16.40, Friday - Just some information

Fötterna mår bättre - men av någon anledning är mina strumpor alldeles gula och smutsiga när jag tar av mig skorna - smutsigare här kanske? Jag vet inte riktigt än hur jag ska bete mig här vad gäller skorna. Men när jag kommer hem från skolan går jag upp med skorna på. När jag ska ner och äta middag eller frukost har jag inga skor på mig. Värdfamiljen går med skorna inne, så det känns OK. 
 
Vädret är ganska bra. Första dagen var det jättevarmt och soligt, onsdags var det regn och kallt, igår var det molnigt men ganska kvavt och också en massa regn och idag har det varit klarblå himmel, varmt i solen men höstkallt i luften. 
 
Jag börjar vänja mig vid flygplanen som flyger över husen här i närheten. Inte ens första dagen störde jag mig på det ens när jag skulle gå och lägga mig men jag tittade ändå alltid ut när jag hörde ett på dagen. Det kommer flyg hela tiden, nästan varje minut. 
 
Min busstabell till Kingston. Den till Richmond ser ganska lika ut eftersom de lika många bussar från båda hållen. Mitt på dagarna har den inga speciella tider utan den kommer ungefär var åttonde, nionde minut.

15.30, Friday - In my neighborhood

Excuse me, I lost my camera yesterday, so I wonder if you've got in a chilly red Nikon? Oh you did, well thank you very much!
 
Ja! Ja, ja, ja, ja! JAAAA! Min kamera blev inlämnad igår av en snäll själ och nu är den där den hör hemma igen. Har tagit lite bilder på mina nuvarande hemkvarter och vägen hem från skolan idag, som jag tänkte dela med mig av om nån vill se hur jag bor.
 
Ikväll ska vi åka till South Kensington och äta på nån restaurang, sen får vi se åt vilket håll kvällen går åt. Jag tänkte ta en promenad till Richmond och ta lite fina bilder runt om i "centrum" och vid Richmond bridge och lite så - det är så himla fint här! 
 
Nu ska jag bara ta det lugnt, titta på lite sex and the city och göra lite läxa. Vi har fått läxa i italienska - typ tre sidor egna antekningar om en massa siffror, färger, hälsningsfraser och så. Det är muntligt dock så det känns helt okej! Sen har vi fått i psykologi också. Sex olika begrepp som vi ska kunna namnen och definitionen på och sen ska vi läsa tio sidor i vår bok. Ska nog städa lite också med tanke på hur det ligger kläder överallt i mitt rum...
 


07.56, Friday - I will always be there for you

Sovit nio timmar - väldigt skönt och väldigt nödvändigt!
 
Nu snart ska jag ner och äta frukost, sen beger jag mig mot skolan. Först security och kika på min kamera finns där, sen lib4 för att ha Ledarskap & Organisation, hoppas det är en rolig kurs! Sen har jag även psykologi som är nytt för i år på fredagar - hoppas det också är en rolig kurs! Jag hatar att jag inte kan lägga ut nya bilder men det kommer så småningom. Antingen från min fina rödis eller från en ny en. 
 
Jag älskar dig, saknar dig och tänker på dig. Hoppas att världen börjar gå runt igen snart vännen! <3

21.14, Thursday - So tired

Ingen kamera och inga bilder. Om inte min kamera finns hos security eller nere i källaren ska jag köpa en ny imorgon.
 
Idag i Kingston var vi in i en butik där jag köpte mig en chipspåse. Haha. Godisfri, jo tjena. Men det var svenska chips och det var en stor påse och den kostade bara en pund. Jag måste dra till Kingston flera, flera gånger eftersom det verkade vara mysigt och bra mycket större än Richmond. Kingston har alla affärer man vill gå in i, typ Topshop, Primark, H&M, River Island och en massa, massa mer. 
 
Förresten så har jag nu efter endast fyra dagar fått världens dialekt! Jag stör mig på mig själv när jag pratar och det är jättedrygt! Men går man med typ bara smålänningar och skåningar så blir det så... måste försöka öva "min" dialekt, men det är lite svårt. Jag vet liksom inte hur jag pratade förr - bara att jag inte pratade såhär!
 
I Miss YOU!

19.01, Thursday - Noot such a great day

Tre kommentarer från tre av mina favoritpersoner. En dag som igår hade jag blivit superglad. En dag som idag gråter jag.
 
Det började som en bra dag, jag klev upp, gjorde ingenting, åt frukost, stack till skolan. Inte för att gå i skolan utan för att träffa den engelska familjen. De verkar jättetrevliga och de visade mig runt i Richmond - vart barnen gick i skolan (bakom min) och vart de bodde och sådär. De tyckte att det kändes bra, jag tyckte att det kändes bra men hon visste inte hur hon skulle göra med de två dagarna jag inte kan hämta ungarna från skolan, så hon skulle höra av sig om ett par dagar. 
 
Sen gick det bara utför. Jag har tappat bort min kamera, please don't be that mad mams and paps. Jag vet precis vart jag måste ha glömt den och jag hoppas att en snäll själ lämnat in den till security på skolan. Jag har typ panik över det och det var inte meningen! Jag förstår verkligen inte hur jag kunde glömma den där... :'(
 
Sen skulle vi gå på en promenad till Kingston, det var mitt under denna mördarpromenad jag märkte att min kamera var borta. I alla fall, alla trodde att det skulle ta kanske en halv timme att gå dit men en mil senare var vi framme. Det var ingen mördarpromenad vad gäller att det var jobbigt, men efter att gått barfota i mina converse igår och fått början på skavsår blev det idag tusen gånger värre. Båda mina lilltår och ena hälen är alldeles röd/genomskinlig om det nu går. 
 
Bättre dagar har jag haft, men även sämre. Girls, dinner is ready. Missären får fortsätta efter middag, skitdag.

08.41, Thursday - Just another day

Jag sover bra om nätterna men vaknar alltid innan alarmet går igång - bra eller dåligt?
 
Igår var jag helt sjukt trött, satt nere i soffan och typ somnade till invigningen av Paralympics innan jag gick och la mig vid halv tolv. Då blev det ett avsnitt av Sex and the city och sen somnade jag på en gång!
 
Idag ska jag först träffa den här engelska familjen, sen får vi se hur det blir på den fronten. Efter det drar jag och resten av skolan till Kingston. På vägen dit skulle vi ha nå teambuilding vilket jag hoppas blir roligt, vi får väl se! Efter det vet jag inte.
 
Jag har sån dålig koll på vilken dag det är... det känns som att jag har varit här i flera veckor eftersom jag har sett så mycket nytt och träffat så många nya männiksor. 
 

21.31, Wednesday - The Paralympics

Ingen som vill ge mig tips om hur jag ska göra vad gäller baby-sitting grejen?
 
Nu sitter jag och tittar på invigningen till paralympics nere med värdfamiljen och det är mysigt. Jag är dock så trött att jag tror att jag somnar snart menmen. Efter att det är slut ska jag bara borsta tänderna och krypa ner i sängen och då kommer jag somna så fort!
 
Imorgon har jag egentligen sovmorgon till halv två, men klockan ett ska hela skolan dra sig till Kingston och innan dess ska jag träffa den engelska familjen klockan tio för att se om det kommer funka och se vart de går i skolan och sådär. Det känns bra, får se hur det känns när jag träffar dem!
 

