10.56, Thursday - These couple of days

Nu är de röda dagarna pasé och just nu sitter jag i Gula huset i Berga, ett tyst och juligt sådant. Juldagen, då var det grötfrukost med en massa släktingar, övningskörning och filmtittades ändå in på småtimmarna. Igår var det skoteråkande, grillning och pulkaåkande med en massa ungar - mycket roligt. Sen satt jag bänkad framför teven resten av kvällen. Idag skiner solen, så ska väl ut och fota lite kanske. Bilder kommer upp senare, orkar inte nu.

22.28, Monday - Christmas Eve

Julafton har dragit över Gula huset i Berga och nu har gästerna dragit sig hem. Har varit väldigt mysigt med en massa mat, Kalle och fint sällskap. Tomten gjorde oss ett besök, pappa fick en helikopter så kvällen var räddad! Hoppas alla har haft en GOD JUL!
 
 
 

11.16, Monday - Merry Christmas

Ha en riktigt fin jul alla!
 

00.42, Monday - Christmas house

Kvällen började med uppesittarkväll på bingolotto och slutade i kortspel där jag dessutom vann! Första gången jag vann "Mulle" mot Rasmus och Mattias. Huset är städat och pyntat, julgranen kläddes till bingolotto och paketen har lagts under. Det är officiellt julafton och jag ska gå och lägga mig och sova några välbehövliga timmar innan sista avsnittet av julkalendern och julafton kan börja på riktigt! :) GOD JUL!
 

17.57, Sunday - Trip with my pals

Igår var en jäkligt rolig, äventyrlig och underbar dag med mina fina brudar. Vi tog skotrarna till Hornberget där vi grillade korv, men hade det inte varit några där innan oss hade det inte blivit några korvar grillade eftersom vi glömt både ved och tändstickoor hemma... men vi fick fart på det som fanns i alla fall!
 
När vi skulle därifrån började ohärligheter. En av skotrarna vägrade att starta, så vi stod nog där i en halvtimme innan vi fick fart på den - men vi klarade det själv i alla fall! Sen när vi skulle åka hem åker man över två, inte jättebreda, broar. När Alma och Clara åkt över en åkte de rätt ner i ån istället för att svänga - PANIK! Men de kom upp i alla fall och något rädda och med gasen i botten åkte de ner i ett dike och fastnade rejält där! Tur i alla fall att de inte gick genom isen på ån! Jag åkte för att hämta pappa men när vi var tillbaka var skotern uppe ur diket och tjejerna var helt lyriska! "Ja, det var några här och hjälpte oss, och de bara LYFTE skotern, bara så där!" Haha, det var riktigt roligt i alla fall, en dag att minnas! Sen blev det paketöppning - de hade jättemycket paket till mig mina fina och jag hade varsin Victoria's Secret påse till dem med några småsaker.
 
 
 

17.36, Sunday - Never have I ever

Kom hem vid ett på natten till fredagen och kom inte i sängs förrän vid två - jäkligt trött! Upp fem timmar senare för att titta på julkalendern och sen hade jag klipptid. En halv decimeter kortare är det nu, ungefär. Sen hem igen för att umgås med Rasmus och Mattias lite innan Sandviken och julbord på firman jag jobbade på förut. Jag fick presentkort på Bellissima så nån dag på lovet ska jag unna mig en massage eller ansiktsbehandling. Sen vidare till Gävle och Valbo med Rasmus och Mattias och sen hem för att dra vidare till Åkra för käk, kortspel och umgänge med alla mina familjer. 
 

22.27, Saturday - Back on track

Igår hann jag med väldigt mycket, förutom att sova. Mer om det senare, men den avslutdes i alla fall på bästa sätt i Åkra med alla mina familjer - god mat, kortspel och en massa skrattanfall! 
 
Systrarna Andersson!

