommit till London nu också.
 

21.55, Wednesday - Dancing like no one is watching

Ingen tid för att blogga, det är ju lite tråkigt måste jag säga. Hur mycket jag än vill säga att jag inte har tid för att blogga för att jag har det hysteriskt roligt och inte hade ett bekymmer i världen så är inte det sanningen, inte hela sanningen i alla fall. Hysteriskt roligt har jag varje dag här, men just nu går mesta tiden åt skola, plugg och barnvaktning. 
 
Nu tar jag en liten break i plugget, bloggar lite, tittar på lite Dawson's creek och skypar lite. Imorgon är det uppstigning vid nio, ut och springa, äta frukost, in i duschen och sen är det ett par timmars effektivt plugg innan morgondagens enda lektion börjar. Slutar halv tre och då är det hem och stänga in mig på mitt rum och skriva klar uppsatsen - 2000 ord är ju ändå inte speciellt mycket, jag måste bara få fart på fingrarna och ha bra information så kommer det gå bra! Om jag blir klar med uppsatsen imorgon så följer jag med Annina och hennes kompis till Notting Hill på fredag också - måste se det som en sporre!
 
Inte så himla "lätt" som jag först förespråkade...

16.42, Wednesday - It's the same sky but everything is different

Har inte tid...

17.07, Tuesday - Halfway there

Jag sitter helt lonely hos Ebba efter att ha "pluggat" lite med henne. Hon har åkt för att barnvakta och jag ska också dra mig om en halvtimme ungefär.
 
Jag sitter för första gången vid en MacBook och jag kan konstatera med lättnad i hjärtat att jag inte skulle vilja ha en. Jag tycker den är lite händig men jag blir mer förvirrad än fascinerad av alla finesser på denna dator. Har i alla fall lärt mig hur man kopierar & klistrar in, scrollar och hur man gör ett snabel a, @! Väldigt stolt över det!
 
Vi håller på med en redovisning till Brittish history and culture, vi ska redovisa om digerdöden så jag har svarat på lite frågor så gott jag kunnat och nu är det klart. Blev lite paff när vår redovisning blev flyttad från imorgon, onsdag till på måndag nästa vecka när vår lärare vet att jag är ledig då? Konstigt värre, får ta den diskussionen med henne imorgon.
 
Tagga barnsittning, wiho...
 
Ebba, tack för att du finns!

17.29, Monday - I really hate Mondays

Klockan är halv fem, jag åkte hem från skolan efter italienskalektionen och känner mig inte bra, men heller inte sämre. Jag sov några fler timmar, nu känner jag bara för att gå ut eftersom det är superfint väder ute - men jag ska stanna inne och försöka bli bättre.
 
Jag ska också sammanfatta samhällen, ta reda på lite fakta om digerdöden till en redovisning på onsdag och börja min research om två ämnen inom estitisk kommunikation som ska in på fredag. Jag har även en massa sidor i italienskan jag måste plugga in till på onsdag...

08.23, Monday - I have a cold

Första oktober. Jag är förkyld, har ont i halsen, ont i huvudet och har hosta. Vill inte gå till skolan, men I'll give it a try! Jag hatar att vara hemma från skolan, men denna dagen kanske slutar upp så ändå, vi får se...