20.34, Wednesday - Some questions

kan du inte berätta lite mer om skolan som du går på i London ? :)
 
Hejsan!
Klart jag kan göra det! Är det nått speciellt du vill veta? Det är ett amerikanskt universitet som Svenska skolan i London har hyrt in sig i. Det är mycket amerikanska studenter men de börjar inte förrän i september. Huvudbyggnaden ser ut som ett slott, men vi håller mest till i Reshouse och Library huset. Det finns många möjligheter vad gäller individuella valen och så vilket har underlättat för mig då jag kommer läsa sam beteende när jag kommer tillbaka till Sverige så det måste klaffa med kurserna. 
 
I skolan bibliotek finns ett Starbucks vilket är väldigt uppskattat! Det går både elever på svenska skolan i London som bor i London och som gör ett utbytesår som jag. De flesta gör som jag, vi har bara tre stycken i vår klass som bor i London med deras familjer. 
 
Undrar du nått mer så hör av dig!
 
Kanske lite dum fråge hehe, men pratar ni engelska eller svenska i skolan, eftersom det är en svensk skola? :)
 
Hejsan!
Ingen fråga är en dum fråga! Vi pratar mest svenska måste jag ju säga, eftersom alla elever är svenskar och kan svenska. Sen så har vi många svenska lärare som man pratar svenska med och vissa lärare som är från england som vi pratar engelska med! Så det blir mycket svenska, vilket är tråkigt. Man får se till att lägga till kurser på engelska om man vill lära sig extra mycket - det har jag gjort!

18.47, Wednesday - Just some thoughts

Jag behöver lite hjälp, era åsikter och någons kloka tankar att ta del av!
 
Jag fick sms av den svenska familjen som behöver hjälp två dagar i veckan. Hämta deras barn klockan sex på tisdagar och onsdagar och passa dem till klockan sju, halv åtta. Sen ringde den engelska mamman och vi pratade i ungefär tio minuter och allt kändes superbra! De behöver dock hjälp varje dag, hämta barnen halv fyra och passa dem till ungefär sex. 
 
Frågan är vad som är bäst? Två dagar i veckan, en och en halv timme per dag och inte sluta förrän kanske halv åtta - och plus att det är i Barnes ungefär en halvtimme med buss härifrån. Eller fem dagar i veckan två och en halv timme per dag och sluta klockan sex? Torsdagar kanske jag skulle slippa också i och med att jag slutar klockan fem då. 
 
Jag ska träffa den engelska mamman och hennes ungar imorgon så vi får väl se då. Men vad tycker ni? Mams, paps, Karin, Ingmarie och alla andra där hemma?
 
Äta lite godis kanske? Snart är allt slut och då blir jag godisfri ändå till jag får på posten eller till jag kommer hem, för jag hatar allt annat än svenskt godis!a

16.41, Wednesday - So hungry

Sitter i skolans bibliotek och vantar pa att Annina ska sluta for dagen. Da drar vi till Richmond.
 
Jag har spidit planer for helgen med mina klasskompisar. Pa fredag blir det troligtvis middag nanstans i Richmond och sen far vi se vad kvallen leder till. Lordag drar vi nog in till London. Sondag ska vi nog dra till East eftersom det skulle vara jattemysigt dar. En av mina klasskompisar har bott har ett ar sa det kanns bra att ha nan som vet vart man ska och vad man ska se och sa.
 
Har aven blivit rekommenderad at en svensk familj for att sitta barnvakt av en klasskompis, och sen har jag skickat ett sms till en engelsk familj som ville ha hjalp att hamta ungarna fran skolan. Far se om jag far natt svar for det skulle vara roligt att gora det for en engelsk familj eftersom man far in mer engelska da.
 
Jobbigt att skriva utan aao, men det funkar. Just nu ar jag sa hungrig att jag tror jag dor, sa maste val kopa natt innan vi sticker till Richmond. Ha det bra!
 
Bytte forresten fran Internationella relationer till Brittish history and culture idag! Internationella relationer verkade sa himla trakigt och kursen var aven pa svenska, och jag ville lasa en kurs pa engelska - darfor bytte jag!

21.02, Tuesday - I'm going pro

Jag har skaffat PRO till bloggen vilket betyder att jag fick en egen domän på köpet!
 
Härdan efter kommer ni hitta mig på www.mariailondon.se men det går bra att skriva in www.marilill.blogg.se/londonbaby också i och med att det ändrar sig själv till det förstnämna sen. Har länge velat ha PRO och nu kände jag att det är tid att prova. Kommer ha det under tolv månader nu. Det kan hända att ni inte kan skria in mariailondon.se riktigt än. Eller, Mickis kunde inte det men jag kan så jag vet inte riktigt. Imorgon kommer det funka i alla fall!
 
Jag är supertrött efter första dagen i skolan, så himla mycket nya intryck, nya människor och ny miljö. Imorgon börjar skolan med lektioner. Jag slutar vid tvåtiden så det känns bra. Då blir det hem för att ta det lugnt och sen in till Richmond med Annina för att skaffa henne Oyster Cars och kontantkort till telefonen. 
 
Blir väl att gå och lägga sig tidigt idag till några avsnitt av Sex and the city. Börjar kvart i nio imorgon så behöver väl inte gå upp förrän halv åtta, åtta. SKÖNT!
 

18.23, Tuesday - Just hanging in my bed

Första dagen i skolan - en massa information, nya lärare och klasskompisar. Det känns bra!
 
Sen blev det vandring i Richmond, Vodafone är min nya operatör till telefonen och jag har köpt Oyster card och laddat med £10, sen blev det block köpta på Tesco också - så det behövs inte skickas! Klassen känns jättebra! Mitt schema är jättebra! Lärarna verkar jättebra! Min värdfamilj verkar jättebra! Allt känns bra nu! Det är andra dagen bara än, men det känns bra! Snart kommer väl hemlängtan och knackar på, men jag tror att jag kommer klara av att liksom "inte öppna dörren". 
 
Imorgon går vi i skolan enligt schema. På torsdag ska vi ha lektioner till lunch och sen ha teambuilding (skönt att jag inte börjar förrän halv två på torsdagar så jag har sovmorgon till tolv då då!) och på fredag är det lektioner enligt schema. Förresten! Jag ska läsa italienska istället för spanska i år! Har även skypat med min italienska vän hemma i Sverige, mela mitt bena!
 
Schemat ser ut som följande denna termin: Måndag börjar jag kvart i nio med italienska, engelska, matte, lunch, ledarskap & organisation, internationella relationer och slutar klockan fyra. Det är längsta dagen! Tisdag börjar jag fem över tio med samhäll, matte sen slutar jag tjugo över tolv. Det är kortaste dagen! Onsdag börjar jag kvart i nio med italienska, internationella relationer, engelska, lunch, samhäll sen slutar jag tio över två. Torsdag börjar jag halv två med svenska, hå-ååååål, psykologi sen slutar jag kvart över fem. Det är senaste dagen. Fredag börjar jag kvart i nio med ledarskap & organisation, svenska, psykologi, lunch, matte sen slutar jag tjugo över två. 
 

07.45, Tuesday - Never say never

Första natten i London avklarad. Jag har sovit gott, udda tanke att jag ska sova i denna säng ett år bara...
 
Första dagen i skolan idag, känns lite konstigt utan mina puddingar på Bessemer. Mer att göra idag är att gå till stan och fixa kontantkort, gå till Tesco och kolla om de säljer block och pennor, (kanske kika efter choklad cup cakes som du och jag åt Mickis?) och sen vet jag inte. Det känns både skönt och lite konstigt. Jag vill ju göra saker. Kanske åker till Barnes och kikar om det är nån familj som vill ha baby-sitter? 
 