18.05, Friday - When nothing goes right, go left

Flygresa hem, jätteroligt inlägg va? Det mest klychiga jag varit med om hände - precis när jag och Annina kommit ner för alla trappor i huset går dragkedjan på Anninas väska sönder och allt åker ut! Men det fixades snabbt så det var ingen större skada skedd.
 
Sen gick allt bra i alla fall, en donken i Hammersmith, inga förseningar, somnade till lite på flyget och sen var jag på Arlanda. "Welcome to my hometown"-tavlor/skyltar blev jag helt snurrig av innan jag så hej till mitt vinterland. Sen fick jag bli min egen chaufför hem, har saknat att sitta bakom ratten - men måste erkänna att jag inte bara en gång utan två gåner var på väg att svänga över på vänstra sidan av vägen när jag skulle svänga i en korsning... tur att vi var ensamma ute på vägarna. När jag kom hem väntade gröt och julskinka, underbart!
 
 
 

19.05, Thursday - Tell the world that I'm coming home

Nu är det meningen att mitt flyg ska lyfta. Får hoppas att det inte är några förseningar eller nått som det var förra gången, för nu vill jag bara komma hem till mitt vinterland! 
 
Har även en massa planer för mina dagar innan jul. Fredag har jag klipptid på morgonen, får se vad jag hittar på... ;) Sen åker jag i till Sandviken för att äta julmat på firman, sen hem för att chilla innan vi sticker till familjen nummer två för middag. Lördag blir en heldag med mina sköningar med skoteråkning och annat mys. På söndag ska jag julhandla med brorsan och sen klä granen. Måndag är det jul!
 

14.03, Thursday - London is crying

Julavslutning på Svenska skolan i London. Mycket glädje, sång och festligheter men och många adjön, tårar och regndroppar. London stod i tårar när Halmstad lämnar oss inför nästa termin, det kommer inte vara detsamma utan dem. Men vi ses igen!
 

11.16, Thursday - Born this way

Igår invaderade en massa SSLare DSTRKT och hade en fett bra kväll! Det var 30+ från skolan så det var grymt roligt måste jag säga! Idag har jag träningsvärk i benen efter all dans, ont i ett knä - måste ha gått in i nått - och har en himla massa smaskiga bilder på kameran. De allra smakigaste stannar där, såklart. ;)
 

21.53, Wednesday - Wrapping the last gift

Har slagit in min sista julklapp för i år - hoppas jag! Orkade inte slå in alla saker i paket utan la allt i en Primark-kasse och fixade lite med VS silkespapper och paketsnören - bättre än ingenting, men inte mitt finaste paket. :D I bakgrunden kan man också skymta mitt gröna paket jag fick av Lydia och Mike, tror det är en bok, och nått mer...
 
 
 

19.57, Wednesday - Party like a rockstar

Har ätit världens godaste ceasarsallad och världens godaste brownie till middag som Lydia fixade, och fick även en julklapp som jag ska lägga under granen när jag kommer hem! 
 
Annars så är jag färdigfixad inför kvällen, drar in till London för att festa till det lite ens sista gång innan jul och för att säga hejdå till de fina flickorna som kommer från Halmstad och bara stannar en termin, och alltså inte kommer tillbaka efter jullovet. 
 

16.24, Wednesday - The shopaholic of me

Italienskalektion, fick reda på hur jag ligger till och det med glädje i och med att det inte känns som att man gör så mycket på den kursen. Sen en tjock håltimme där jag åt clementiner och tittade på julkalendern, efter det engelska, sen gratis lunch i skolrestaurangen - gratis är gott - innan en chill samhällslektion. 
 
Efter skolan stack jag in till Kingston för att fördriva lite tid. Jag hamnade på Primark, såklart, och köpte en kappa! Eller, en wannabe kappa som inte var en lång kappa. Väldigt billig i alla fall, nedsatt från trettio till tio pund - underbart! Köpte även en BH från La Senza och en lite julklapp... till. Varför är det alltså så med mig och julklappar? Hur som helst, nu är det färdigshoppat för i år, i London
 

21.44, Tuesday - Making a difference

Efter skolan idag stack jag in till London med Annina för att kika runt lite. Hon köpte bröllopspresent till hennes mamma och lite annat medan jag kom hem tomhänt. Sen åkte jag till Barnes för att passa Elin, hon fick sin julklapp och blev supernöjd! Haha, hade köpt en tygpåse med Justin Bieber på samt en massa pennor, en linjal sudd o.s.v. med honom på också. :D När jag var på min vanliga prommis hem från barnvaktningen var det någon som började skjuta fyrverkerier, bra välkomnande hem!
 
 
 

22.13, Monday - Last few days

Det slog mig nyss att jag åker till Sverige och bara tre dagar - hur sjukt?! Tiden efter höstlovet har gått så jäkla snabbt, har haft en massa besök, gjort en massa roliga saker och haft så himla mycket i skolan.
 
Så mycket kvar innan jag åker hem, det som är det jobbigaste. Pack väskan, städa rummet, bädda rent i sängen, passa Elin en gång till, säga farväl till en massa människor som inte kommer tillbaka till våren, åka in till London för en sista gång innan våren och en massa mer. 
 
Randombild från mitt och Anninas American-pie maraton...

21.24, Monday - All too well

Hej! Jag och min mamma har precis tittat runt lite på svenska skolans hemsida och jag har under en längre period funderat på att åka och plugga i London. Nu har jag bestämt mig. Jag läser naturvetenskapliga programmet i årskurs 1, och ska därför söka till den i årskurs 2 i London. Min fråga är, vet du någon som går natur, i så fall är den personen nöjd? Är det bra lärare? Ungefär hur många elever är det? Kommer man lätt in på alla uteställen?Många säger att man kan hamna i en trasslig familj osv. 
Jag är råtaggad och vill verkligen åka men känner att jag behöver lite svar på tal :) Kram!
 
Hejsan Ebba!
 
Som jag skriver till alla andra - shit vad roligt att du är sugen! Det äger verkligen här, men ett tips när du kommer hit, om du kommer hit är att verkligen ta vara på tiden! Veckorna bara flyger förbi!
 
Jag bor faktiskt med en tjej som går natur och hon säger att hon är väldigt glad att hon åkte hit, som jag tror alla andra som tar ett år här också är. Det är relativt bra lärare, men det beror på vad man har att jämföra med. T.ex. tycker jag att vår mattelärare är hur bra som helst medan min natur-kompis tycker att hon är mindre bra för att hon hade en superlärare hemma i Sverige. Det är flest som går sam men i och med att den har delats i två är naturklassen den största i år med 27 elever. På hela skolan ska det vara runt 120 men i år tror jag att det är nått tiotal fler. Hon, och jag för den delen, rekommenderar absolut att åka hit! Man är ju inte bara här för att gå i skolan, om man säger så. ;)
 
Man kommer in på de flesta ställen, klubbar oftast med en promoter men ska man på nån av de mest populära och exlusiva klubbarna är det gästlistan som gäller som inte är så lätt att hamna på. 
 
Vad gäller värdfamiljerna så har då inte vi någon erfarenhet av dåliga sådana i och med att det känns som att vi kommit i en väldigt bra familj. Detta med undantag såklart men allt kan ju inte vara perfekt. Vi får i princip alltid hemlagat, nya sängkläder varje vecka och våra kläder tvättade. Vi får gå i köket och ta vad vi vill när vi vill men jag vet att det är andra som inte har det så bra, men att de trivs ändå. 
 
Hör bara av dig om du har fler frågor på hjärtat! Hoppas du söker och kommer in, du kommer i så fall få ett underbart andra gymnasieår!
 
 

21.59, Sunday - Let's get this party started

I fredags var ju Annina och jag ut och partade lite. Vi var inte ute jättelänge då jag skulle upp supertidigt dagen efter för att åka in till London men vi hann då allt med både munshotts och dans på borden.
 