Hur ska jag klara ett skolår utan er?
Emma goes pro!

22.02, Monday - Sex and the city

Det känns som att flygen ska största ner i huset för att vi bor så nära flygplatsen!
 
Jag var nyss in till Annina och bjöd på lite Marabou och Ahlgrens bilar. Jag ska hålla mig vaken till efter elva eftersom det då är dags att ta en till kur av superkapslarna! Tänkte fördriva tiden med att titta på några Sex and the city avsnitt! Sen ska jag försöka somna med alla flygen! Imorgon är det skola från halv tio till, när då? Ingen aning. Men bra kommer det bli i alla fall.
 
Förresten, vi sprang på Natalie på stan idag. (Låter som jag har gjort stan redan och fått en massa vänner, men sanningen är den att vi stötta på henne i bilen på vår runda genom Richmond och alla mina nyblivna vänner förutom Annina bor i Twickenham). I alla fall. Natalie bodde i denna värdfamilj förra året och säger att den är bäst! Hon hade tydligen varit lite blyg när hon kom hit men nu var hon så framåt, pratade flytande engelska och allt! Tänk, det kan vara jag nästa år!
 

20.16, Monday - Hello from London

Joh banana jag är fan i London! Kan inte fatta det, känns helt sjukt!
 
Flygresan gick bra. Det jobbigaste jag gjort är att se mams och paps vända ryggen till och gå mot utgången på Arlanda - jag vet inte när jag kommer träffa dem igen. Kommer de och hälsar på snart eller ses vi inte förrän om två månader, det är frågan det. 
 
Jag delar som sagt "hus" med en till svensk som heter Annina. Vi fick bestämma vilken som skulle få ha det stora rummet och vilken som skulle få ha det lilla rummet + kontoret. Jag var givmild och tog det lilla rummet. Jag är glad över att det är en stor säng - 140cm ändå, jag hade tänkt mig 80! Badrummet är över förväntan - kaklat, badkar och fräscht!
 
Vi fick en rundtur i bil runt om i Richmond - vi åkte genom hela Richmond park och i staden! Förresten, vill ni veta vad vi fick till middag - klart ni vill! "Förrätt" majskolv, "huvudrätt" ceasarsallad, "efterrätt" kiwi och jordgubbar. Allvarligt, så gott! Jag är nöjd med familjen - de verkar väldigt trevliga och sociala, jag är nöjd med läget - typ 5-10 minuters promenad till skolan, jag är nöjd med mitt rum - 140 säng, fräscht och trådlöst felfritt internet! Förresten, fick några förkylningskapslar av min värdfamilj som såg lite mysko ut, får se om de hjälper!
 
Hörs snart igen!
 

- Say hello to your host family -

Första mötet med värdfamiljen för en timme sen, eller kanske nu, eller kanske sitter jag på bussen på väg hit nu.
 
Jag slog in paketena åt familjen igår och det blev en kokbok och två CD-skivor. Kokboken innehåller recept på svensk husmankost - får hoppas att de fattar vinken! CD-skivorna är dansbandsmusik på svenska. Får hoppas att de blir nöjda för det var inte helt lätt att köpa presenter...
 

- My flight is up -

Sittplats 19B bredvid Agnes - en tjej jag pratat med från Stockholm som ska gå Ekonomi på samma skola som mig.
 
Flyget lyfter precis denna minut och då är jag bara två och en halv timme bort från början på mitt äventyr. Fast kanske det redan började när jag kom till Arlanda? Kanske började det redan när jag fick brev om att jag blivit antagen? Kanske började det redan när skickade in ansökan? Kanske började redan det när jag hittade broschyren om Svenska skolan i London?
 
Det finns mycket jag vill säga, men just nu, just idag räcker det med dessa ord för ett tag. 
 

- Time is ticking by -

Om ett dygn befinner jag mig i mitt nya rum för detta skolåret. Lite nervös, några tårar men väldigt taggad.
 
Det går inte att förklara känslan jag känner när jag säger "Imorgon flyttar jag till London". Det känns kostigt av den anledningen att jag säger hejdå till en massa vänner men inte förstår att jag ska ge mig av. Varför säger jag hej då liksom? Vi ses ju imorgon? Men det gör vi ju inte. Det är det som känns så konstigt, men ändå spännande och lite skräckinjagande. 
 
Igår var det avskedsfest för hela slanten. Det blev en riktigt lyckad kväll enligt mig själv med grillning, lite lekar, en massa prat, mys, bad och dagen efter blev väldigt mysig med frukost, lite filmtittande och städning. Micaela och Matilda stannade och hjälpte mig packa - tack för det! Senare kommer Karin för en sista check av resväska och handbagage - sen ska jag försöka mysa ordentligt nu sista kvällen.
 

- Two days and two nights -

Två dagar och två nätter - sen är det dags. Då tar jag mitt pick och pack och flyttar till London.
 
Fredag:
- Städa lite i huset.
- Tvätta en massa kläder.
- Klippa gräs.
- Laga lite mat.
- Avskedsmiddag för släkt och nära vänner till familjen.
 
Lördag:
- Stälda lite i huset.
- Avskedsfest för vänner.
 
Idag ska jag städa lite smått i huset, panta burkar och försöka packa helt klart! Jag fick dock en massa fint igår som jag vill ha med mig, så nu kan det bli att tänka om lite vad gäller packningen. Nu är det i alla fall dags för frukost och lite tvättande av kläder. Längtar till i kväll när mina fina vänner kommer och vi ska grilla lite, bada lite, leka en massa och bara ha det sjukt roligt. 
 
 
 

- I can't be sick now -

Två dagar, tre nätter kvar och jag börjar bli förkyld. Täppt i näsan och ont som fan i halsen.
 
Igår natt började det, jag vaknade mitt i natten att det bara började sticka i halsen och jag kunde knappt somna om. Usch, hatar verkligen halsont och förkylningar. Kan knappt föreställa mig att vara sjuk när jag ska flyga då jag får lock för öronen och allt. Tur att det bara är två och en halv timmes flygfärd och sen får jag väl knarka ZYX och Vicks på halsen. 
 

- Next week London is my home town -

Det är idag, imorgon och på söndag kvar. Waow, icke lång tid, icke lång tid alls.
 
Onsdag: 
- Ryggbehandling 07.30
- Städa en sista gång på firman.
- Sticka till banken, sälja lite fonder och betala första räkningen.
- Städa och rensa ut en massa skit ur rummet.
- Bädda rent i sängen. Gör nog det på måndag morgon så jag får komma hem till en ren och nybäddad säng på höstlovet!
- Packa lite smått.
 
Torsdag:
- Till skolan för att umgås med klassen.
- Hämta ut betyg.
- Luncha med mina fina vänner.
- Packa lite smått.
 
Fredag:
- Städa lite i huset.
- Tvätta en massa kläder.
- Klippa gräs.
- Laga lite mat.
- Avskedsmiddag för släkt och nära vänner till familjen.
 
Väskan väger nu ungefär 21.5kg. Lite kläder som jag ska ha med ligger i tvätten och jag tvättar för fullt, sen ska jag fixa om vad gäller kabinväskan också. Sex and the city boxen ska med. Jag får inte glömma några viktiga saker. Inga viktiga papper. Måste slå in paketen till värdfamiljen. Mycket att göra på så lite tid...
 
 
 

- It's great to be alive -

Tre dagar, fyra nätter innan jag flyttar till England, London, Richmond.
 