20.54, Sunday - All over again

På tisdag ska vi ha secret santa i skolan så jag fixade den julklappen idag när jag drog till Kingston en sväng med Annina. Köpte också en liten julklapp åt Elin pelin, har ju ändå passat henne flera timmar varje vecka sen jag kom hit så. 
 
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Längtar till morgondagens julkalenderavsnitt - det blir ju bara konstigare och konstigare, haha... 
 

12.36, Sunday - Wish upon a star

Vet att det är många som inte accepterar pengar som en önskning till jul - anledning? Oklar... Men tänkte att om jag lägger ut här vad jag vill köpa för pengarna så kanske det blir mer korrekt? 
 
Jag vill i alla fall köpa en Sony NEX f-3, en kompakt systemkamera. Det ligger högst upp på min "önska-lista"/"att-köpa-lista".
 

11.18, Sunday - I've ordered this

Skickat iväg en liten påminnelse till mamsen om vad jag förväntar mig när jag kommer hem, natten till den 21:a. Risgrynsgröten ska vara varm, julskinkan ska stå på bordet och kontakten till min säng ska sättas in så sängen hinner gosa upp i värme till jag kommer så jag överlever nätterna i kalla Sverige!
 

19.47, Saturday - Every day comes to an end

Turistade lite med Anna på förmiddagen - vi tog ett varv med London eye och stack sedan till Oxford Street. Mötte upp ett gäng härliga brudar för lunch på Vapiano och sen gick vi runt bland den sjuka skara folk. Bra dag, synd att jag var tvungen att dra hem innan Winter Wonderland - det är ju så himla mysigt där!
 

18.37, Saturday - All gifts are wrappted

Sov alldeles för lite idag men var ändå helt okej pigg imorse när jag gick upp för att åka in till London för att shoppa och turista lite. Detta fick jag dock sota för senare då jag åkte hem tidigare än alla andra för jag mådde så himla illa. Efter en timmes sömn mådde jag dock bättre och nu har jag slagit in alla julklappar och ska ta ett bad.
 

21.04, Friday - I've learned how to use an eyeliner

Nu så, dags att dra in till stan för att sätta klackarna i taket!
 

16.54, Friday - To get around the wind

Igår var en riktig juldag med lucia-firande och julbord. Väldigt mysig med ett fint lucia-tåg, härligt sällskap och underbart god mat från det svenska köket. 
 

16.10, Friday - Just another weekend

Adventsljusen är tända och alla julklappar är köpta. Nu ska jag bara slå in allt och lite så innan jag är klar för jul. Har även börjat packa, och städar rummet ungefär två gånger om dagen bara för att det blir rörigt efter minsta lilla, vilket är ganska stort för att vara mig. 
 
Ikväll blir det att fira att alla skolarbeten är klara, att jullovet snart är här och att inviga helgen. Blir dock inte jättesent då morgondagen kommer spenderar inne i stan och turista en massa - kommer bli en superbra helg!
 

14.30, Thursday - One more lesson

Igår hade jag en bra dag, även fast jag inte gjorde speciellt mycket. Jag passade Elin men efter att jag kom hem satt jag och gjorde ingenting i några timmar, vid mitt element bara för att det var extra mysigt, tände mina adventsljus och så. 
 
Nu är det en lektion till denna torsdag innan Luciafirande i nån kyrka i Richmond och sen julbord på IKEA! Underbart! Taggar prinskorv, och köttbullar, och julskinka, och pepparkakor, och julmust och en massa mer!
 

20.28, Wednesday - A very chrismasy house

På väg hem från barnpassningen idag passerade jag ett väldigt julsmyckat hus som jag vr tvungen att ta kort på. Tycker att det ser rätt mysigt ut när ANDRA har mycket julbelysning, men skulle inte vilja ha det på mitt eget hus. Dessa hade till och med nedräkning till jul! Inte dåligt, inte dåligt alls!
 