Idag var det skönt att säga till mina vänner att "ses vi inte imorgon så ses vi på lördag". På söndag när de åker kan jag inte säga så. Då blir det "om vi inte ses imorgon så ses vi om två månader". Det känns skumt, läskigt, sorgligt och lite pirrigt på ett annat sätt. På måndag åker jag. Det är en massa saker kvar att göra och jag kommer säkert glömma nått väsentligt så som adapter eller nått...
 

- Three days to go -

Tre dagar kvar. Tre dagar och en massa att göra och en massa att träffa.
 
Onsdag: 
- Ryggbehandling 07.30
- Städa en sista gång på firman.
- Sticka till banken, sälja lite fonder och betala första räkningen. Ska betala idag.
- Städa och rensa ut en massa skit ur rummet.
- Bädda rent i sängen.
- Packa lite smått.
 
Torsdag:
- Till skolan för att umgås med klassen.
- Hämta ut betyg.
- Luncha med mina fina vänner.
- Packa lite smått.
 
Idag har jag fått en massa gjort. Jag har pratat med en massa på skolan, umgåtts med klassen och lunchat och haft roligt med mina fina vänner. Det har blivit många skratt och några tårar men jag är så glad att jag har just de vännerna jag har! 
 

- It's hard to believe that it's almost time -

Nu har jag packat för den tionde gången tror jag - kanska har jag till och med packat fler gånger?
 
Det blir aldrig bra. Antingen får jag inte ihop dragkedjan eller så väger det för mycket. Hur är det möjligt att alla andra kan packa sina väskor utan att det blir övervikt?! Vad tar jag med som de inte tar med? Jag förstår inte, jag tycker att jag dragit ner på det mesta. Men vet ni vad som händer när jag ska väga väskan idag? Varken vanliga vågen eller resevågen funkar - slut på batterier. Vi har näst intill alla batterier hemma men inte den sort som man skulle ha till dessa - är det inte typiskt så säg? 
 
Nu när det bara är fyra dagar kvar blir det lite tjockt att inte ha en våg för att kunna väga väskan. Batterier ska införskaffas imorgon! Det är ett måste. Packningen tog lite väl lång tid så jag har än så länge inte hunnit städa nått än. Men det jag inte hinner göra idag får jag helt enkelt göra imorgon. Det är min filosofi i livet...
 

- It'a not easy when it's hard -

Sista jobbdagen i Sverige på i alla fall tio månader - både skönt och vemodigt.
 
Nu när det är fyra dagar kvar börjar det pina ihop sig med packningen. Jag har varit och tjuvat kläder som jag nu måste tvätta innan jag lägger i dem i väskan igen. Jag måste kika över övervikten i kabinväskan och se om jag kan flytta över nått till resväskan. Kanske lägga block och plattång i resväskan och lite kläder i kabinväskan? Jag som trodde att det skulle vara en omöjlighet, men 23kg resväska och 8kg handbagage kommer funka! Tänk vad mycket jag skulle ha fått plats med om jag skulle ha haft en till väska...
 
Två hundra pund att röra mig med när jag kommer till London. Undrar hur länge det räcker...

- Questions and answers -

Men vart kan man ansöka om stipendium?
 
Hejsan!
Det är svårt att svara på, överallt och ingenstans är nog det bästa svaret jag kan få fram! Det finns säkert några lokala stipendier eller fonder man kan ta del av. Jag som bor i Sandvikens kommun har Göranssonska fonden som jag kommer vända mig till bland många fler. Jag har googlat mycket på "stipender utomlandsstudier gymnasienivå" eller liknande. Sen har jag en SYV till mamma som har hjälpt mig jättemycket! Vänd dig till din SYV på din skola så ska du se att du kan få hjälp där!
 

hej Maria! 
jag har länge varit inne på att åka till USA ett år som utbytesstudent, men har nu på senare insett hur jobbigt jag skulle tycka det var att "gå om" 
Därför har jag börjat fundera i samma banor som dig, att åka till svenska skolan! 
jag undrar lite saker. 
- du skriver att du kommer behöva betala ungefär 152 000kr för allt, är det inklusive försäkringar/visum/fickpengar etc? elr behövs inte sånt i england? 
-Hur mycket kan man få ut av studiebidraget när man åker dit? 
- du nämnde även att vissa kommuner kan betala skolavgiften, är det den kostnaden på ca 84 000kr och hur tar man reda på detta? 
- kan man/får man extrajobba i england som utbytesstudent? (det får man ju inte i usa..) 

jättemånga frågor, jag vet, men så himla tacksam om du svarade på allt du vet osv.. 

tack i förhand 
Amanda
 
Hejsan Amanda!
Vad roligt att du har funderingar på ett utbytesår! Jag är säker på att det är en väldigt bra investering i livet både mognads-mässigt och för CV:t skull!
 
Summan för att gå på Svenska skolan i London är väldigt olika. Förra året var det nästan tio tusen billigare och förra ändå var det totalt ungefär 120'000:- så det är väldigt dyrt det här året! Det kan bli billigare nästa år, men det kan också bli dyrare. 
 
Ena betalningen är på 83'800 vilket innefattar undervisning enligt svenska skolverket, använda av skolans läramedel samt normal förbrukning av skriv-och ritmaterial samt elevförsäkring. Man betalar "första halvan" av denna summa innan höstterminens början och "andra halvan" innan vårterminen börjar. 
 
Andra betalningen är på 67'000 och den innefattar boende i en värdfamilj. Där bor man antingen ensam eller med en till student från Sverige. Man ska få eget rum och tillgång till badrum. De är skyldiga att ge studenterna tillgång till internet. På skoldagar: mån-fre står de för frukost och middag. På helger: lör-sön står de för frukost, lunch och middag. Samma gäller för denna betlaning, ena till höstterminen och andra till vårterminen. 
 
Det som inte ingår som man måste ha och betala för är detta: lunch på skoldagar, busskort och simkort för mobilen. Lunch beräknas på ca £2-6/lunch men man kan självklart snåla ibland och köpa nudlar på burk och lyxa till det ibland. Busskort betalar man en engångsavgift på £5 sen åker man gratis buss. Vill man åka tunnelbana laddar man kortet med en summa pengar och åker för halva priset. Simkort till mobilen ligger på ungefär £15 och då ingår internet, sms och ett antal minuter att ringa för. Sen vill man ju shoppa och ha lite roligt också!
 
Man bör ha 2500-3500 att leva för i månaden, men man kan självklart snåla och även göra av med mycket mer! Jag kommer ha ungefär 3000 i månaden.
 
En framtida klasskompis till mig går på en skola i Karlstad och sökte genom skolan och gick igenom en massa intervjuer för att komma in på Svenska skolan i London. För henne betalas skolavgiften och hon får även nått bidrag för värdfamilj och lunch. En till tjej som jag har pratat med bor i en Stockholms kommun och får 70'000 i bidrag från sin kommun. Jag bor i Sandvikens kommun som inte betalar nånting alls! Så det är olika beroende på vart man bor. Fråga din SYV eller gå till närmsta kommunhus och prata med dem!
 
Man får jobba i England och i och med att det är ett EU land är det på samma vilkor som hemma. Man måste skaffa nått konto i England och så om man ska jobba så man får löne specc och så. Sen kan man även jobba som barnvakt som jag hört ska ge bra betalt!
 
Man får fortfarande CSN bidrag eftersom det är en svensk skola. Det är det vanliga studiebidraget på 1050:- i månaden och eftersom London ändå ligger en bit bort så for man även inackorderingstillägg eftersom man inte kan pendla. Det ligger på 2350:-/mån. 
 