21.49, Tuesday - Swedish smorgardsbord

Nu är det inte många dagar kvar innan höstterminen är slut och jullovet kan snrt börja! Vi kör lite försmak jag och några brudar då det vankas Lucia-firande och julbord på Ikea på torsdag, utgång på fredag och Winter Wonderland och annat turistande på lördag. Knappt två veckor kvar till jul nu ju...
 

21.29, Tuesday - Victoria's Secret

Har bränt lite kosing på Victoria's Secret idag. Båda presenter och en sminkväska till mig själv. Skulle egentligen bara köpa saker på beställning hemifrån, men hittade inget jag sökte - de har väl slutat sälja just det tyvärr - men det blev bara en stor påse från VS. 
 
Nu ska jag försöka printa in några italienska ord i hjärnan, femtiofem stycken för att vara exakt. 
 

08.38, Tuesday - Finished with the essay

Igår kväll/natt skickade jag äntligen in min analysuppgift på samhällen. Det kändes bra att det äntligen är ur världen men det kändes inte så bra med tanke på att det inte var så bra. Jag vet knappast vad jag har skrivit men nu är det i alla fall inskickat.
 
Nu har jag precis kikat på dagens avsnitt av julkalendern, riktigt spännande nu ju! Sen blir det frukost, städning av rummet och en dusch innan jag går till skolan för att ha lite matte. Efter det tänkte jag sticka till Westfield och köpa de resterande julklapparna som återstår, sen är det till Barnes och passa Elin.
 
Om en vecka och två dagar åker jag till svenne land igen. Det ska bli superskönt med lov, och jag ser för en gång skull fram emot att fira jul och att ha en massa snö och få känna på kylan.
 

17.06, Monday - Nobel dinner

Nobelmiddag i lördags, och jag ångrar verkligen att jag inte tog med min systemis istället för kompaktisen. Den börjar faktiskt balla ur tråkigt nog. Tag jättelång tid på sig att fokusera och sen knäpper den inte lika fort som den gjorde förut. Har bestämt mig för att göra mig en investering på mellandagsrean i år...

I alla fall, det var en superbr kväll som började med att träffas hos Ebba för lite prat och dricka innan vi drog vidare till lilla skolan där det skulle hållas. Alla var superfint uppklädda och i och med att det hölls i idrottsalen var den en blandning av "lågstadie-disco"-känsla och high school bal med pluntan som gick runt bland oss. Det var mycket nomineringar och priser, mycket dans, god mat och det hela avslutades fint med ett par champagneduschar.
 
 
 

18.48, Sunday - Gone crazy

Samhällsanalysen kan dra åt #%&¤#&*!
 

09.26, Saturday - At Freud's house

I torsdags vad jag med några sköningar till Freud muséet. Det var lite av skräckblandad förtjusning man gick där i hans hus, med hans möbler, skulpturer och den kända schäslong. Men då var det avprickat på listan också, och lite häftigt var det ju ändå att ha varit i hans hem - även fast han bara bodde där i ett år innan han dog, och även fast han hade ett sjuckt läskigt rum med en massa vita skulpturer som stirrade på en.
 

21.52, Friday - It's been a long day

Jag har ändrat min bakgrundsfakta för sista gången nu, och jag känner mig nöjd. Har skrivit ungefär en sida på analysen och känner att jag har en bra grund - men för att skriva vidare måste jag vara lite mer påläst om alla begrepp och perspektiv så uppsatsen får fortsätta på söndag. Då ska jag vara hemma precis hela dagen och jobb på den. Ska försöka bli klar då så jag kan skicka till mamma och min lärare för att få feedback och sen skriva klart på riktigt på måndag, eller tisdag, eller onsdag. Det är ju faktiskt ändå några dagar kvar till deadline, så sån himla panik är det inte...
 
Den här fredagen känns som världens längsta fredag, jag har hunnit med så mycket. Jag pallrade mig iväg till skolan även fast jag imorse hade ont i hela kroppen. Det kändes som att jag hade världens bakfylla utan nått att vara bakfull över, plus världens ryggvärk - tyckte riktigt synd om mig och var sjukt stolt över att jag gick till skolan ändå. (a) Efter skolan åkte jag till Kingston för att fixa en julklapp och fick med mig lite annat bra att ha hem också. Sen har jag städat mitt rum, pratat med lyllos-föräldrarna och Stickan o Virkan som är på Teneriffa och gottar sig, tagit ett bad, skrivit på uppsatsen och nu tänkte jag faktiskt dra mig till sängs för att kika på en film.
 
Imorgon ska Annina och jag till Notting Hill för att mysa runt hela förmiddagen. Förhoppningsvis hinner vi också med ett besök på Victoria's secret på New Bond Street också men det återstår att se. Annars är det NOBELMIDDAG imorgon för skolan. Det ska bli superroligt!
 

20.35, Friday - Just two more weekends to go

Jag var och fixade en julklapp idag och på vägen hem hittade jag till en billig affär, typ som Poundland men en penny billigare. Köpte tandkräm, tops, bomullspads, två par skrubbhandskar, ett paraply, etiketter till julklappar och en massa julkort - allt för drygt sju pund. Ska skicka iväg korten nu nån dag, måste bara frankeras först.
 
Håller på med uppsatsen, det går frammåt. Ska försöka bli helt klar på söndag eftersom jag jobbar måndag och tisdag näst vecka.
 

11.37, Thursday - I'm going down

Jag har suttit med samhällen i tre och en halv timme nu. Vad har jag skrivit? En inledning och bakgrundsfaktan. Allvarligt, det här tar sån lång tid att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det är heller inte så att man egentligen inte vet vad man ska skriva, men ve är begränsade på en sida för bakgrundsfaktan och det var näst intill omöjligt. Jag skrev, tog bort, gjorde om, skrev om på nytt men nu orkar jag inge mer. Det är två rader för långt men jag kan inte ta bort mer nu. 
 
Min hjärna är körd så jag ska "belöna" med med käk och julkalendern, får skriva analysen imorgon och skippa utgång. Känns inte roligt alls men vill bli klar med det här nu!

22.04, Wednesday - Snow chaos

I Sverige är det riktigt ordentligen snökaos, men det är det ju här i London också! Eller? Det är i alla fall vad de som bor här tycks tycka. Vid halv nio imorse vad all "snö" borta från marken, det var inte kallt, så inte speciellt halt och ändå är alla bussar försenade och trafiken är helt galen...

20.40, Tuesday - Christmas lights

Skola ett par timmar, plugga ett par timmar, sitta barnvakta några timmar och nu är jag mätt och belåten och ska trycka igång en film. Ska kika igenom italienskan innan läggdags och nu taggar jag julkalendern imorgon bitti! :D Tycker inte att det är så jättebra, har slutat ha höga förväntningar på svenska skådespelare men julkalendern är ju ändå julkalendern. 
 

09.16, Tuesday - They're off to the sun

Jaha, så är mams o paps på väg till Teneriffa med Ingmarie o Stig, så skönt för dem med sol och värme. Ska väl i och för sig inte klaga då det faktiskt är solsken ute här idag igen - och så säger man att det regnar mycket i London? Kallt är det i alla fall, varnade Lydia om...
 
Lyxade till min frukost lite idag, toast med ägg och frukt - brukar annars bara bli flingor och mjölk. Kikade på nyaste avsnittet av julkalendern samtidigt och nu är det väl dags att klä på sig och dra till skolan.
 