Lycka till!
 

- You can't surprise me -

Fem dagar kvar till avgång och idag får jag mail av min värdfamilj.
 
Och där stod det? Att jag kommer bo med en annan svensk! Det kändes snopet - för att de inte berättat det tidigare, men väldigt skönt i och med att träffen med värdfamiljen har varit den största boven vad gäller nervositeten - att ha en till i samma situation att träffa samma familj känns skönt. 
 
Sitter och pratar lite med henne på facebook nu. Hon kommer flyga från Landvetter så vi kommer inte träffas förrän på heathrow i London. 
 
Nu måste jag krypa till kojs om jag ska orka med den fullbokade dagen imorgon. 

- I've never been a heartbreaker -

Fem dagar kvar till avgång. Fem dagar kvar i Sverige. Fem dagar och sex nätter. 
 
Idag har jag varit med min klass på Bessemer som började skolan idag. Det kändes sjukt konstigt att de börjar skolan och jag fortfarande har sommarlov. Om en vecka har jag haft min första skoldag, fått min schema och ligger kanske och chillar i min framtida säng, eller så kanske jag tar en promenad för att utforska Richmond eller så kanske det blir till att skypa lite.
 
En to-do-list innan avfärd.
 
Onsdag: 
- Ryggbehandling 07.30
- Städa en sista gång på firman.
- Sticka till banken, sälja lite fonder och betala första räkningen.
- Städa och rensa ut en massa skit ur rummet.
- Bädda rent i sängen.
- Packa lite smått.
 
Torsdag:
- Till skolan för att umgås med klassen.
- Hämta ut betyg.
- Luncha med mina fina vänner.
- Packa lite smått.
 
Fredag:
- Städa lite i huset.
- Laga lite mat.
- Avskedsmiddag för släkt och nära vänner till familjen.
 
Lördag:
- Stälda lite i huset.
- Avskedsfest för vänner.
 
Söndag:
- Packa det sista.
- Städa rummet.
Uppdatering: MYS MED KARIN!
 
Måndag:
- Bädda sängen.
- Bila till Arlanda.
- Flytta hemifrån!
 
 

- A year abroad isn't cheap -

Heej jag undrar finns det inget billigare altenativ? 150 000 är väldigt mycket pengar. Jag undrar även hur gör du när du ska betala denna summa?
 
Hejsan Emmy!
 
Ja, 150'000:- är väldigt mycket pengar men man får se det som en investering i livet. Ett år utomlands är inte gratis om man säger så. Det finns självklart billigare alternativ om man vill åka och gå i en lokal Engelsk skola men då måste man gå om ett år när man kommer tillbaka till Sverige i och med att man inte läser samma kurser. 
 
Ett år i Storbritannien med EF kostar 73'000, med STS kostar det 83'000. Sen kan du åka till USA för 75'000 med EF och 73'000 med STS. Sen finns det många fler som har utbytesstudenter, så som YFU, Explorius och många fler. 
 
Du får helt enkelt känna efter vad som är mer värt för dig. Visst, det är mer pengar att lägga på att gå på en svensk skola - det är hög standard på utbildningen och hade vi inte haft en sån bra välfärd i Sverige hade våra föräldrar fått betala ungefär 85'000 i skolavgift varje år åt oss. 
 
Det finns både för- och nackdelar med att välja. Jag vill bli klar med skolan så fort som möjligt samt göra ett miljöbyte och bo utomlands ett år. Detta gav mig den chansen och då tog jag den. 
 
Jag har jobbat ihop en stor del av pengarna själv, sen har jag en fond sen tidigare som jag kommer använda mig av. Jag kommer söka stipendier och se till att få nån slags inkomst i England. Antingen vara barnvakt en eller två kvällar i veckan eller söka mig till ett fik eller liknande. Rester får mina föräldrar stå för. Vi betalar till ett konto vi fått av Svenska skolan i London.
 
Lycka till! :)
 

- I don't want to say good bye -

Tjugonde augusti idag. Jag har klippt mig, blivit blondare och egentligen bara chillat.
 
Det har börjat gått upp för mig att jag faktiskt ska lämna min älskade familj och mina fina vänner. Det är det värsta med det här. Jag hatar tanken på att jag inte kommer kunna fråga mamma om mornarna om jag kan åka med henne in till skolan eller ta en promenad med pappa i skogen. Jag hatar tanken på att inte gå i skola med mina fina vänner. 
 
Just nu känner jag mig som världens tyngsta människa i soffan. Jag orkar inte resa mig upp och städa rummet som jag borde, gå ut på en prominix med pappa som jag vill eller ens gå och lägga mig som jag kanske skulle behöva. Jag fattar inte att jag om sex dygn och femton timmar har sagt hej då till mamma och pappa.
 

- You can't walk on fire -

Precis en vecka, sen sitter jag på flyget och väntar på att få lyfta.
 
Jag vet inte än riktigt hur jag känner mig. Jag är ganska färdigpackad och det är som sagt bara en vecka kvar men det känns inte värst mycket än. Det har börjat kännas, bara för att jag läser bloggar om de som har gjort det och de som ska göra det - och tänker att jag ska faktiskt göra samma sak. Även fast det inte riktigt tränger igenom riktigt då heller så bubblar det ändå lite i magen av förväntning och nervositet. Nu är jag mest bara taggad och även fast allt inte kommer sjunka in förrän jag sitter i mitt rum i Richmond så vill jag bara fara iväg nu!
 

- Don't wake me up -

En ny dator var ett måste till mitt år i London - och nu är det fixat.
 
Den är egentligen inte ny, men så gått som oanvänd och omfixad så det är så gått som ny nu. Lite smidigare och lite snabbare och lite bättre än min Toshiba. Den har varit med i tre år och nu är det dags att uppgradera sig. Från nu är jag med Acer och den känns grymt bra! Denna kommer jag skriva en massa arbeten på och skype med!
 

- Not long ago it was me who knocked the door -

Sju dygn, sjutton timmar och en kvart kvar tills flytt till London. 
 
Resväskans nuvarande vikt är 20.3kg men kabinväskan väger nästan 9kg bara det så jag måste flytta om, tänka om och packa rätt. Det är lite småsaker som jag inte har packat i än i resväskan också, men bara några klädesplagg som inte kan väga många hekton. 
 
Om en vecka är det dags att stänga locket på resväskan en sista gång, äta en god middag med min familj och bara chilla på kvällningen innan en (sömnlös?) natt. På morgonen bär det av, vid sju tiden kanske. Flyget går kvart över elva. Om en vecka alltså, är det inte många timmar kvar.
 

- Hope is with you every day -

Jag har sålt iväg lite fonder och på måndag blir banken för att sälja lite flera.
 
Sista betalningsdag är den sista augusti, men vi tänkte betala här i veckan. Räkningen står på lite drygt 68 tusen och nästa räkning blir snäppet dyrare i och med att vårterminen är längre. Jag kan inte fatta att jag åker om en vecka och en dag. Om åtta dygn och tjugo minuter sitter jag på flyget. Känns overkligt. Känns konstigt. Samtidigt som jag är sjukt taggad!
 

- Where have you been -

Hur mycket kostar det? Om vi nu utgår från att skolan man går på inte har nåt sammarbete som kan ge en bidrag! :)
 
Hejsan Sigrid!
 