21.30, Monday - Light in the stairs

Matten är färdigpluggad, imorgon efter att jag slutat och innan jag sticker till Barnes för att sitta barnvakt ska jag plugga lite italienska och börja knåpa lite på samhällen. Sen blir det kötta samhäll på onsdag kväll, på torsdag innan skolan och på fredag kväll. Ska försöka få till ett första utkast till på torsdag så jag förhoppningsvis kan få respons lite fort. Ska sen låta den ligga hela lördagen och skriva klart den på söndagen. Det är min plan, får se hur det går med det...
 
Det börjar bli väldigt juligt i vårt hus nu i alla fall. "Vi brukar inte smycka till det så himla mycket" men det är himla mycket. Det är julslingor i buskarna utanför huset, juldekorationer i form av tomtar, granris och granar samt en ljusslinga längs hela trappen upp till oss - awesome när det är mörkt och man vill ta sig upp utan att ramla och slå sig.
 

20.15, Monday - About you now

Heej sökte runt lite på google och kom hit till din blogg. Jag är själv lite sugen på att söka till svenska skolan i london, men jag uppfattade som den låg lite off? Och att man kunde få bo i en värdefamilj 40-50 min från skolan, vilket genast tänks ute på landet. Jag vill jätte gärna gå 1 år i london, men vill uppleva LONDON. Bo mitt i smeten, eller i nothing hill eller liknande. 
Så min fråga till dig är skolan lite off? eller hur ligger den? Och även hur du bor där uppe? I en värdefamilj? Isåfall var? Eller kanske en egen lägenhet..? 
Tacksam för svar :)
 
Hejsan Alice!
Först och främst, vad roligt att du tänker på att åka hit, det är jätteroligt och annorlunda här! En upplevelse för livet! Vad gäller skolan, den ligger i Richmond och det är inte off - i och för sig beror det på hur man ser det. Det är ingen värdfamilj som bor längre in mot centrala London än Barnes. Från min dörr, med en buss och tunnelbana med ett byta tar det ganska precis en timme att ta sig in till Piccadilly circus eller Oxford street eller Notting Hill. Det är verkligen inte en lång färd och det känns ännu kortare i och med att man byter på ett par ställen. 
 
Sen är det också så att för att uppleva LONDON så är det inte bara stadskärnan kring Piccadilly - det är snarare att hitta smultronställena utanför och upptäcka andra delar av staden. För detta är Richmond en bra utgångspunkt tycker jag, och jag har aldrig haft problem att ta mig nån stans. 
 
Jag önskade att få bo nära skolan - och det fick jag. Det tar mig knappt tio minuter att gå till skolan, medan andra har en timme med bussen att ta sig. Det beror lite på, men har inte hört nån klaga mycket på att de bor långt ifrån, och inget ställe är liksom på landet på det viset. Det är bilar som åker överallt, sirener som skriker och flyg som aldrig stoppar upp. 
 
Richmond har både overground-, undergroud- och tåg-förbindelser med centrala London - perfekt. Jag bor i värdfamilj och det funkar väldigt bra. Trivs jättebra med min familj och det verkar det som att de flesta har gjort som jag har pratat med. :)
 
Hej, jag har funderat på att söka till svenska skolan i london nästa år och jag undrar hur mycket det kostar, är det lätt att få stipendium? är de stränga med ID i london? hur kommer ni in på klubbarna i london? vore väldigt tacksam för svar
 
Hej Emma!
Vad roligt att du har funderingar på att sticka hit! Det kostar en hel del, ungefär 85000 för skolavgiften och 65000 för värdfamiljen. Kolla med kommunen, de kan skicka med skolpengen om du har tur, eller ge bidrag på annat vis. Stipendier vet jag inte om är lätta att få eller inte, men det är värt att skicka in ett brev och annat - för det finns mycket pengar att hämta. :)
 
När vi går ut går vi ut med en så kallad promoter. Det är en person som jobbar åt "ett företag som jobbar åt några speciella klubbar". En promoter ser till så att alla har det bra och roligt. Väldigt sällan måste tjejer betala inträde, vilket är väldigt tacksamt. ID - definera stränga?