I år har de höjt priset med ganska mycket. Men eftersom det är en svensk skola så kostar skolavgiften lika mycket i London som i Sverige - £8005 som är ungefär 84500 spänn. Eftersom vi har sån bra välfärd i Sverige så är det våra skatter som betalar den här hemma - men i London är det på andra villkor. Även fast skolan inte har nått samarbete med Svenska skolan i London så ger de flesta - inte alla, inte min för ett exempel - ut hela skolpengen för studier på en svensk skola. Så kika med kommunen innan du betalar skolavgiften!
 
Sen är det en till kostnad - boende. Är man under arton är det värdfamilj som gäller. Det jag måste betala för värdfamiljen är £6400 alltså ungefär 67500 spänn. I denna avgift ingår boende i eget rum och tillgång till badrum, frukost och middag måndag-fredag och frukost, lunch och middag lördag-söndag. Är man arton har man även chans att bo på campus, alltså i en av skolans byggnader - i studentkorridor. Jag har ingen koll på de priserna tyvärr, men vet att det är dyrare.
 
Så totalt kommer jag behöva betala ungefär 152000 spänn för mitt utbytesår, vilket tycks vara mycket. Jag har jämfört med High School i USA och även fast det till en början ser ut som att High School är billigare så kommer jag ändå alltid fram till samma slutsats. I London får jag CSN bidrag - ungefär 35000 spänn för ett år. Går jag i London behöver jag inte gå om ett år - jag blir klar med studierna fortare och kan lätt tjäna ihop de där trettio tusen som det är billigare med high school på nolltid. Jag känner att det är värt det. 
 
Har fått mycket frågor nu... har ni fler på hjärtat kanske vi ska köra en liten frågestund? Vad tycker ni?
 
 
 

- Somebody that I used to know -

Så perfekt det låter! Ska själv börja första året och vill åka som utbytesstudent till England när jag ska börja andra året. Blev verkligen jätte glad när jag lästa på din blogg att man kan åka iväg och studera i England utan att det året inte gäller så man sedan återgå till sin gamla klass. Jag ska läsa naturvetenskapsprogramet och jag undrar finns det på den skolan du ska gå på i london? Och kan man gå in på den skolan på nätet och läsa mer om den samt om man vill åka som utbytesstudent?

Hej igen Matilda!

På den Svenska skolan i London finns den samhällsvetenskapliga, naturvetenskapliga och den ekonomiska linjen. Så ska du gå natur tycker jag att du ska ansöka till ett år i London om du har den drömmen! Jag kan även råda dig till att höra med din SYV på din gymnasieskola om de har nått samarbete med diverse svenska skolor ute i Europa. Har de det kan du söka genom skolan och då får du bidrag för en stor del av kostnaderna för utbytesåret!

Du kan gå in på http://www.swedishschool.org.uk/ för att läsa mer om klasserna, lärarna och kurserna. Där står det också om alla kostnader och så.

Gillar du One Direction? Med tanke på din rubrik? ;) hehehe

Hejsan Li!

Inget speciellt måste jag väl säga. Jag söker på ordspråk på google eller låtar på youtube när jag hittar mina rubriktexter. Det är slumpen helt enkelt! :)

 

 


- What makes you beautiful -

Heej har nyss börjat läsa din blogg och hänger inte med riktigt så jag undrar om du kan skriva en kort sammanfattning på vad du ska göra i storbrittanien?:) tack på förhand!
 
Hejsan Matilda! Jag har själv tänkt tanken att jag kanske kommer få läsare som jag inte känner och som inte vet vad jag ska ge mig iväg på - så självklart kan jag göra det! Kort och gott kan jag säga att jag blev uttråkad vid tanken att läsa mitt andra år på gymnasiet i Sverige så jag ansökte till Svenska skolan i London - och kom in. Jag kommer alltså plugga i London, Richmond. Jag kommer gå helt enligt svenska skolverket och kommer efter detta år komma tillbaka till Sverige för att ge mig på student-året med min "gamla" klass. 
 
För att gå lite längre än så kan jag förklara lite närmare. Richmond ligger i Stor-London och det tar mellan en halvtimme till flera timmar att ta sig till/från centrala London. Det är beroende om man åker bil, buss eller tunnelbana samt när man åker. På nätterna går det bara nattbussar vilket tar mycket längre tid! Jag kommer bo i en värdfamilj och ha ungefär en kvarts promenad till skolan. 
 
Jag åker om tio dagar, så just nu håller jag på att packar, planerar en massa hej-då'n och så. Undrar ni nått mer är det bara att fråga, jag svarar gärna! :)
 
 
 

- Truth doesn't make a noise -

Tio dagar kvar. En och en halv vecka. Packa fixa och säga hejdå.
 
Jag får så ont i magen när jag tänker på vad jag lämnar hemma. Familj, säkt och vänner. Jag kommer komma hem Ungefär två månader efter att jag åker. Efter höstlovet är det sju veckor kvar tills jag åker hem över jul. Efter nyår är det sex veckor till sportlov och sen är det fyra veckor till påsklov och efter det är det tio veckor till andra året är över.
 
När jag ser det på så vis, i etapper så känns det bättre vad gällar familj, släkt och vänner - i och med att jag kan komma hem på loven och de kan komma och hälsa på mig på loven. Men alltid när jag ser allt i etapper så går tiden så himla mycket fortare. Och samtidigt som jag kommer sakna allt här hemma så kommer jag inte vilja att det här året ska ta slut. 
 
Richmond university.

- It's not that I don't like you -

Nu har jag packat om för tredje gången och vågen står för tillfället på 22.3kg.
 
Nu har jag inte packat i nått alls från "elektronik" i resväskan, utan jag ska försöka få i det i kabinväskan. Sen blir det även block och pennor och sånt där i och med i och med att det väger ganska mycket. Det känns ändå ganska bra nu. Sen får jag ta med mig lite vinterkläder med mig när jag åker från Sverige på höstlovet. 
 
Tänk jag som skulle ha två väskor från början. Då hade jag ju fått plats med och kunnat tagit med mig hur mycket som helst! Det känns ändå som att jag kommer klara mig bra på det här. Sen har jag ju sjukt billig shopping runt hörnet, eller en bussresa bort kanske ännu mer rätt... så jag tror att jag kommer klara mig fint!
 
Lite nytt från Bik Bok som ska med!

- I forgot to remember to forget -

Första vägningen 22.4kg - perfekt. Andra vägningen 25.8kg - inte så himla bra.
 
Jag har ju gått efter en packlista. Det är lite som jag väl skulle kunna ta ur, lite som jag skulle vilja ha med som inte är nerpackat. Skor måste jag nog begränsa mig på; har lagt i sju par skor nu men klarar mig nog på fyra par. Jag har lite linnen och skjorts och skjortor som jag inte har packat i än. Men när jag tänker efter att jag brukar ha ungefär 13kg packning när jag ska till Teneriffa eller liknande - så måste jag ju klara mig med 23kg nu? Det är ändå inte speciellt dyrt att skicka paket över Nordsjön och jag ska ju ändå hem emellanåt. Jag måste prioritera helt enkelt!
 
 
 

- Don't you forget about me -

Jag är hemma, jag har tagit upp resväskan och jag har börjat - börjat på det omöjliga.
 
23kg alltså. Men vart börjar man? Vad packar man i först? Vad lämnar man hemma? Vad kan man packa i kabinväskan? Vad kan man köpa väl på plats? Vad vill jag verkligen ha med mig? Det här kommer ta kål på mig, elva dagar på mig. Jag börjar nu, kanske är klar om en vecka?
 

- All of a sudden I miss everyone -

Jag har skivit en packlista nu på ungefär ett a4 på word. När jag kommer hem ska jag försöka börja på det omöjliga.
 