19.59, Monday - I wanna know what love is

Idag har varit en relativt bra dag, men undantag från vissa saker.
 
Jag gick upp en kvart "för tidigt" bara för att kika på det nyaste avsnittet av julkalendern, duschade, åt frukost och stack till skolan. En vanlig dag förutom ett prov i ledarskap och organisation vilket är undantag nummer ett för en bra dag idag. Åkte in till Richmond och tog en Chai latte och en muffin med Karro innan jag stack till Barnes för att sitta barnvakt. Solen har skinit och det har varit ganska varmt idag - känns som att jag kommer frysa ihjäl när jag åker till Sverige över jul. Undantag nummer två är att jag inte är mer allmänbildad - frågade min värdfamilj och bankkrisen och de babblade på som satan om allt och då känner jag mig bara ännu dummare. Undantag nummer tre är att jag har matteprov imorgon och italienskaprov på onsdag som jag måste plugga till nu.
 

21.47, Sunday - Santa is coming to town

Jaha, då var man en tusenlapp fattigare då... men, jag har också handlat en massa "nödvändigt". En klänning för nobelmiddagen på lördag, en klänning till nyår - vad jag nu ska göra då - en och en halv julklapp, toppat upp mitt Oyster, fikat och köpt ett supersnyggt kort på mig och Annina från när vi åkte berg-och-dal-bana på Winter Wonderland. 
 
Har haft en superbra dag, har också precis ätit en sen middag och nu är det pluggning inför provet imorgon som gäller!
 

12.54, Sunday - There's no snow

Julbak och mys var det hemma hos Ebba igår. Vi bakade pepparkakor, drack glögg och kikade på julkalendern. Det kändes så himla juligt och vintrigt att man nästan blev lite ledsen när man gick ut för att åka hem för att upptäcka att det inte fanns nån snö på backen. 
 
Idag är det soligt och klarblå himmel, men det ser dock kallt ut. Får klä på mig riktigt ordentligt innan jag och Annina sticker in till stan. Idag är det julklappshandling som gäller. Vår utgångspunkt är Camden, sen till kvällningen ska vi dra oss till Winter Wonderland i Hyde Park.
 

10.27, Sunday - First Advent

Det är första advent och jag har tänt första ljuset. Min adventsljusstake är ganska kal, måste jag säga själv men det är ju bättre än ingenting. Nu ska jag kika på andra avsnittet av Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst, tänka på all snö det är i Sverige och hoppas att den är kvar när jag kommer hem. 
 
Sen, ska jag plugga till provet i ledarskap och orgnisation, matte och italienska. Samhällen får vänta till nästa vecka...
 

17.17, Saturday - Playing with fire

Mitt golv är fullt av papper, böcker och anteckningsblock. Jag har pluggat, på riktigt - men jag har inte kommit nån vart på samhällen. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja? 
 
Måste försöka göra som jag brukade göra med mina hemska historiauppsatser förra året. Söka upp bra länkar och böcker för att sen plocka ut info därifrån. Nästa jobbiga sak - den ska skrivar med fotnoter vilket kommer ta tid. Nästa jobbiga sak - den får högst vara 6 sidor. Okej att det är kvalitet och inte kvantitet som räknas, men min kvalite kommer när jag får skriva och diskutera mycket... nu måste jag välja klokt och banta ner som satan i mina diskussioner. 
 

11.19, Saturday - Christmas feelings

Började dagen med att vakna av mig själv innan klockan ringde, tog en dusch och åt frukost. Sen har jag pluggat ledarskap & organisation och matte. Resten av dagen ska jag ägna åt samhällsuppsatsen.
 
Kikade förresten också på första avsnittet av årets julkalender, vilket verkar vara en väldigt bra om man jämför med de senaste åren. Älskar ju Mysteriet på Greveholm från 96 så nu har jag höga förväntningar. 
 
VS