Packningen kommer bli en lång process för mig. Jag har bestämt mig för att försöka klara mig på en väskapå 23kg och en kabinväska på 7kg. Jag känner att mer kan jag bara inte ta med mig för jag kommer vilja köpa så mycket nytt att jag inte kommer hinna använda allt ändå. Men det blir tufft. Får köra på "antingen den eller den" helt enkelt, för allt kan jag inte ta med mig. 
 
Filmer och serier till exempel, bara onödigt att ta med mig. Min värdfamilj är skyldiga att ha internet till mig och då kan jag lika gärna titta på nätet. Schampo, balsam och sånt blir det en uppsättning - sen köper jag helt enkelt där. Kläder kommer bli svårt, skor kommer bli ännu svårare - men det kommer gå. Det måste gå.
 

- Home is where ever my heart is -

Tolv dagar kvar. Jag börjar få panik. Inte för att jag ska flytta. För att jag inte har fattat att jag ska flytta än!

För det är ju det jag ska göra, jag ska faktiskt flytta. Hur konstigt det än låter. Jag ska bo i England i tio månader. Även om mitt rum i ”mitt” hus alltid kommer vara hemma så kommer jag inte bo där många nätter under dessa månader. 

Hur långt bort jag är flyttar. Om det så är till andra sidan av jorden eller bara till en annan del av Sverige. Hur länge jag än bor där. Hur mycket det än känns om hemma. Hur mycket det än är hemma. Ett hemma kommer alltid att vara ”Gula huset i Berga”. Efter dessa tio månader kommer jag ha ett till hemma. England, London kommer att vara ett hemma.


- Unopened letter to the world -

Ett inlägg om dagen var det lovat. Varning för ointressant inlägg!
 
Knappt två veckor kvar nu. Det känns som att tiden har gått alldeles för fort. Jag brukar alltid tycka att det är sån himla bra hållbarhet på den yoghurt jag köper, men att det ändå blir att äta sista slurpen sista dagen. Skulle jag köpa ett yoghurtpaket nu skulle hållbarheten vara längre bort än den 27 augusti - så tiden kommer gå sjukt fort!
 

- First day on a brand new planet -

- Mini-piller. CHECK!
- Morgonrock. CHECK! 
- Vakuumpåsar. CHECK!
- Underkläder. CHECK!
- Handväska. CHECK! (Fast en liten väska, ska försöka hitta en större i modell som jag vill ha i Göteborg eller så)
- Resväska. Jag har bestämt mig för att göra på väskorna jag har hemma.
- Schampo, balsam o.s.v. CHECK!
- Torrschampo. CHECK!
- Sminkborttagning. CHECK!
- Mascara och annat smink. CHECK!
- Smycken. Köpte ju på Ur&Penn och det får räcka!
- Plugg grejer. Block, pennor, överstrykningspennor, sudd o.s.v. CHECK! (Eller ja, block i alla fall. Tror Ingmarie skulle fixa pennor och överstrykningspennor och sudd har jag så det räcker och blir över. En almenacka som saknas nu bara)
- Adapter.
 
Då var det adapter kvar att köpa då. När jag kommer hem på onsdag blir det att ta upp alla kläder från källaren, packa upp allt från kassarna och försöka mig på en packlista. Får se om det blir en stor väska på 23kg och en ordentlig kabinväska och handväska på 7kg eller om det blir två resväskor och försöka hålla mig på 30kg och litet handbagage...
 

- What is and what should never be -

Två veckor kvar idag, sen sitter jag på flyget till mitt nya hemland. Udda tanke.
 
Vi är i mitten av vår semester och sitter nu i bilen och ser hur landskapen susar förbi utanför. Det får mig att undra över hur landskapen ser ut i England. Jag vet hur det ser ut i London, i London har jag varit förr. Men hur ser det ut utanför staden. Hur ser det ut ner mot kusten eller upp mot Skottland? Det måste jag tvunget kolla upp när jag kommer dit. 
 
Vi har åkt från Ullared och den mesta shoppingen är ur världen. Jag har handlat för kanske ungefär 1600:- och är supernöjd. Jag har köpt lite presenter men mest bra att ha saker till mig själv och för flytten till London. När jag kommer till Göteborg ska jag försöka hitta nått till värdfamiljen - men vad köper man? Jag har tänkt köpa en kokbok med svensk husmankost på engelska då, men mer då?
 
Mycket packning, mycket shopping. Jag har fått med mig två stora fulla kassar från Ullared.

- Choosing my own way of life -

Ett fynd på Ullared. Den här kommer jag sova i. Mysa i. Vara varm i!
 

- All that you can't leave behind -

Dag ett i Ullared och jag börjar redan kryssa för en massa jag har köpt. Kika in min "huvud"-blogg här för att se alla mina fynd!
 
- Mini-piller. CHECK!
- Morgonrock. CHECK! 
- Vakuumpåsar. CHECK!
- Underkläder. CHECK!
- Handväska. CHECK! (Fast en liten väska, ska försöka hitta en större i modell som jag vill ha i Göteborg eller så)
- Resväska. Jag har bestämt mig för att göra på väskorna jag har hemma.
- Schampo, balsam o.s.v. CHECK!
- Torrschampo.
- Sminkborttagning.
- Mascara och annat smink.
- Smycken.
- Plugg grejer. Block, pennor, överstrykningspennor, sudd o.s.v.
- Adapter.
 
Totalt har jag handlat för 1400:- idag. Eller jag och jag, mams och paps var skyldig mig lite pengar och lite av det var toalettartiklar som de betalar. Imorgon och i Göteborg är det jag som betalar, förlåt plånboken!  Kikade förresten på Gina Tricot och H&M för att jämföra på ett ungefär vad jag skulle ha betalat för liknande saker hemma i de affärerna. Drygt 2500:- så det lönar sig rätt bra att gå i Ullared ändå. ;)
 
Ett av mina fynd som jag älskar!

- Thank you for this time -

Sista dagen på jobbet avklarat efter elva månaders slit. 
 
Hade jag inte jobbat på Vendator hade jag aldrig kunnat åka till London. Därför är jag så otroligt tacksam för att jag fått min tid på företaget och att allt gick så fort från att jag sökte till att jag fick börja jobba. Hade det inte varit för mina fina kollegor och säljcoach hade jag slutat för längesen. Därför är jag så otroligt tacksam för att jag träffade de underbara människorna jag träffade som förgyllde mina arbetsdagar och gjorde att jag stod ut med långa bussresor och jobbiga kunder och inte sa upp mig i vintras. Hade det inte varit för Julia, min nyfunna vän och klasskompis på gymnasiet, hade jag aldrig ens haft ett jobb och möjligheten till ett skolår i London hade inte funnits. Därför är jag otroligt tacksam över att jag träffade dig och att du rekryterade mig till Vendator. 
 
Det som är så roligt är att jag inte hittade broschyrerna om London förrän i slutet på oktober, november nån gång. På Vendator började jag jobba redan i mitten av september - jag visste alltså inte alls i början vad jag sparade pengar till. Jag får för mig att det var i mitt ovetande. Att det var ödet. 
 
Tack för min tid!

- How can I leave you now -

Sjutton dagar kvar nu, dock inte sjutton lediga dagar.
 
Nu ska jag snart ge mig ut på morgonprommis och sen ska jag lägga in alla rena kläder i garderoben. Jag tror att det mesta av mina kläder är tvättade nu, förutom lite träningskläder och sådär. Jag kommer dock inte ha tid för att börja packa förrän nästa vecka...
 
Idag blir en riktig "träffa-vänner"-dag. Till lunch sticker jag till Sandviken för att luncha med Alma, Ajla och Clara. Efter jobbet sticker jag till Sandviken för att gratta Emma tillsammans med Micaela och Matilda. Jag kan inte förstå att jag faktiskt kommer "lämna" dem snart. Det känns helt sjukt. Det vill jag inte.
 
ÄLSKAR ER!

- I'm so excited, and I just can't hide it -

Tredje inlägget för idag - men idag känner jag mig extra taggad! Nu vill jag bara packa väskan och dra iväg!
 
Det känns helt sjukt att jag sitter och planerar en lunch med mina fina vänner här medan jag sitter och pratar med en annan tjej om allt vi ska göra i London och hur roligt vi ska ha. Jag har skrivit med två tjejer som ska åka med samma flyg som mig till London, och ena ska gå i samma klass som mig och den andra i ekonomi-klassen. Usch vad konstigt det lät att skriva den ena och den andra, jag måste ju börja namnge mina nyfunna framtida vänner. Emma kommer gå i samma klass som mig och Agnes i ekonomi-klassen. 
 
Jag skrev i alla fall till Agnes tidigare idag såhär: "man vill ju självklart uppleva london till fullo både på dagtid och nattid men mest bara skaffa vänner för livet och ha så roligt att jag kommer le flera år efter att jag kommit hem." 
 
Jag börjar fatta det lite nu faktiskt. Jag ska faktiskt flytta till LONDON!
 
Under hösten/vintern/våren kommer det här vara min utsikt när jag går från skolan och hem dit jag ska bo under mina tio månader. Rochmond Hill!
 
 

- It's nice to see you again -

Jag har, eller hade en sak jag var tvungen att köpa innan London-resan. Det var p-piller, eller mini-piller som jag använder. Jag hade redan hämtat ut tre månader så hade bara nio månader kvar. 460 spänn. Förr betalade jag en hundring för ett helt år. Det var bra förr.
 
Alla säger att det är så onödigt att ta med sig diverse skönhetsartiklar som schampo, balsam, en massa smink, hudkrämer o.s.v. eftersom det är så himla billigt i London. Men allt är billigt i London - även fast det kan vara dyrt också. Men även fast allt är billigt så blir det dyrt i längden, så jag har en liten köplista till innan jag sticker iväg. 
 
- Mini-piller. CHECK!
- Morgonrock. CHECK! 
- Vakuumpåsar. CHECK!
- Underkläder.
- Handväska.
- Resväska.
- Schampo, balsam o.s.v.
- Torrschampo.
- Sminkborttagning.
- Mascara och annat smink.
- Smycken.
- Plugg grejer. Block, pennor, överstrykningspennor, sudd o.s.v.
- Adapter.
 

- I am going to live in London before I die -

Nu är det arton dagar kvar och jag ska försöka slänga in ett inlägg om dagen från och med nu. 
 
Min vardag just nu ser på ett ungefär ut så här: Upp vid halv nio, morgonprommis i ungefär fyrtio minuter, dusch, frukost. Sen är det antingen sitta hemma och kolla bloggar från London eller så åker jag in till Sandviken/Gävle/Hofors för att umgås med vänner. På kvällningen är det jobb och sen är det hem, kika facebook, borsta gaddarna och gå och lägga sig. 
 
Jag undrar hur min vardag kommer se ut i London. Hur kommer jag gå i skolan - jobbigt schema eller sjukt chill schema? Promenader i Richmondpark eller inte? Biokvällar? Fikadejter? Pubbrundor? London by night enda in på småtimmarna? Filmkvällar? Vänner? Värdfamilj? 
 
 

- Three weeks to go -

Om tre veckor kommer jag sitta i mitt rum för de kommande tio månaderna och förhoppningsvis skriva ett "jag lever"-inlägg. Det finns risk för att jag inte kommer ha internet första kvällen, så bli inte rädda om ni inte hör från mig på en gång...
 
Just nu känns det i alla fall sjukt bra att allt är på g. Jag har börjat min sista vecka på jobbet efter elva månaders slit. Jag planerar in träffar med underbara vänner - försöker så gott det går i alla fall. Jag skissar över en packlista och funderar på att köpa vakuum påsar och bara ta med mig en väska. Jag längtar till fem dagar på semester i Ullared, Falkenberg och min favoritstad - Göteborg. Jag har skickat mitt brev till en stipendiesida och snart ska jag leta reda på en massa att skicka det till. 
 
Tre veckor går fort. Att jag ska jobba fyra dagar, vara på semester fem dagar, fylla år en dag och vara på Bessemer några dagar av den tiden samt klämma in en massa fester, filmkvällar, fikadejter och biobesök gör mig livrädd - för tiden kommer gå FÖR fort! 
 
Samtidigt som jag inte vill annat än att åka så kommer det vara sjukt skumt att inte börja skolan med min "riktiga" klass, inte sova under samma tak som min familj och att inte kunna ta en spontan tripp till Gävle med mina vänner. 
 

- I'm going to miss you when I'm gone -

Tjugotvå dagar kvar till dess att jag åker nu. Hur sjukt det än är så måste jag nog för tusan inse fakta nu. Jag har i princip varje dag planerad tills jag åker, det känns bra - så slipper jag tänka på det så himla mycket...
 
Detta inlägg får bli ett "jag-kommer-sakna-detta-från-Sverige"-inlägg. Jag kommer sakna en massa, när man tänker efter. Jag kommer inte kunna köpa mitt favorit-godis, kaviar, "grön" mjölk eller ballerina-kakor. Det som är tur med dessa saker är ju att det faktiskt finns IKEA och Totally Swedish butiker runt om i London där man faktiskt kan köpa dessa saker - säkert till över pris men det kommer det vara värt! 
 
Fast saknaden av familj, släkt och vänner blir nog inte bättre av ett besök på IKEA, och det är väl det som man har mest ångest över. Vetskapen om att jag faktiskt kommer komma hem emellanåt och att möjligheterna är oändliga för dem att komma och hälsa på hjälper. Det är ju trots allt "bara" London. Det tar varken lång tid eller kostar mycket att flyga över Nordsjön. 
 
Jag kommer sakna Bessemerskolan, mina lärare, min klass och mina fina, underbara, älskade vänner som jag lämnar hemma. Jag kommer sakna alla fånigheter vi skrattade åt, alla djupa diskussioner om allt mellan himmel och jord och jag kommer sakna alla timmar vi spenderade tillsammans pluggande till diverse prov. Vem ska jag nu ha roligt med samtidigt som man pluggar?

- A new look of my website -

Fjärde augusti idag - tjugotre dagar till jag åker!
 
Även fast det bara är drygt tre veckor till dess att jag åker så känns hela den här grejen så himla långt bort. Jag tycker det fortfarande känns som juni, men nu har i princip hela sommaren bara blåst bort. Hela juli har jag jobbat bort, och så länge jag fortfarande jobbar kommer det kännas sjukt långt bort. Men nu är det  bara fem jobb dagar kvar, mån-fred nästa vecka. Sen har jag sjutton dagar lediga som jag kan tänka på, drömma om och ha ångest över min flytt till London. Nu vill jag bara att tiden ska gå fort så jag kan komma dit nån gång, för även hur mycket jag kommer ångra det i början och även fast min livs besparing går åt för att kunna göra det här - så har jag en stark känsla av att det kommer vara så jäkla värt det!